FotoalbumsPlaatje van de week

Nieuwe hulpmiddelen

Geplaatst

Het is weer tijd voor een heleboel nieuws voor Sabine.

We hadden een nieuwe rolstoel, toiletstoel en fiets aangevraagd. Uiteindelijk kiezen we toch voor een handbike en gaat ze in de toekomst op een hometrainer binnen met de bene fietsen. Dit in het kader van de zelfstandigheid. Op de fiets kan ze best ergens komen, maar terplekke heeft ze dan weinig mogelijkheden. Met een handbike komt ze net zo ver, maar kan dan de handbike afkoppelen en kan met haar rolstoel dus gewoon alles doen. Het is nu nog geen optie om haar alleen op pad te sturen, want zelfs Laura is al een stuk verkeersveiliger dan Sabine. Sabine ziet nl. “alle vogels vliegen” en is erg snel afgeleid en te impulsief. Nu gaan we flink trainen op haar verkeersinzicht en oplettendheid (op de driewielfiets nog) en hopelijk kan ze dan binnenkort een keer alleen naar bv. opa en oma fietsen.
Gisteren is er iemand van Welzorg langs geweest. We hebben zo’n beetje voor deze rolstoel gekozen (lekker licht en weinig tierlantijntjes en buizen). Als het goed is wordt het de “Roam-runner-handbike”

En we wilden in eerste instantie een toiletstoel met rolstoelwielen, maar dat is praktisch gezien niet handig voor over ons toilet en in de badkamer. Had mooi geweest voor op de camping en in zwembaden, maar goed. Het wordt er nu 1 met 4 zwenkwielen. Het is al een hele verademing vergelelekn met de “Huka Dukki” die ze nu nog heeft. Een groot blauw gevaarte dat altijd onmiddelijk aandacht trekt als wij hem uit de auto vissen.

Het wordt nu zoiets als deze . Heel wat handiger om mee te nemen in elk geval!

Er komt nog iemand om de rolstoel en de handbike te passen en te kijken of het iets is voor Sabine. We zitten dus weer in de “molen”.

Binnenkort gaan we ook de kamers van de meiden laten verbouwen. Als alles goed gaat gebeurt dit nog eind van de maand. Er komt zo’n 1.40 meter bij. Voor Sabine leuk en handig, maar voor Laura bittere noodzaak. Haar kamertje is zo ongeveer 2×3 en nog een pijpelaartje langs de lift. En ze wordt nu al zo groot dat een beetje extra ruimte geen overbodige luxe is. De dames verheugen zich er op. Ik ook wel, maar al dat “ge-verbouw” hoeft niet zo, maar ja, anders gaat het niet.

Note: afbeeldingen zijn verwijderd bij opheffing web-log.nl

Een gedachte over “Nieuwe hulpmiddelen

 1. Tja, als je in de molen zit dan geberrd er wat 😉 zit zelf ook te wachten op goedkeruing voor een ander stoel en aanpassingen ana de elektrische stoel.

  Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie voor een handbike hebben gekozen voor Sabine, dan word ze gewoon veel zelfstandiger al zal het best even wennen zijn voor haar armen, maar dat kun je langzaam opbouwen en ook handig met haar verkeersveiligheid…dat ku je dan ook opbouwen hihi…
  Het is een mooie rolstoel zeg, lekker praktisch en makkelijk omdat ze dan ook
  met handbike gewoon bij iemand naar binnen kan als ze dat wil.

  Fijn dat er een nieuwe toiletstoel komt, met rolstoel wielen zijn ze gelijk een stuk lomper en ik snap dat je voor een stoel hebt gekozen met zwenkwielen…..

  Wow en dan ook nog eens verbouwen, er komt behoorlijk wat ruimte als ik het zo lees, maar het is waar verbouwen op zich is nooit leuk het geeft zoveel drukte en troep maar als het klaar is, is het natuurlijk super…
  Zijn demeiden al druk met et uitzoekevan nieuw behang en nieuwe spulletjes? 🙂

  Succes met alles, ik hoop dat Sabine haar nieuwe voorzieningen snel binnen heeft.

  Liefs,
  Linda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.