Tegenvaller….

Toen ik vanmorgen de superdepuub-katheterzak leeg aantrof was ik er al bang voor. Haar luier was doorweekt en de katheters waren allebei goed doorgankelijk met blaasspoelen.
In overleg met Edith, de continentieverpleegkundige al wat dingetjes uitgeprobeerd, maar de blaas leek gewoon leeg te zijn. Voor de zekerheid zijn we toch maar even naar de VU gereden. En ja hoor!!! Ze leek wel een plaspop. Wat Edith er in spoot via de superdepuub kwam er meteen aan de onderkant weer uit. Helaas…….wat een tegenvaller. Sabine maakt er gelukkig niet te veel van en ik had het wel in mijn achterhoofd. Maar toch valt het tegen. Dat betekent voorlopig nog fiks aan de luiers. Ze is nu dan ook natter dan ze ooit is geweest want anders katheteriseerden we haar 5 keer van onderen en dan was ze in sommige gevallen gewoon droog tussendoor. Er is nog wel een kleine kans dat het vanzelf stopt, maar daar ga ik maar niet van uit. Het zou nog steeds kunnen dat de lekkage komt van de operatiewondjes. Ze had tenslotte ook 3 tot 6 weken bloed kunnen verliezen. Keep my fingers crossed.
We moeten nu ook 3 keer per dag blaasspoelen met 50 ml per katheter i.p.v. 1 keer per dag met 20 ml. 

4 gedachten over “Tegenvaller….

  1. Jeetje dat is echt een grote tegenvaller, jeetje wat balen, ik ga heel hard duimen dat het nog stopt binnen die 3 tot 6 weken zoasl je schreef …..als het niet stopt kunnen ze er dan nog wat aan doen of zou dat weer een nieuwe ingreep betekenen? Nou ja ik ga gewoon heel hard duimen dat het goed komt…..

    Fijn dat Sabine blij is met haar kaartjes, ik zal dit weekend weer een kaartje voor haar op de bus doen…:-)

  2. Lieve Sabine, Wat een pech zeg… Dat ze moe was de afgelopen dagen kon ik me wel indenken, het is ook flink inspannend en dan ook nog steeds die buikpijn. 🙁 Als je dat van te voren hoort denk je, ‘valt wel mee’ maar als je het mee maakt is het natuurlijk wel balen. Ik hoop maar dat de boel inderdaad binnen de gestelde tijd ‘vanzelf’ heelt!

    We missen je wel erg op school Sabine! Het is gek zonder zo’n echte meid in de klas. Jammer genoeg zie ik je morgen niet- ik ben vrij omdat ik op vakantie ga. Irma is er wel natuurlijk! Ik kan de komende week niets lezen, maar ik ga zeker weten duimen voor je!
    Dikke kus!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.