Washington-Orlando

Zondag 4 oktober

10:30 AM

De trein is net gestopt in Savannah Georgia en is nog maar 15 minuten achter op het schema. We hebben er inmiddels al weer 11 uur treinen op zitten en we moeten nog 6 – 6,5 uur. Dinie ligt nu te pitten, ze heeft een slechte nachtrust gehad.

Toen we gisteren de trein in mochten moesten we snel zijn want de hele trein was volgeboekt. We konden niet meer naast elkaar zitten, we kregen 2 stoelen toegewezen met het gangpad ertussen. We zaten dus allebei naast vreemden (en we moesten slapen, dus zijn wij allebei “vreemd” gegaan). Dinie zat naast een vrij dikke schichtige vrouw die niets zei. Ik zat naast een neger van ± 28 jaar. Ik heb nog een tijdje met hem zitten praten; het was best leuk.

Vanmorgen om 7 uur moesten onze buren de trein uit en dus hadden we het rijk alleen. Ik ging meteen pitten als een idioot.

Om half 9 maakte Dinie me wakker. Ze dacht dat er een hoop mensen de trein in kwamen en we allemaal moesten inschikken. Dat bleek niet zo te zijn. Er zijn wel een aantal mensen in de trein gekomen (zoals dat verschrikkelijke Duitse gezin dat voor ons zit) maar niet zo veel.

We hadden om half negen een gigantische regenbui. Trouwens het weer ziet er zo wie zo niet al te best uit. De hele dag al bewolkt en nu breekt af en toe de zon door voor enige tellen.

Maar het schijnt in Miami nooit onder de 15°C ’s nachts te komen (in de winter) en dan loopt het overdag weer op naar 25-30°C. We hoeven niet bang te zijn het koud te krijgen.

1:30 PM

We staan nu stil in Jacksonville waar de trein gesplitst wordt. We waren hier om 12:40 en om 1:40 gaan we weer rijden. We mochten even de trein uit en stapten regelrecht in een sauna. Jemig wat is het hier heet en het is nog wel bewolkt. Op het station was ook niet veel te beleven dus we zitten nu weer in de heerlijk koele trein. We moeten nu weer naast elkaar zitten want er zijn aardig wat mensen ingestapt. Maar we hebben zo hard geslapen vanmorgen (met allebei twee stoelen), dat we nu toch niet meer zo erg moe zijn.

Het begint hier nu ook erg warm te worden binnen want ze hebben alles in de trein uitgegooid. Waarom is me een raadsel, wat we zouden over 5 minuten moeten vertrekken. Nog 3 uur en dan zijn we hopelijk op het station in Orlando. We moeten nog een hotel zoeken. Laten we hopen dat alles een beetje vlot verloopt.

Op het station gaan we bellen naar een paar hotels op International Drive. Daar hebben ze namelijk shuttlebussen die je naar de diverse parken brengen.

Het is de bedoeling dat we 4 volle dagen in Orlando blijven en dan naar Miami gaan.

De trein zit nu goed vol. Ze gaan nu een ticket controle doen om te zien of iedereen op de juiste plek zit. Wij dus niet maar we gaan niet weer apart van elkaar zitten.

Toen ik net buiten liep kreeg ik nog even een tropisch regenbuitje in m’n nek, lekker afkoelend.

Het is nu 10 minuten voor 4 in de middag. Over een uur moeten we in Orlando aankomen (officieel) echter dat kunnen we wel op onze buik schrijven.

Sinds Jacksonville (waar de treinen splitsten) hebben we het grootste gedeelte stilgestaan. We hebben nu al minimaal een uur vertraging.

De machinist kwam net binnen lopen en die vertelde dat 1 van de 2 diesel locs het had begeven. En dat we niet harder dan 35 MPU konden. Dat betekend voor ons een vertraging van ± 3 uur denk ik.

Fijn, daar zaten wij net op te wachten. Voor die ticketcontrole moeten ze trouwens nog langskomen. Ik denk dat ik maar eens een boze brief ga schrijven naar Amtrak, want dit is gewoon niet geinig meer.

Het is nu 10 minuten voor half 5 ‘s middags en we gaan weer. Er is een nieuwe motor aangekomen en aangekoppeld. We lopen nu ± 1 uur en 45 minuten achter op schema. Waardeloos!

11:37 PM

We zitten op onze hotelkamer (eindelijk) met uitzicht op het zwembad. Om 6:45 PM waren we eindelijk op het station. Daar hebben we het hotel gebeld en een taxi er naar toe genomen. We blijven hier 5 nachten (record). De kaarten voor Universal Studio’s hebben we al gekocht en we worden morgenochtend om 8:45 opgepikt door de shuttle.

We hebben vanavond lekker bij de Chinees gegeten en een beetje gewinkeld. Toen we terugkwamen heb ik de was gewassen en Edwin is nu aan het uitspoelen. Alles was ook wel erg vies na die 2 weken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.