Magic Kingdom, Terror on Church Street en Wet ‘n Wild Orlando

Zaterdag 8 oktober

7:26 PM

We hebben alweer 2 drukke dagen achter de rug.

Zo druk, dat we niet eens tijd hadden om ons “dagboek” bij te houden. Gisteren zijn we de hele dag (van 9 tot 7) in The Magic Kingdom geweest. Daar is zoveel dat we lang niet alles gedaan hebben (vooral de drukke attracties niet). Het hoogtepunt was wel de Splash Mountain. Daar zijn we dan ook 2x in geweest. Je vaarde in een boomstam door de wereld van Broer Konijn met af en toe een waterval om je maag naar je keel toe te werken. Met aan het eind een ± 15 meter hoge, heel steile waterval waar je vanaf duikelde. Very exciting en je werd behoorlijk nat als je weer beneden kwam.

Verder hebben we de Afternoonparade om 15:00 bekeken met alle Disneyfiguren, we zijn naar Tom Sawyers Island geweest, hebben de boomhut gezien van de Swiss Family Robinson. Hebben onze tijd verdaan met een vogelfluitconcert.

In Tomorrowland zijn we de ruimte ingelanceerd (een hele donkere en snelle achtbaan).

In Fantasyland was het zo druk dat we alleen een rondvaart in Poppenland deden en het Haunted Mension bezochten.

We zijn nog in de kabelbaan geweest. Die ging van Tomorrowland naar Fantasyland.

In Mickey’s Starland zijn we in Mickey’s huis geweest en de een of andere show met Mickey meegemaakt. Het zou gisteren de hele dag gaan regenen dus we hadden lange broeken aan en we zouden een paraplu gaan kopen. Dat bleek echter helemaal niet nodig, om 10 uur was het droog en zonnig (en dus gelijk bloedheet) gelukkig hadden we korte broeken mee.

In het Magic Kingdom hebben we nog naar Amtrak gebeld om de tickets voor vrijdag te reserveren en ook naar huis gebeld. Alles gaat daar goed. Het vliegtuig is in de Bijlmer in de k-buurt neergestort (en dus niet bij Sigrid) en volgens Alexa zijn er zo’n 200 doden gevallen. Verschrikkelijk.

Verder ging alles goed thuis.

We werden om 7:15 PM voor het park afgehaald dus we gingen maar eens met de monorail het park uit. Op de heenweg waren we met de pont gegaan, en nu dus met de monorail (magnetische stroom).

Aangekomen in het hotel eerst maar eens een duik nemen in het zwembad genomen en toen even snel gegeten in het restaurant van het hotel.

Daarna hebben we een auto geregeld die ons naar het centrum van Orlando bracht en weer op kwamen halen als we belden. Het centrum van Orlando is Church-street. Een lange straat met een paar nachtclubs en kroegen. Verder een paar winkels en niet te vergeten; Terror On Church Street.

Edwin was al een beetje scared van te voren, want de uitgang er van was in de winkel waar wij stonden en daar kwamen de mensen gillend uitrennen.

Ik was nogal sceptisch, maar het was toch behoorlijk eng. Een hele goede opgezette show. We moeten (in polonaisegang) door de donkere en sinister verlichte gangen lopen, met 8 mensen tegelijk. De creaturen die daar rondliepen waren echte mensen en geen poppen en de schrik sloeg ons goed om het hart. In het begin was ik nogal nuchter en kneep het eerste skelet in zijn rubberen neus, maar daarna werd het steeds griezeliger.

Ik werd uitgekozen als leider van de groep en ik moest dus vooraan lopen. Soms zag ik helemaal niets en moest op de tast verder. En dan even later weer flink schrikken van een van de vele karakters die daar werden uitgebeeld. Ze hadden o.a. The Excorcist, Chucky (Child’s Play), Freddy Kruger (Nightmare On Elm Street), en de kerel van Friday the 13th. (en nog veel meer). Dit was echt een schitterend spookhuis. Niet van die goedkope geintjes met bewegende skeletten maar alles werd door personen gedaan. We gingen bijvoorbeeld door een slachthuis waar poppen in plastic zakken (bloederig) hingen. Eerst schrok ik flink toen 1 van de groep me voorbij rende (hij vond het eng) en 2 seconden later stond er iemand voor me met een groot slagersmes en een arm in z’n handen. Het was echt schrik op schrik.

We gingen net als de groep die we gezien hadden toen we in de winkel stonden, rennend de deur uit. Fantastisch.

Daarna hebben we lekker rondgeslenterd in Church Street. Een paar kroegjes aangedaan en toen om 1 uur naar huis gegaan.

Vanmorgen hebben we heerlijk uitgeslapen tot 11 uur en zijn daarna naar Wet ‘n Wild gegaan. We zijn van de hoogste glijbanen en op superzwembanden en glijkleden en op onszelf naar beneden geraced. Alleen op een supersteile glijbaan is Edwin maar alleen gegaan, want dat zag ik nier zo zitten, maar ik heb toch nog wat nuttigs gedaan ik heb ‘m gefilmd.

We zijn nog met 4 grote banden achter een speedboot door het meer gescheurd (Edwin was eruit gevallen omdat de boot ietsje te hard door de bocht ging). Dat was echt te gek. We hebben lekker gezwommen en gezond en zijn allebei een beetje kreeftig (rood dus). We gaan zo shoppen en dan op tijd slapen want morgen om 6 uur moeten we weer uit de veren om naar de trein te gaan (gelukkig de laatste keer) richting Miami.

In die band achter de speedboot was echt gaaf. Ik ging op een gegeven moment hard naar binnen toe en er zat een flinke golf tussen. Voor ik het wist zat ik onderste boven in de band. De band lag dus onderste boven en ik lag erin. Ik dacht na een tijdje, ik zal maar los laten want ik kom zo toch niet meer boven. Onwijs gaaf.

In elke snelle glijbaan moest je je benen kruislings over elkaar houden bij de enkels. Ik heb ondervonden waarom. Ik ging van de supersteile glijbaan (2e keer) en mijn benen raakten van elkaar. Erg pijnlijk voor de edele delen en je krijgt er nog gratis een waterclisma bij ook. Verschrikkelijk maar ja. Die baan was zo steil dat ik helemaal los ervan kwam. En Dinie durfde niet te gaan. Slap hé.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.