New Orleans 1

Woensdag 30 september

13:40 uur

We zitten nu bij het Amtrak-station in New Orleans. We hebben net de kaarten voor de reis van morgen naar Washington DC gehaald. Nu nog een hotel bespreken.

We zijn bezig met een wandeltocht door New Orleans. De stad is erg saai. Het staat vol met huizen uit de Franse, Engelse en Spaanse overheersing maar ze lijken allemaal op elkaar. Het zijn allemaal zwaar verwaarloosde houten of stenen huizen (vrijstaand) met af en toe van die grote balkons met die smeedijzeren hekwerken er op.

Even tussen door, voor ik het vergeet; In Memphis zijn we nog langs de plaats gereden waar dr. M.L. King is doodgeschoten. We wisten niet eens dat hij in Memphis was vermoord. Het was op een balkon van een soort appartementencomplex en ter herrinnering eraan hangt er nu een grote witte rouwkrans aan de balustrade.

We zijn gisteravond lekker wezen stappen. Eerst naar Pat O’Brien. Waar Edwin de worldfamous “Hurricane” heeft gedronken en ik lekker 2 Margerita’s.

De jongens uit de trein zijn niet komen opdagen. Maar de kroeg was wel erg groot.

Binnen waren 2 bars. 1 kleine “gewone” bar en een cocktaillounge waar 2 pianospelers tot 4 uur

’s nachts spelen. Om half 11 gingen we even door Bourbon Street lopen. Na een uurtje liepen we langs een kroeg met hele goede live muziek en zijn daar tot een uur of 1 gebleven. Daarna zijn we weer even naar dat O’Brians gegaan. Ik vergat nog te vertellen dat buiten ook nog een bar was en een eetterras. We hebben nog een kwartiertje in de pianobar gezeten en zijn toen maar naar het hotel gegaan. We waren ook al om half 9 begonnen.

Gelukkig hadden we nu geen kater zoals in Memphis.

We werden vanmorgen dan ook pas om 10 uur wakker. Wij meteen in de zomerse kleding want het zou wel warm zijn dachten we. Nou dat viel erg tegen (± 18°c). Na het ontbijt gelijk maar weer wat warmers aan getrokken. Toen we weer buiten waren bleek na ± 15 minuten dat het toch erg warm werd, dus de truien gingen weer uit. Wat kan een mens toch bezig zijn!

Gisteren waren er nog naar de VVV in de stad geweest en daar hadden we plattegronden e.d. gehaald voor de wandeltocht van vandaag. Straks nog even naar de Superdome (een gigantisch sportstadion voor American Football) en dan maar weer richting het French Quarter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.