Epcot Center&MGM studios Orlando

Dinsdag 6 oktober

10:30 PM

Vergeet het maar! Het was ’s morgens al hartstikke koud en tot overmaat van ramp begon het

’s middags nog te regenen ook.

We werden vanmorgen om 8:30 u opgepikt en bij Epcot Center gedropt.

Als eerst zijn we een van de verder van de ingang gelegen attracties ingedoken, want bij de 1e stond al een gigantische file. Slim hoor die mensen want de rest was ongelooflijk rustig.

Als eerste gingen we de “World of Imagination” in. Was best leuk, maar viel ons een beetje tegen.

We moesten in karretjes gaan zitten en die vervoerde ons door een tunnel waarin ze allerlei poppetjes hadden op rare machines en papieren bloemen en draaimolens. Niet echt spectaculair. Daarna zijn we naar de World expo gelopen. Een straat rondom een meer waaraan allerlei huizen, e.d. en mensen in klederdracht van een bepaald land waren. O.a. Canada, Engeland, Italië, Marokko, Amerika, Duitsland, China en Noorwegen.

Hier zijn we nog met een Vikingschip door de Fjorden gereden. Dat was wel grappig.

Na deze trip door de wereld zijn we “The World of Motion” ingegaan. Daar zagen we de ontwikkeling van het vervoer van de voeten t/m het vliegtuig. Wel aardig maar niet zo spectaculair. “Horizons” was wel leuk, dat ging over de ontwikkeling van de technieken om het de mens makkelijker te maken. Vroeger, nu en de toekomst. Vervolgens Wonders of Life, Universe of Energy, dit werd allemaal een beetje slaapverwekkend in dezelfde karretjes en ongeveer dezelfde voorstellingen. In de “Energy” was het net of we met school een leerzaam dagje uit waren. Wat minder dus.

Toen dachten we dat we naar “de” attractie van het park gingen (een grote bol) Spaceship Earth, maar dat viel ook in dezelfde categorie als “Energy”. Niet zo indrukwekkend. We hebben er nog een geprobeerd “The Living Seas”. Om ze nog een kans te geven, maar we hadden bijna net zo goed naar het zee aquarium in Bergen kunnen gaan. Toen zijn we met Epcot gestopt en met de bus naar MGM gegaan.

Het was ± 14:00u en het begon net te regenen.

Toen er in MGM aankwamen, goot daar in geel Disneyregenvuilnisjassen (zoals wij in Niagara Falls). Eerste attractie was de pizzeria, want we hadden honger.

Daarna zijn we door de regen naar de eerste de beste attractie gerend. We zijn de ruimte ingevlogen, door de oude films gereden. Hebben Indiana Jones in actie gezien. Hebben de Muppets in 3D gekeken, hebben geleerd hoe de sounds in een film gemaakt worden (hadden we ook in Universal al gezien, maar goed). Was ook wel leuk allemaal. Maar Universal was een stuk spectaculairder. We hadden dit beter de eerste dag kunnen doen. Morgen gaan we naar Magic Kingdom. Het weerbericht is niet zo best, maar als we mazzel hebben regent het niet.

Gisteren zag ik op TV een flits van een neergestort vliegtuig in Amsterdam. Vandaag zagen we het wat langer. Volgens de berichten hier zijn er 25 doden en nog 150 of 350 vermisten. Verschrikkelijk. En dat allemaal zo te zien in de Bijlmermeer. We weten het niet zeker maar morgen gaan we op zoek naar een krant of verdere berichten.

Ik zag net (het is hier nu woensdag 0:20 uur) nog een flits. 250 doden is het laatste getal. Een vliegtuig dat net na het opstijgen neerstort. Verschrikkelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.