New Orleans-Washington

Donderdag 1 oktober

10:45 AM

We zitten inmiddels al weer 4 uur in de trein richting Washington DC. Toen we vanmorgen moesten instappen bleek dat we niet eens bij elkaar konden zitten. Dus Dinie ging zeuren en toen mochten we in een hele lege coupé zitten. We konden ook geen Slumbercoach krijgen (die waren al uitverkocht) alleen nog 1 persoonskamertjes om te slapen. Nou dat leek ons ook niets, want dan zal je zien dat we evengoed nog 2 of 3 treinstellen uit elkaar liggen.

Toen we gisteren terug naar het French Quarter liepen kwamen we langs de Mississippi een Spaans gedenkteken tegen. Een grote fontein met daarom heen 4 banken in het rond gebouwd. Als rugleuning van die banken waren er grote plaketten met mozaïeken van alle Spaanse provincies. Vreemd genoeg heet het plein Spanish Plaza.

Na het Spanish Plaza zijn we koffie gaan drinken in Café du Monde. Wereld beroemd om zijn goede koffie en overheerlijke beignets. Nou die koffie daar was inderdaad heel erg lekker vergeleken bij de andere Amerikaanse koffie. En de beignets waren ook heel lekker. Het is alleen heel vreemd om oliebollen te eten als het buiten 27°c is. Ze waren ook veel minder vet dan de oliebollen.

We wilden daarna naar het hotel gaan om te gaan zwemmen, maar onderweg kwamen we een filmploeg tegen die een film aan het opnemen waren bij New Orleans Police. Ik heb een heel stuk gefilmd, maar kon geen bekendheid ontdekken. Was allemaal erg leuk. Eenmaal bij het zwembad van het hotel bleek dat het water erg koud en ook niet zo schoon was. we hebben even op de rand gezeten en met onze voeten erin gebungeld, toen zijn we maar gaan douchen en daarna weer gezellig de kroeg in. We zouden later bij Pat O’Briens gaan eten, maar gingen eerst even warm drinken. We kwamen bij “Cats” terecht waar ze elke avond karaoke hebben. Was heel gezellig, maar arme Edje had het daar zoooo koud. Bere koud.

In Cats hadden ze “happy hour” dus je kreeg 3 bier voor de prijs van 1. Dat was 1 manier om mezelf warm te krijgen. De 2de manier was om maar zoveel mogelijk te klappen en mee te bewegen op de muziek.Na ieder 3 bier zijn we weer naar buiten gegaan, wat was het daar lekker warm vergeleken met binnen. We zijn toen naar Pat O’Brien gegaan om te gaan eten. Zitten we daar lekker, blijkt dat ze helemaal geen eten hebben daar, gelukkig kregen we van de ober ieder een schaal popcorn. En bij mijn 2de biertje weer allebei een schaal. Dinie had nu een “Hurricane” en die vond het veel te zoet.

Afijn, toen zijn we maar naar de pizzeria naast Pat O’Brien gegaan. Later zijn we nog teruggegaan naar Cats waar ze de finale hadden van de karaoke. Dat was helemaal niet leuk, allemaal van die typisch Amerikaanse (en voor ons onbekende) liedjes werden er gezongen. We zijn dan ook niet al te lang gebleven. Om 11 uur waren we terug in het hotel.

En toen moesten we weer om half 6 op vanmorgen. Spullen gepakt, uitgecheckt en lopend naar het station. De kroegen waren nog open om 6 uur, gewoon verschrikkelijk.

Inmiddels is het half 12 en onze coupé begint ook al aardig vol te stromen. Voor ons zit een skinhead, achter ons een negerin met baby, Wat wil je nog meer.

En Dinie zit al de hele ochtend vieze, smerige, stinkende rotpoepies te laten. Ik ook totdat ik naar de wc was geweest maar dit is echt niet te harden. En dan kijkt ze me onschuldig aan net of ze wil zeggen dat ze het niet gedaan heeft, de stinkerd.

Hij doet zelf net zo hard mee, die tadderik.

We zitten nog steeds in de trein naar Washington. Al 9 uur achter de rug en nog 15 uur te gaan. We rijden vandaag maar liefst door 7 verschillende staten. We hebben Louisiana, Mississippi en Alabama al gehad en rijden nu door Georgia. Vanavond rijden we door North Carolina en South Carolina en morgenochtend heel vroeg komen we in Virginia aan.

Volgens Edwin was Alabama erg mooi. Ik zag alleen maar de bomen langs de rails.

Ik kom er net achter dat de treinen hier helemaal niet elektrisch zijn, maar op diesel rijden. De trein ging de bocht om en ik miste de bovenleiding.

Wat heeft ze toch een verschrikkelijk goed opmerkingsvermogen. Ik wil niet zeggen dat ik het vanaf het begin wist, maar ik weet het toch al een week!

We leggen vandaag + morgen 1165 mile af. Dat is

               1165

                1,65

               ____

               1165

             69900

           116500

          _______

          1875,65 km

Dat is even veel als van Castricum naar Benidorm!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.