Gaat heel goed

Afgezien van het feit dat het allemaal behoorlijk druk is nu met alle verzorging en zo van onze grote meid gaat het geweldig. Ze is helaas nog zo lek als een mandje. De eerste nacht hebben we wel 3 keer het bed moeten verschonen omdat alles drijf- en drijfnat was. We zijn nu weer overgegaan op luiers. Dat moet dan maar even voor de time-being. Nooit geweten dat er zo’n sloot hersenvocht werd verwerkt in haar buik. Ik heb een beetje twijfels of er toch niet een deel urine bij zit, maar goed, ze doen er toch niets aan op dit moment. Ze is weer herenigd in de buurt en heeft alweer een paar keer buiten gespeeld (!!!) En ze gaat nu dus weer! de buren zeiden het gisteren al: het lijkt wel alsof ze niet weg is geweest zoals als ze er al weer tussen zat. Ze heeft natuurlijk nog best veel pijn aan haar buik, maar ik merk duidelijk dat ze steeds meer dingen zelf kan doen. 14 mei moeten we terug naar de VU voor een dagopname en daar leert ze (en wij natuurlijk) om zichzelf te katheteriseren via de stoma. Spannend. Zoals de planning er nu uitziet gaan we donderdagochtend even naar school om weer even te buurten. Daarna is het meivakantie en zien we wel weer verder hoe en hoelang ze daarna weer naar school kan gaan. Gisteren kwamen Michael en zijn moeder en zusje even langs en oma Alie kwam gezellig even eten. Die had ze al niet meer gezien sinds ze naar het ziekenhuis ging. Ze was helemaal gelukkig om haar vriendje weer te zien en natuurlijk ook oma! Helaas zijn we helemaal vergeten foto’s te maken:( Ze slaapt voorlopig even op Edwin zijn plekje. Ons bed kan ook versteld worden en het scheelt me een hoop opstaan als ze even geholpen moet worden met omdraaien in bed. Ze slaapt erg goed en heeft relatief weinig last van de pijn. En ze slikt ook niet al te veel paracetamol (3 per dag hooguit). Laura is gisteren met Edwin naar de kapper geweest en die heeft er eigenlijk maar een heel klein stukje afgeknipt. Hij heeft het uitgedund, verbazingwekkend dat er dan nog haar over was, ze heeft van zichzelf al niet zo’n dikke bos;). Heb ik ook nog geen foto van gemaakt, maar ze heeft zo te zien gisteren weer even het fototoestel te pakken gehad en foto’s van zichzelf en het halve huis genomen;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.