Meivakantie 2010

Met Sabine gaat het heel goed. Ze doet zelf weer de transfers naar de bank en het bed. Behalve als ze heel moe is. Gisteren had ze een dipje nadat we bij opa en oma hadden gegeten, ze was heel moe en iets te vol en was tot tranen toe. eenmaal thuis in bed ging het heel snel weer goed. Haar stoma geeft af en toe wat lekkage, maar dat is alleen een beetje een vochtig gaasje met wat viezigheid (volgens mij van de blinde darm)

Verder zitten er ook soms veel vlokken in de urine, maar dat is niet zozeer tijdens het spoelen en opzuigen in de spuit, maar dan daarna in de urinezak. Ik hoop dat er niet te veel vlokken in de blaas blijven zitten. Het opzuigen lukt soms goed door de superdepuub, maar meeerdere keren opzuigen lukt (nog) niet. Dat zal wel komen als alle zakjes en slangen eruit zijn na a.s. vrijdag. Dan gaat ze zelf leren plassen via de navel en dan moet er twee dagen nog een verblijfskatheter met zakje in de stoma om de wond van de superdepuub te laten helen en dan mag ze maandag helemaal zelf plassen. Ik denk dus dat ik haar maandag nog even thuis houd van school want anders weet ik niet hoe ik alles moet gaan overdragen. Kan ze nog even oefenen. Er is een kans dat ze in het begin om het uur haar blaas moet gaan legen. Pffff dat zal nog wel even wennen zijn. Ik hoop alleen dat ze door de blaasdruk die dan gaat ontstaan niet erger gaat lekken. Nu kan ze in principe wel een luier aan voor een dag en een nacht. Wat we om puur hygixc3xabnisch idee nu niet doen, maar op school kan het wel een hoop tijd en gedoe schelen. Het blijft afwachten allemaal. Tot nu toe merk ik ook helemaal niets van bijwerkingen van de oxybutinine en daar ben ik echt heel blij om. Het is nu wel nog afwachten bij hele warme dagen om te zien of ze idd niet zweet van de medicijnen. klik voor groterVerder hebben we hele leuke dingen gedaan in de meivakantie. Met Koninginnedag zijn we met zijn allen naar de vrijmarkt geweest in Bakkum en ‘s middags met zijn allen naar het bandje bij de Balu. Edwin ging rond zevenen met de meiden weg en ik mocht blijven;). Sabine was het er niet mee eens want zij wilde ook blijven! Helaas!

We hebben nog een keer cakejes gebakken en de dames hebben ze mooi versierd.
klik voor groterLaura heeft er weer een tand uit, nummer 7!!! We hebben dit jaar het rondje bloemendagen met de auto gedaan.Met de fiets zat er nog niet in met Sabine. Was wel leuk er klik voor groterzaten weer prachtige stukken bij. Bij de grootste zijn we er even uitgegaan. Ze waren wel onder de indruk toen ze in de gaten kregen dat dat allemaal was geprikt met kleine bloemetjes. Gisteren met moederdag ben ik weer helemaal verwend door die meiden van me. Ontbijtje op bed, een prachtige foto met kunst van Laura en Sabine heeft een hele mooie, lieve tekening gemaakt.

4 gedachten over “Meivakantie 2010

  1. Fijn dat het zo goed gaat , al is het wel balen dat er nog zoveel vlokken in de urine zit, kan dit leiden tot blaas-ontsteking? Fijn dat ze de transfers weer zelf kan dat is echt usper en zo te lezen gaat het verder de goede kant…Ja dat ja haar maandag nog een dagje thuis houd van school kan ik me goed voorstellen,even oefenen kan geen kwaad, het is niet niets….Veel succes vrijdag, het gaat vast helemaal lukken. 🙂

  2. Fijn dat het zo goed gaat , al is het wel balen dat er nog zoveel vlokken in de urine zit, kan dit leiden tot blaas-ontsteking? Fijn dat ze de transfers weer zelf kan dat is echt usper en zo te lezen gaat het verder de goede kant…Ja dat ja haar maandag nog een dagje thuis houd van school kan ik me goed voorstellen,even oefenen kan geen kwaad, het is niet niets….Veel succes vrijdag, het gaat vast helemaal lukken. 🙂

  3. Hoi,

    Fijn dat alles op zich goed gaat!!!Vrijdag weer een stapje verder. Dat alles mee mag zitten.

    Liefs, Bianca

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.