Uitjes

Amsterdam

Vandaag ben ik met Sabine naar Amsterdam geweest. Ze wilde graag een keer winkelen.
We begonnen bij de Albert Cuyp. Het was grappig zoals ze reageerde op de markt daar. Ze bleef oh en ah roepen bij de bloemen, maar ze wilde het liefst zo gauw mogelijk naar McDonalds om een cadeautje van het happy meal te krijgen.
Het meest gekke vond ze dat we halverwege de markt nog helemaal niks gekocht hadden.
Nou die schade hebben we uiteindelijk wel ingehaald hoor.
Ik had de auto op de Hobbemakade gezet. Wilde niet meteen met de bus de kleine binnenstad inrijden. Ik was er niet zeker van of die bus wel paste in de kleine grachtenparkeerplaatsjes. Hij stond hier (dacht ik) redelijk centraal. De Albert Cuyp was redelijk dichtbij. We zijn eerst nog terug geweest om in de bus te katheteriseren voordat we echt gingen winkelen. Ik had geprobeerd om een strippenkaart te kopen, want de trams (sommige dan) waren zowaar rolstoeltoegankelijk. Helaas waren ze bij de enige sigarenwinkel die ik zag uitverkocht en het postkantoor waar die man het over had hebben we niet gevonden. Ach, dacht ik, we lopen dat stukkie wel even. Ja, even. Het Weteringcircuit was afgesloten richting Rembrandtplein en we moesten omlopen dat heeft wel een half uurtje gekost. Intussen raakte Sabine al goed zat en die wilde nadat we bij de MC waren geweest al de tram in. Nou eerst nog ff winkelen hoor na dat “omweggetje”, ze had er niet echt zin meer in. Eigenlijk zijn we, doordat ik weer geen sigarenwinkels tegenkwam, langer doorgegaan dan gepland. Op de dam nog even een klein feestje voor Sabine (ijsje). Ze vond de duiven (vooral de hoeveelheid) geweldig en ook de bovenkant van de herenhuizen vond ze prachtig. Ze heeft zelfs nog een foto gemaakt. Eindelijk vonden we een winkeltje dat Strippenkaarten verkocht en we kwamen daar bijna “skyhigh” weer uit en dat gratis en voor niks Wat een wietlucht!
Eindelijk gingen we dan tram 24 in. Het was wel even passen en meten maar het ging vrij makkelijk.
Nog even terug naar de Albert Cuyp op de valreep.
We stonden geparkeerd tegenover de brandweer en Sabine ontdekte de kleinste brandweerwagen ooit. Om kwart over vijf reden we weer weg.
We kwamen nog wel even in de file terecht en om half 7 waren we weer in Castricum.

6 gedachten over “Amsterdam

  1. wat gezellig zo met z’n tweeen.
    Wij zijn nog in de buurt geweest. We waren op de motor naar de Hiswa in IJmuiden.
    Ik dacht nog dat ik je op de terugweg ingehaald had maar dat zal jij, zo aan het bovenstaande verhaal te lezen, niet geweest zijn. Ik reed met mijn motor op de A9 of de A5 (weet ik niet want ik ging netjes achter mijn mannetje aan ….hij had de kaart bij zich) toen ik zo’n zelfde bus als jullie zag rijden met een sticker van een rolstoel achterop. ’t Zou wel heel toevallig wezen als jij dat was 😀

  2. @kidshome- nou dat was zeker in de buurt. Waren jullie een dagje met z’n tweetjes? Ik neem aan dat je geen rolstoel aanhanger hebt achter de motor 😉 . Mmmm zijspan zou kunnen 8) .
    En dat waren wij niet hoor, want wij hebben niet zo’n sticker achterop. Eigenlijk misschien wel handig, maar ik vind dat van zulke lelijke dingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.