Opa jarig, vlam in de pan en paddestoelen

Poeh poeh. Het was me het weekendje wel dus zoals ik het laatste logje al afsloot.

Vrijdag zijn we na "schooltijd" van Laura naar opa toegefietst. Die had het echter op zijn heupen en was lekker gaan toeren met zijn scootmobiel voordat hij helemaal het huis niet meer uitkwam. Nadat we een  broodje hadden gegeten kwam hij terug en konden we eindelijk de grote verrassing cadeau doen. Hij vond het wel leuk zo te zien, maar het is moeilijk te peilen soms bij hem. Na ja oma vond het wel mooi.

Het was weer gezellig met de twee kleinste smurfjes bij elkaar. Ze weten opa al heel gauw gek te krijgen met hun streekjes, hahaha. Tussendoor nog even naar huis en nadat Sabine thuiskwam gingen we weer heen om te chinezen.
Nadat we de kinderen naar bed hadden gebracht (veel te laat natuurlijk) ben ik nog even heen gefietst en ik lag dus pas om twee uur in mijn bed. Was wel gezellig met die "ouwelui" allemaal.

Zaterdag was ik al vroeg bezig met de voorbereidingen voor de Mexicaanse maaltijd die ik ging bereiden voor onze gasten (Rolf, Monique, Sten en Niels). Om een uur of vier kwamen ze en schonken we ze vol met margharita’s en desperado’s. Of het kwam door al die alcohol in de lucht weet ik niet, maar ik had olijfolie in een pan gedaan om te verhitten en tussentijds zet ik Sabine in de paardzitstoel. En ik draai me om en zie me toch een steekvlam. Ik stond even als versteend (Edwin hellup). Oh wat moet ik doen. Geen water erop dat wist ik nog wel. Komt er zo heel droog uit de hoek: "deksel erop". Sten had goed gekeken naar klokhuis dus. Heerlijk! Maar ik was wel even van slag. Niks verbrand verder, alleen de pan was zwart. Toen Edwin buiten het deksel er afhaalde vloog het spontaan weer in de fik. Brrr….gauw d’r weer op dus.

Het werd nog half 10. Het was een klein feestje dus. De kinderen vermaakten zich prima samen met gevouwen vliegtuigjes en wij ook met sterke verhalen (what else is new).

Laura was helemaal gesloopt en wilde helemaal graag slapen!

Gisterochtend zijn we naar Paulien*, Cyril en Nora gegaan. Die(de eerste twee dan) waren zaterdag 20 jaar getrouwd (heb ik ook nog meegemaakt die bruiloft). En we hebben even een bloemetje gebracht.

‘s Middags, toen het EINDELIJK mooi weer werd zoals voorspeld lekker de Teletubbieduinen ingegaan. Het was heerlijk weer. Het was heerlijk rustig naarmate we langer daar waren en we hebben aardig wat paddenstoelen gezien. Voorlopig kunnen we niet meer naar de Teletubbieduinen want de weg er naartoe wordt een maand afgesloten. Een impressie van onze bezigheden.

Zaterdag ben ik vergeten om foto’s te maken, druk , druk , druk!

*zus van Edwin

paddestoelen (en de rest) in het groot

4 gedachten over “Opa jarig, vlam in de pan en paddestoelen

 1. Over druk weekend gesproken 😉 hahaha
  Opa vond het vast wel mooi, misschien keek hij alleen of het eetbaar was 🙂
  En schrikken zeg, vlam in de pan! Deksel erop is altijd het beste idd.
  Het was zondag zeker mooi weer om te wandelen! Wij zaten ‘heerlijk’ binnen op die verjaardag 😉

 2. zo zeg dat was me wel een weekend vol avontuur zo te lezen…en ik denk dat opa het cadeautje wel heel mooi vind hoor!

  wat een schrrik zul je hebben gehad met die steekvlam in de pan brrrrrr
  ps weer mooie foto s

 3. Oef dat was wel schrikken zeg met die vlam in de pan, ben blij dat het goed is afgelopen…..de foto’s van de verjaardag van je vader zijn leuk en de foto’s van jullie wandeling zijn super, wat is dat een mooi natuur gebied zeg…. en wat heb je een bijzondere paddestoelen gevonden zeg, echt mooi.

 4. Brrrr, eng hoor zo’n vlam in de pan! Maar goed dat er niks ernstigs gebeurd is!

  Wat een drukke dagen heb je gehad zeg! Maar daar profiteren wij natuurlijk xc3xb3xc3xb3k van; wat een mooie foto’s heb je er van gemaakt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.