Opgefokt

Bah…ik ben al sinds gisteravond behoorlijk opgefokt en pissig.

Gisteravond belde de chauffeur van Sabine dat hij haar voortaan om half 8 komt halen ipv om kwart voor 8. Nou ik weet niet hoe jullie dat vinden maar ik vind het belxc3¡chelijk!Als ze nou mee dan 30 km hiervandaan naar school moet maar rechtsstreeks is het hooguit (als het tegenzit) een half uurtje rijden. Als het meezit ben je er in een kwartier. Om deze tijd stapt een ander kind pas zijn bed uit om zich op zijn dooie akkertje te wassen en aan te kleden. Sabine zit dan al gespoeld, gekatheteriseerd, gewassen en gegeten klaar om de bus in te gaan. Ik vond kwart over 6 (!) al vroeg genoeg voor die arme griet om haar bed uit te moeten. Nu wordt dat dus 6 uur. Het moet toch niet gekker worden. Dit alles omdat er een meisje extra mee gaat rijden. Sinds deze chauffeur, een heel sympathieke en bereidwillige man daar niet van, haar rijdt  is ze meestal pas tegen half 5 thuis (ze is om 3 uur uit). En ik zag mijn geest al dwalen nog een kwartier later thuis. Dat zou betekenen dat ze 9 en een half uur van huis is per dag waarvan ze dus bijna 3 uur in de bus doorbrengt. Gelukkig wordt dat meisje later dan Sabine afgeleverd maar dan nog. Als dit structureel wordt ga ik bij de gemeente aan de bel trekken. En dan nog zoiets: in september mocht haar eigen chauffeur de rollator niet meer meenemen en werd dat gedaan door een andere chauffeur. Ik dacht meewerkend te zijn en zei dat ze hem door de week wel op school mocht laten staan zodat ze hem alleen op maandag hier hoefde op te halen en op vrijdag terug moest brengen. Nou ik kan je vertellen dat dat misschien twee keer spontaan goed is gegaan op de maandag. En op de vrijdag ging het misschien 4 keer goed maar dan alleen omdat de kinderen in de bus riepen: "Linda, vergeet je niet wat?" En dat vertelde ze me ook nog in geuren en kleuren. Nou je kan waarschijnlijkl wel raden wat er NIET gebeurde vanmorgen. Ik dus Laura snel ingepakt en de bus in met de rollator want die muts was het wxc3xa9xc3xa9r vergeten. Ik zat echt te koken. En ik heb zo’n hekel om te gaan klikken bij de vervoersmij. waar ook mijn vriendin niet bij zit. Maar ik heb zo’n idee dat ik binnenkort maar eens met de gemeente ga praten over alles. Het is toch belachhelijk dat een nieuwe rolstoelbus niet voorzien is van mogelijkheden om losse onderdelen vast te zetten. Er zit geen gat of haakje of oogje in. En ik heb er een hard hoofd in of dat nog geregeld zal worden zolang Sabine op school zit. (ja, de optimist in mij is helemaal bedolven onder de zwarte gal vandaag). Maar goed, dat was dus weer een gezellig begin van de eerste schooldag.

11 gedachten over “Opgefokt

 1. Ik geef je groot gelijk dat je met de gemeente gaat praten, dit is echt te zot voor woorden….het is toch niet normaal als een kind van 8 meer dan 9 uur van huis is….het is absurd dat ze als ze al om 3 uur uit is ze pas tegen half 5 thuis is…..ooh ik kan daar ook zo boos om worden…dit is echt geen lekker begin van de week zeg… en het niet meenemen van de rolator is helemaal te gek…hier presteren ze het om je met je elektrische rolstoel los staand in de bus mee te nemen (heb ik geweigerd) maar een rollator niet meenemen is helemaal achterlijk……ik hoop dat het wat opleverd als je met de gemeente gaat praten maar met jou vrees ik met grote vreze of er wat zal veranderen……ze denken absoluut niet wat dit voor de kinderen en in dit geval voor Sabine betekendt….om 6 uur op moeten voor zo’n jong meisje is echt absurd…ze houden duidelijk geen rekening met de handicaps van de kinderen.

 2. Ik geef je groot gelijk dat je met de gemeente gaat praten, dit is echt te zot voor woorden….het is toch niet normaal als een kind van 8 meer dan 9 uur van huis is….het is absurd dat ze als ze al om 3 uur uit is ze pas tegen half 5 thuis is…..ooh ik kan daar ook zo boos om worden…dit is echt geen lekker begin van de week zeg… en het niet meenemen van de rolator is helemaal te gek…hier presteren ze het om je met je elektrische rolstoel los staand in de bus mee te nemen (heb ik geweigerd) maar een rollator niet meenemen is helemaal achterlijk……ik hoop dat het wat opleverd als je met de gemeente gaat praten maar met jou vrees ik met grote vreze of er wat zal veranderen……ze denken absoluut niet wat dit voor de kinderen en in dit geval voor Sabine betekendt….om 6 uur op moeten voor zo’n jong meisje is echt absurd…ze houden duidelijk geen rekening met de handicaps van de kinderen.

