Dagje VU

mijn bikkeltje wordt geprikt, klik voor goter

Gisteren zijn we weer naar het jaarlijkse uro- en nefrologische spreekuur geweest met Sabine. Dat houdt in dat we van te voren 24 uur urine hebben opgevangen wat nagekeken wordt. Voorafgaand een blaas- en nieren echo en dan wegen meten, bloedprikken en een gesprek met de uroloog en de nefroloog.
Voordat we naar het VU reden moest ik de spalken van Sabine afgeven bij Kamer en van Zaanen want de voering moest hoognodig vernieuwd worden. Alles zat mee want zolang we daar komen is er altijd wel een weg in de buurt afgezet zodat er regelmatig een alternatieve route gezocht moest worden. Tot mijn grote geluk was alles vrij en kon ik zonder omwegen het Confusiusplein op rijden. En zo verliep ook alles in het ziekenhuis.Geen ellenlange wachttijden alles sneller dan we bijna konden bijbenen.
Echo was prima, geen veranderingen. Urineuitslag komt vrijdag. Gewogen en gemeten, 26 kilo en 1 meter 15. bloeddruk meten, klik voor groterVleugelspanwijdte (normale lengte zou zijn geweest…): 1.27 m..
Het bloedprikken ging ook weer prima. Mijn bikkeltje, al keek ze niet vrolijk van te voren. Geen krimp gaf ze! Eigenlijk alleen toen ze 5 was (en iemand met het infuus had zitten klooien) heeft ze een paar keer vreselijk gehuild bij het prikken en daarna)
Sabine is dus weer goedgekeurd voor een jaar. Wel kwam weer de sociale continentie even naar voren, maar omdat Sabine en wij daar nog niet echt aan toe zijn is dat ook opgeschoven naar volgend jaar. Dit houdt nl een behoorlijk pittige operatie in voordat dat allemaal zover is. En Sabine vindt het reuze interessant als iemand zichzelf kathteriseert door zijn navel, maar zelf taalt ze er niet naar. Ze heeft ook totaal geen problemen met haar luiers, dus we houden het nog maar even zo. Ik ben ook een beetje angstig om een "gezonde" blaas en urineweg aan te passen en de natuurlijke uitweg te blokkeren. Het vergt discipline en kan ook vele complicaties met zich mee brengen. Volgend jaar voor we weer heen moeten moeten we nog maar eens goed met elkaar praten, en ook met Sabine,wat we nu willen.
Toen ik ‘s avonds aan Edwin verslag uitbracht hoe soepel alles wel verliep kwam ik erachter dat ik vergeten was om de spalken weer op te halen. Gelukkig had hij vandaag tijd om tussen de bedrijven door even langs te rijden. Het was trouwens toch veel te warm om in de reci te lopen.

Nog een giller. In haar onschuld maakte Sabine een iets minder onschuldig gebaar. ("Hee, opa moet je eens kijken")

5 gedachten over “Dagje VU

 1. Wat fijn dat alles goed was met de controle’s dat is alitjd weer fijn , wat een kanjer is Sabine zeg dat het bloedprikken zo goed gaat. Ik heb gelezen wat de operatie inhoudt en dat is niets niks, kan me heel goed voorstellen dat dat een beslsising is die je niet gemakkelijk neemt en zeker niet als Sabine en jullie nog niet zo ver zijn. Ook na de operatie is het nog een hele weg en het lijkt mij echt zwaar. Ook al begrijp ik wel dat het op den duur wel fijn zal zijn als ze zichzelf kan helpen. Gelukkig hebben julie nog de tijd om alles te overwegen. Die laatste foto vind ik geweldig 🙂

 2. Wat fijn dat alles goed was met de controle’s dat is alitjd weer fijn , wat een kanjer is Sabine zeg dat het bloedprikken zo goed gaat. Ik heb gelezen wat de operatie inhoudt en dat is niets niks, kan me heel goed voorstellen dat dat een beslsising is die je niet gemakkelijk neemt en zeker niet als Sabine en jullie nog niet zo ver zijn. Ook na de operatie is het nog een hele weg en het lijkt mij echt zwaar. Ook al begrijp ik wel dat het op den duur wel fijn zal zijn als ze zichzelf kan helpen. Gelukkig hebben julie nog de tijd om alles te overwegen. Die laatste foto vind ik geweldig 🙂

 3. Wat een geweldige meid is het toch!En die operatie kan nog wel wachten, pas doen indien ze er zelf aan toe is. Die laatste foto is geweldig. Niet meer als ze 16 is 😉

 4. Dat is zeker een bikkel zeg!! Ze is dapperder dan mij hoor met dat bloedprikken!
  En jullie hadden hier wel even kunnen komen afkoelen in het badje bij de mannen, dan had je misschien er ook nog even aan gedacht die spalken weer op te halen, hahaha
  Maargoed dat Edwin nog even tijd had!
  En die operatie, pfff, wat een beslissing gaat dat weer worden, maar zolang Sabine er zelf niet om taalt zou ik het idd ook maar even laten zoals het gaat…

 5. Fijn dat alles goed is. Het is een behoorlijke ingreep, die operatie, heb even gekeken. Maar goed over nadenken. Hartstikke leuke foto!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.