New York CityUSA 2019

Midtown, Roosevelt Island en Central Park

Of onze voeten en handen het ermee eens waren of niet we hadden allemaal erg veel zin in deze wandeling. We begonnen met een bezoekje aan het observatiedek van de top of the Rock (dak van het Rockefeller Centre). Dit is toch wel een van de mooiste uitkijkposten die ik ooit gezien heb. Je staat midden tussen de hoge gebouw en je kijkt mooi over Central Park uit en over Midtown. En je kijkt zo tegen het Empire State Building aan. Top uitzicht!

het volgende doel was de Tour in de Radio City Music Hall. Dit was erg leuk we kwamen zelfs onder het podium terecht. Echt een prachtig art-deco theater!

De vervolgde onze wandeling via Rockefeller Center St Patrick’s Cathedral via MetLife building, Grand Central terminal, Chrysler Building en het hoofdkwartier van de Verenigde Naties naar de Ferry Terminal richting Astoria om naar Roosevelt Island te gaan. De wandeling op Roosevelt Island hebben we geschrapt dus we konden direct door van de Ferry Terminal naar de tramway station om terug te gaan naar Manhattan met de kabeltram. Dit kon gewoon met onze metrokaart. Het was maar een kort ritje en vandaar liepen we richting Central Park. Daar hadden we nog een pittige wandeling voor de boeg. Tijdens de eerste helft leken de afstand en de tijd erg mee te vallen dus besloten we toch helemaal naar Guggenheim museum te lopen. Dit allemaal liep via Central Park Zoo, The Bethesda Fountain en het Metropolitan Museum Of Arts. De terugweg vervolgde we weer door zijn voor Park via het Jacqueline Kennedy Onassis reservoir, de obelisk Belvedere Castle en de bedoeling was ook strawberry Fields. Hier zijn we echter faliekant voorbij gelopen en we hadden geen zin meer om terug te lopen. Die hebben we helaas gemist. Verder natuurlijk nog veel mooie dingen gezien in Central Park waaronder de Wolmann Rink en de vele rotsen die verspreid over Central Park overal liggen. Gelukkig was ons hotel slechts twee straten van Central Park verwijderd dus we waren zo weer thuis om onze vermoeide en toch wel pijnlijke voeten rust te geven .

We hebben dan deze wandeling ook vaak de gelegenheid aangepakt om even te gaan zitten vooral in Central Park was dit ideaal want om de haverklap kwam je een bankje tegen waar vooral Laura erg dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Het was weer een geweldige dag in The Big Apple!

 • Top of the Rock
 • Top of the Rock
 • Top of the Rock - St Patricks Cathedral
 • Top of the Rock - Central Park
 • Top of the Rock
 • Top of the Rock
 • Radio City Music Hall
 • Radio City Music Hall
 • Radio City Music Hall
 • Radio City Music Hall
 • Radio City Music Hall
 • Radio City Music Hall
 • Rockefeller Plaza
 • St Patricks Cathedral
 • MetLife building
 • Grand Central Terminal
 • Chryslerbuilding
 • Chryslerbuilding
 • United Nations Headquarter
 • East River Ferry Terminal Roosevelt Island
 • Roosevelt Island Tramway (Cabletram)
 • Central Park - Central Park Zoo: Delacorte Clock
 • Central Park Soutn East- view Plaza Hotel, Solowbuilding
 • Central Park - Conservatory Water
 • Central Park - Bethesda Fountain
 • Central Park - Alice in Wonderland Statue
 • The Met
 • Guggenheim Museum
 • Guggenheim Museum
 • Central Park - Engineers Gate
 • Central Park - Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir
 • Central Park - Belvedere Castle en Turtle Pond
 • Central Park - Belvedere Castle

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.