 3. Ik geef je groot gelijk dat je met de gemeente gaat praten, dit is echt te zot voor woorden….het is toch niet normaal als een kind van 8 meer dan 9 uur van huis is….het is absurd dat ze als ze al om 3 uur uit is ze pas tegen half 5 thuis is…..ooh ik kan daar ook zo boos om worden…dit is echt geen lekker begin van de week zeg… en het niet meenemen van de rolator is helemaal te gek…hier presteren ze het om je met je elektrische rolstoel los staand in de bus mee te nemen (heb ik geweigerd) maar een rollator niet meenemen is helemaal achterlijk……ik hoop dat het wat opleverd als je met de gemeente gaat praten maar met jou vrees ik met grote vreze of er wat zal veranderen……ze denken absoluut niet wat dit voor de kinderen en in dit geval voor Sabine betekendt….om 6 uur op moeten voor zo’n jong meisje is echt absurd…ze houden duidelijk geen rekening met de handicaps van de kinderen.

 4. Volgens mij wilde Linda ook wat zeggen! 😉

  Maar ik kan me voorstellen dat je hier een beetje gallisch van wordt, gatverrr!
  Mika zou eerst ook 7:45 opgehaald worden en dat is standaard ook tussen half en 10 over half geworden. En die tijd maakt ‘sochtend zo veel uit! Wij wonen ook echt maar een kwartier van school :S Lastig is dat toch. Maar wat die rollator betreft zou ik zxc3xa9ker met de gemeente gaan praten hoor! Ik moet eigenlijk ook nog, wij hadden namelijk een autostoel gekocht en volgens Mika zijn ergo op school had het vervoersbedrijf daarmee moeten komen. Maar kop op Dinie, wel positief blijven he, je mag het even lekker van je af mopperen, maar daarna weer positief hoor! (doe je normaal ook altijd bij mij 😉 )

 5. Baaaaaah wat ongelooflijk belachelijk! om 6 uur al op? Ja ik denk inderdaad dat je eens met de gemeente moet babbelen want op deze manier wordt dat alleen maar gekker. Wanneer er nog eentje meegaat moet ze om half 6 al op 🙁

  Ik kan me goed voorstellen dat je er ff helemaal gek van werd!

 6. @ Linda- Nou jxc3xadj leeft echt mee ;). maar je weet natuurlijk als geen ander hoe soms dingen kunnen verlopen. Dit vervoer valt op zich wel mee hoor. Puur alleen voor naar de school dus. En ik heb er ook best begrip voor dat er meer kinderen meemoeten en dat de reistijd dan wat langer wordt. Maar goed het moet wel binnen de regels (max een uur dacht ik) blijven. De OV-taxi is erger hoor! Wat belachelijk dat ze jou “los” wilden meenemen. Dat mag niet eens, levensgevaarlijk (zeker met die stoel van jou;)) En van die rollator was een apart verhaal (staat gelinkt in de log)
  @ Abby- net zo belachelijk dus dat Mika al zo vroeg de bus in moet. Hopelijk hoeft hij dan niet ook zo vroeg op? En dat van die zwarte gal is maar tijdelijk hoor. Maar ik moet zeggen dat ik wel steeds cynischer word in die opzichten. Ik heb er over gedacht om haar zelf te gaan brengen maar dat kan straks niet met Laura en die wil ik ook zelf naar school brengen zo vaak mogelijk. EN misschien dat ik iemand ga inhuren die dat voor ons kan gaan doen via ons PGB, maar ja mag dat officieel? Geen idee en wie vraag je daar nou weer voor? GRMBL. En de vergoeding die je krijgt als je het leerlingvervoer zelf regelt is ook niet echt veel (op basis van openbaar vervoer).
  @ Emmelinda- Ja wat een tijd hxc3xa8. En er kan gelukkig nie nxc3xb3g meer bij want hierna is de bus vol! (gekukkig wel)

 7. pff wat een tijd zeg voor sabine (maar ook voor jou dus) om haar bed uit te moeten!
  en dan hoor ik hier de heertjes mopperen als om 7 uur de wekker afgaat en ze uit bed moeten komen!
  (ze moeten weer even in het ritme komen na 2 weken vakantie)
  als ik jou was zou ik zeker eens contact opnemen met de gemeente want dit is toch niet leuk meer en dan te lezen dat jullie best dicht bij school wonen!

 8. Arme Dinie, jij chaggerijnig, dat gebeurt niet vaak (gelukkig);-). Je zou bijna je eigen vervoersbedrijfje beginnen, dan kan je lekker ‘uitslapen’! Hopelijk wordt de rest van het jaar wat relaxter.

 9. @ Linda– Ach het is voor jou ws ook wel erg herkenbaar! Ik vond het wel grappig. Moest je niet steeds codes intikken?
  @ JokeGelukkig gebeurt het me zelden, maar boos word ik tegenwoordig veel te vaak naar mijn zin. Ik ben niet zo’n boos tiep en dan krijg ik helemaal een hekel aan mezelf, bleh.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.