PC begeeft het door de hitte

Nou daar zit ik dan weer achter die goede ouwe pc op zolder (waar het overigens veel warmer is dan in onze slaapkamer ) Onze “nieuwe” pc doet het al een tijdje niet. Hij geeft al een paar maanden een bios checksum error aan. Meestal als ik wil opstarten meteen nadat ik heb afgesloten, maar even laten afkoelen een half uurtje en niks meer aan de hand! Maar vandaag is het echt te heet geweest vrees ik. Ik hoop dat ik hem nog aan de praat krijg maar ik denk zomaar dat ik eens naar de koeling van dat apparaatje moet laten kijken.
Deze goeie ouwe is wel niet zo ruim bedeeld met zo’n grote harde schijf en veel geheugen, hij heeft ons in al die 4 jaren nog nooit in de steek gelaten. En deze begeeft het al na een klein jaar. Hopelijk na een wat koeler nachtje doet ie weer wat, want ik heb inmiddels onze meeste foto’ op een externe harde schijf staan maar een heleboel nieuwere staan nog op de pc zelf . Dom, dom, dom
Mijn kaart van de camera is inmiddels vol want die had ik vrijdag vergeten te legen en gisteren geen tijd. En vandaag deed ie niks meer, snik.
Vrijdag kwam Fenna, het vriendinnetje van Sabine spelen, ik had ze uit school gehaald en ze heeft ook gezellig bij ons gegeten. Zaterdag had ik een crematie ‘s ochtends en ‘s middags gingen we bbq-en bij Joke en Peter. Vandaag was het natuurlijk vaderdag en zijn we ook nog bij opa geweest . ‘smiddags even lekker (pfpffpfpfp)in de tuin gelegen in het ,gelukkig toch maar opgepompte, zwembad. Wat een hitte niet! En om 4 uur gingen we op een wat verlate kraamvisite bij Erik en Sylwia die een prachtig meisje hadden gekregen, Madouc, op de dag na de geboorte van Naomie. En mreteen darna zijn we aangeschoven aan de dis bij Jan en Lida, waar Edwin vanavond naar de F1 heeft gekeken. Rare race met maar 6 auto’s.
Net hebben we even het bad leeggeschept in de plantenbakken en het was aangenaam koel moet ik zeggen. (zal ik de pc maar even buiten zetten )
Nou ja ik heb geen zin om mijn usb kabeltje te gaan zoeken om de foto’s hier in te laden, terwijl in die nieuwe alles via de kaartlezer kan. Misschien doet ie het morgen wel weer (please, please, please). Dus een beetje een kale log vandaag. Ik ga ook geen plaatjes zoeken, want het is hier net een sauna. Dan maar lekker vroeg naar bed. Truste maar weer…..

4 gedachten over “PC begeeft het door de hitte

  1. Snik snik, hij doet nog steeds niks. Ik heb me al smekend aangemeld bij het forum van Computer idee, vermoedelijk het moederbord stuk, maar ik hoor ze ook al over harde schijven, ik vrees met grote vrezen! Ik heb de laatste weken mijn foto’s niet gebackupt 😕 Snik snik! 🙁 Edwin neemt de pc mee naar zijn werk (via pcprive gekocht) en de systeembeheerder gaat er eens naar kijken. Ik hoop dat het meevalt. Duim maar flink voor me 8)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.