Orlando-Miami

Vrijdag 9 oktober

8:10 AM

Hoera, we zitten weer in de trein. De laatste rit naar Miami staat op het punt aan te vangen.

Vanmorgen zijn we om 6 uur opgestaan en alles ingepakt. Ik had een taxi geregeld die ons om 7 uur zou ophalen. Om 5 voor half 7 ging de telefoon met de mededeling dat de taxi er was. Ietsje te vroeg, hij had ons verwisseld met andere mensen. Die ging hij dus eerst maar weg brengen en zou om 7-7:15 uur terug zijn. Om 7:20 was hij er en als een speer gingen we naar het station. Gisteravond toen we met hem afspraken moesten we eerst $22,- voor de rit. Ik zei dat de taxi $15,- kostte. Toen zakte hij tot $17,-. Ik zei dat dat nog altijd duurder was dan een taxi en dat we die dan wel zouden bellen. Hij vroeg nog een keer wat we betaald hadden en zei toen ok voor $15,- breng ik jullie weg.

Als alles goed gaat, zijn we om 1:15 PM in Miami. De zon begint al weer lekker door te breken, het zal vandaag ± 30-32°c worden.

Nou, het was me het dagje wel vandaag. De trein had 1 uur vertraging en we hebben 4 uur lang achter een moeder met 2 ongelofelijk vervelende, schreeuwende, jengelende koters gezeten.

Toen we om kwart over 2 eindelijk op het station stonden hebben we 3x in de file gestaan bij de telefoons om hotels te bellen. Alle drie vol. Uiteindelijk zijn we op goed geluk naar een Rent-A-Car gegaan. Toen begon de ellende pas goed. Volgens de dame achter de balie stond er geen $250,- meer op onze VISA rekening. Dat was dus absoluut onmogelijk, maar ze hield voet bij stuk. Uiteindelijk kreeg ze wel $200,- los van de creditcard en mochten we $100,- borg minder betalen, maar ik moest wel mijn paspoort achterlaten.

We reden weg met de Hyundai met 0,0 travellercheques en $10,- in onze knip en de tank was ook bijna leeg.

Ondanks de volharding van de verhuurdame konden we niet geloven dat onze rekening al leeg was. Dus we gingen op zoek naar een bank. Na heel veel heen en wee rijden (want het was bijna allemaal eenrichtingsverkeer) vonden we een bank met geldautomaat. Zonder ook maar een probleem konden we met allebei de creditcards $100,- opnemen. Gewoon Bull Shit dus. Maar wat een opluchting!!!!

Even later bij het Shellstation nogmaals met Creditcard betaald. Geen vuiltje aan de lucht!!

Na enig zoeken vonden we een motel (aan het strand bijna) voor slechts $45,- per kamer. En we zitten nu van de schrik bij te komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.