Key Largo-Key West

Dinsdag 13 oktober

8:25 AM

Hartelijk gefeliciteerd met mijn vaders 50e verjaardag. We gaan nog even zingen straks.

Edwin ligt nog te slapen. Ik heb al 5 baantjes gezwommen om 7:45, maar toen was het nogal fris. De bewolking is nu al naar het zuid oosten gewaaid en de zon is volop aan het schijnen. Het zal wel een hete dag worden.

We zullen vanmiddag  wel pas gaan snorkelen, want voor 9:00 is het al te laat.

Het stikt overal van de Duitsers en ze denken overal dat wij dat ook zijn. In Miami hebben we in een restaurantje gegeten en we kregen meteen een Duitse menukaart. Edwin vroeg meteen om een Engelse. Later bleek dat de eigenaar Duits was. Die probeerde ons nog video’s te verkopen in het Duits en wij keihard in het Engels No Thank You. Ook toen we weggingen; wij zeiden Bye en die eikel: Auf Wiedersehen. Belachelijk we zijn toch in The USA en niet in Duitsland op vakantie.

10:00 PM

Onze creditcard geeft nog steeds geen cash. Onze voorraad slinkt maar gelukkig accepteren de hotels en restaurants onze creditcard nog steeds. Maar we kunnen nooit een kroegje of winkeltje in waar ze geen VISA accepteren en we moeten voorzichtig zijn met de laatste contanten. We hebben wel ontdekt dat we nog bijna 200,- Nederlands geld hebben. In geval van echte nood kunnen we dat nog inwisselen.

We hebben vandaag heerlijk gesnorkeld op het “John Pennecamp Coral Reef” ontzettend leuk!

Daarna hebben we mijn vader even telefonisch gefeliciteerd.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Key West, want Key Largo vonden we maar een zeer toeristvriendelijk eiland.

Key west is zeer toeristisch maar zo op het eerste gezicht wel leuk. Nadat we een hotel hadden gevonden (en ze worden steeds goedkoper) zijn we eest maar eens gaan zwemmen. Na het snorkelen waren we niet meer in het water geweest en het zout begon toch behoorlijk te trekken.

Volgens de receptie was het 2 mile lopen naar het uitkijkpunt om de zon onder te zien gaan. Het was al bijna 7 uur ( en de zon zou om 7 uur ondergaan) dus we zouden het nooit meer halen. We zagen echter wel de lucht  allerlei mooie kleuren aannemen. Dat belooft wat voor morgen. Op Duval Street zijn we toen gaan eten. Duval Street is de straat waar het allemaal gebeurd op Key West. (WAT??). De weg naar Key West (over alle andere Keys dus) was wel apart. Een hele zit van zo’n 150 km over een hele boel kleinere en grotere eilanden. Sommige zijn zo smal dat alleen de weg erop past en andere staan weer vol met hotels e.d. En dan ook nogal die bruggen. We zijn over de 7 miles brug gereden (= ruim 11 km). En dat is heel anders dan bijv. de afsluitdijk.

Vandaag ging het weer een stuk beter met de duizeligheid en ik hoop dat het morgen helemaal over is. Dit duurt nu 3 dagen en ik ben het een beetje zat. Ik voel me behoorlijk appelig. Morgen beter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.