Sabine

Sabine op de fiets en bezigheidstherapie

Geplaatst

Ik wist al een tijdje dat het kon. Direct filmpjes in je log zonder een link. Ook was me duidelijk dat het flashfilmpjes waren. Maar ja voordat je je er in verdiept, ben je weer een paar weken verder. en ja voordat je dan door hebt hoe en wat je moet converteren. Ach, deze keer was ik er snel uit. Met mijn Ulead Gif Animator kon ik opslaan als flashfilmpjes dat wist ik. Helaas moet ik nog wel de hort op om er geluid bij te krijgen. Maar dat vind ik niet zo belangrijk.Hier zie je Sabine op haar (inmiddels niet eens meer zo) nieuwe fiets. Als je haar ziet fietsen denk je zo dat ze afstapt en weg kan lopen. Helaas….Mensen vragen mij wel eens hoe het in ’s hemelsnaam mogelijk is dat ze wxc3xa9l kan fietsen maar niet kan lopen. Ik zal het uitleggen;Haar zenuwen zijn op de hoogte L3/L4 van de ruggengraat beschadigd. Dit betekent in haar geval (er zijn nogal wat verschillen) dat haar bovenbeenspieren heel sterk zijn. Haar kniestrekkers ook heel goed werken. Daarentegen kan ze haar kniexc3xabn niet actief buigen. Haar onderbenen zijn zo goed als helemaal verlamd. Er zit misschien wat in haar kuiten maar niet veel is het niet. Haar heupbuigers werken prima, maar de heupstrekkers (bilspieren) niet tot nauwelijks. En juist die heb je nodig om te kunnen lopen. Ze fietst om te zien heel gewoon, maar haar fiets is een doortrapper die haar op het hoogste en zwaarst punt helpt te kunnen doortrappen. Ze doet het dus met haar heupbuigers en kniestrekkers. Zo liet ze ons in de afgelopen jaren wel vaker versteld staan.Een grappig verhaaltje van 5 jaar geleden.We hadden tweewekelijks fysiotherapie in de eerste jaren. Ook de fysiotherapeute ging wel eens op vakantie natuurlijk. Toen Sabine 11 maanden was, was dat ook het geval. Haar collega nam het van haar over en wij zeiden gekscherend: “Als je terugkomt dan tijgert ze”. We waren daar al een tijdje mee aan het oefenen, maar Sabine vond het allemaal wel prima; lekker liggen spelen. De tweede keer bij de collega ging ze toch xc3xa9cht tijgeren. Geweldig! Wat hebben we gelachen.In de zomer daarna, Sabine was toen anderhalf, ging ze weer met vakantie. en we hadden al grapjes zitten maken dat ze na haar vakantie vast wel kon kruipen. Ik had in ieder geval nooit verwacht dat ze ooit echt zou kruipen dus dat was echt een grapje. Nou je gelooft het nooit. Na een paar keer oefenen kroop Sabine keurig alternerend (knietje voor knietje) de hele zaal rond. Niet te geloven. Wat een giller en wat waren we allemaal trots op haar. Ze heeft nooit meer getijgerd.Ze heeft eigenlijk tot vorig jaar nog heel veel gekropen. Nu “zitschuift” ze eigenlijk alleen nog maar.Haar armen zijn nu zo sterk dat ze haar kontje van de grond tilt en dan zo een heel eind vooruitschuift. Ik heb het laatst zelf eens geprobeerd. Pfffff dat kost een hele hoop armkracht .Het is dat de kruipfilmpjes op de nieuwe pc staan (die nog steeds gesneuveld bij Edwin op zijn werk staat) anders had ik die er even bijgezet.

4 gedachten over “Sabine op de fiets en bezigheidstherapie

  1. wat een toppertje he?! het zijn juist dit soort verhaaltjes als over Sabine die ons positief doen denken πŸ˜‰ πŸ˜€
    Dat met die filmpjes vind ik trouwens ook wel heel leuk, ga ik ook proberen! πŸ˜€

  2. Wat geweldig zeg dat je het voor elkaar hebt gekregen om het filmpje rechtstreeks in een logje te plaatsen, echt leuk om te zien. En wat een kanjer en doorzetter is ze toch hxc3xa9. Je zal wel trots op haar wezen, en terecht. Fijne avond Dinie en liefs van Anita en haar kanjertjes πŸ˜€

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.