Paardzitstoel

klik voor groterEindelijk is hij er dan. In maart al goedgekeurd door de verzekering. In juni (toen dacht ik van: "goh het is toch al een tijdje geleden die goedkeuring", niet wetende dat het dus al drie maanden was.) Daarna heb ik in juli nog maar een keer aan de telefoon gehangen. Door allerlei miscommunicaties is het dus steeds niet tot levering gekomen. Vlak voor onze vakantie is de maat opgenomen en de kleur uitgezocht en nu, een week of 6 later, is hij dus geleverd. In een superzoet roze (!). Helaas voor Sabine was het "leer"niet in een andere kleur dan grijs of zwart leverbaar, maar ach. De hele week telt ze al af. En nu moest Willem de chauffeur helemaal mee naar binnen om te komen kijken naar haar Paardzitstoel.
Deze heeft Sabine nodig omdat zij (hele) sterke binnendijbeenspieren heeft en de buitendijbeenspieren niet werken. Daardoor kunnen haar benen amper nog uit elkaar zonder grof geweld. En dat is een beetje moeilijk met katheteriseren en luiers omwisselen. Op school zit ze er al af en toe in, maar nu hebben we hem dus thuis ook. Hopelijk zet het wat zoden aan de dijk. Om dezelfde reden zijn allebei haar heupen uit de kom, waar ze geen last van heeft omdat ze niet (zelfstandig) loopt.

klik voor groter klik voor groter

Maar goed: huize Steeman is wxc3xa9xc3xa9r een stukje voller.

7 gedachten over “Paardzitstoel

 1. Ik zat net de stoel te bekijken en dacht dat het wel een flink gevaarte is! En dan lees ik dat je schrijft dat het bij jullie weer een stuk voller is. Maar goed, ik hoop dat het mag baten! πŸ˜€

 2. Wat gaaf dat zulke dingen bestaan zeg…soms kijk ik mijn ogen uit wat er zoal uitgevonden wordt om het de gehandicapten onder ons het een stukkie gemakkelijker te maken en om zelfstandiger te zijn of te worden door al die atributen….

 3. Solly het hierboven geschreven berichtje kwam van mij……

  P.s: ben nog steeds erg jaloers op je kopfoto…..
  Daarom deze vraag……als je je ooit in het hectische leventje een gaatje vrij komt ….zou je ….als het niet teveel gevraagd en niet ongelegen komt ….er een kleine kans bestaan dat je e.v.t het leuk zou vinden om mij ….dat wil zeggen ….ikke oftewijl Peetjes een plezier te doen door misschien een probeerseltje wil maken voor mijn weblog???? maar alleen als het niet teveel gevraagd is ……

 4. hoi dinie tis wel fijn dat jullie deze stoel nu in huis hebben voor sabine….ik hoop dat deze stoel haar zal helpen met ahar spieren.
  ps ik vind de kleur wel supergaaf hoor! tis een echte meidenstoel.

  een goed weekend gewenst

 5. 3 maanden ….best snel, hahaha, leuk dat de chauffeur meekwam om hem te bekijken! Ik ben toevallig van de week bij beenhakker binnengestapt en eind september gaan ze leveren, later besefte ik dat het dat al is :S, maandag maar weer bellen. En waar laat jij alle ‘buitenattributen'(fiets, handbike etc.) Ik heb maar een fietszeil gekocht alvast voor Mika zn fietsje.

 6. @Emmelinda-Gelukkig hebben we een groot huis maar ook grote huizen raken vol πŸ˜‰
  @Peetje- irritant, hxc3xa8 die log van mij onthoudt nog steeds geen gegevens.
  Je zou voor de gein eens een mytylschool moeten binnenstappen, dan kijk je je ogen uit wat voor fietsjes, looprekjes, stahulpen en noem maar op er zijn.
  En wb die kopfoto, zoek maar een paar mooie plaatjes/foto’s uit. Voor jou wil ik wel een keer een kopfoto maken als je dat graag wil. En vanaf volgende week hoop ik dat het ietsje minder hectisch is hier πŸ˜‰
  @ Miranda- ik hoop het ook en Sabine heeft de kleur zelf uitgekozen!
  @ Abby-Gelukkig hebben we een grote “garage” waarvan inmiddels een deel is ingepikt door de lift maar er is nog best een aardige ruimte. Maar goed daar staat dan ook alles in. In de tuin hebben we wel een tuinhuisje met alle tuingereedschappen en speelgoed. De driewielfiets staat sinds vorig jaar lekker in de bus dus dan kan je toch even beter je kont keren. Maar ik zal het je binnenkort wel live showen;)

 7. Wat een bijzondere stoel zeg, ik heb al heel wat dingen gezien maar dit kende ik nog niet. Ik hoop dat het gaat helpen want ik kan me voorstellen dat het een probleem is als je spieren zo strak zijn…..vind het kleurtje wel erg gaaf en tja je hebt heel wat ruimte nodig voor al die spullen, amar och wat maakt hetuit als ze er maar plezier van heeft…..(zo probeer ik zelf ook te denken als ik iets weer een plekje moet geven πŸ˜‰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.