Robotpak

Exorobot

Gisteren zagen we op het nieuws een stukje van de presentatie van het robotpak dat "Exoskelet" heet en die is uitgevonden door Yoshiyuki Sankai . Van zulke uitvindingen krijg ik toch goede hoop dat in de toekomst iets zal komen dat Sabine ooit toch wat mobieler kan worden dan ze nu is. Niet dat Sabine nu zo ongelukkig is met haar situatie, maar praktisch gezien kan je zovel meer als je even kan staan en kleine stukjes kan lopen. Nu zal zij niet zo’n megapak nodig hebben want zo hoog is haar uitval gelukkig niet. HEt is nogal een apparaat. Onze hoop gaat uit naar een implanteerbaar exemplaar die vast wel volgt op dit verhaal. Alleen zullen daar nog wel wat jaartjes overheen gaan vrees ik. Al krijg ik hier wel een beetje "het-man(vrouw)-van-zes-miljoen gevoel" van.

Hier is een (heel groot 22mb) filmpje.

Op deze site staat dus het verhaal van een man die het allemaal heeft uitgeprobeerd.

In februari is dit ook al op tv geweest dat heb ik ff gemist hoor, zit net dit filmpje te bekijken.

7 gedachten over “Robotpak

 1. Mooi is dat he! Dat geeft toch hoop voor de toekomst. Dat heb ik ook met veel dingen hoor. Zoals ze nu alleen al voor Mika ook een aangepaste joystick hebben op school, dat is dan wel iets kleins, maar hopelijk hebben ze tegen de tijd dat hij volwassen is nog betere oplossingen. En zo’n loopmechanisme voor Sabine zou natuurlijk geweldig zijn in de toekomst!

 2. Ik heb het ok gezien en vind het geweldig,okal is het dan eenheel pak het geeft zoveel meer mogelijkheden en ik hoop echt dat er ook iets komt waar Sabine gebruik van zal kunnen amken en dat er ietw inplanteerbaars gat komen wat hetzelfde gaat doen als dit pak daar twijfel ik niet aan het is aleen de vraag hoelang dat gaat duren….

 3. lieve mensen,

  het gaat zo snel in de robotica…iets wat vandaag wordt gevonden is morgen weer achterhaald. En ben gerust, deze lopende kermisattractie is alleen voor de show.. je zag toch op het filmpje ook de man met het poliobeentje, die had zijn ‘exodeel’ slechts een man en had 40 jaar geen motoriek meer hoe en wat hij moest bewegen met dat been. Maar ook zijn delen zaten al netjes onder de broek.

  In februari ga ik weer naar japan en dan gaat de university 3 mogelijke opties bij mij uitproberen. In mei ga ik dan op uitnodiging van de nl ambassade nog een keertje terug voor een oefenstage en dan wil ik er eigenlijk naar toewerken dat sankai het complete pak voor mij (heb een th 11 laesie, dus armstukken niet nodig) op het ICCOR 2007 kan presenteren. Het ICCOR is een grote conferentie (world wide) over robotica in de medische wetenschap. Dit jaar wordt hij gehouden in Noordwijk. Vele partijen zouden graag zien dat het dan uitgeproduceerd is… Er is dus genoeg hoop voor Sabine…….

  groet

  Peter

 4. Inderdaad nogal de vrouw/man van 6 miljoen of die robocop.at zal dat warm zitten, en wat een werk om het aan en uit te trekken. In de toekomst zal het allemaal heel klein en in het lichaam zitten, voor de kinderen an nu waarschijnlijk een uitkomst. Ik hoef niet meer te lopen, word ik direct nog goedgekeurd 😉
  Een stamoment of 2 passen zou wel handig zijn, meer heb ik niet nodig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.