Dag na de operatie

Vanmorgen klonk Sabine aan de telefoon heel vrolijk en  een stuk beter dan gisteren. Ze heeft nog wel veel buikpijn. Ze ligt nu te slapen op haar zij, dat was erg pijnlijk maar wel noodzakelijk i.v.m. doorliggen. Gelukkig heeft ze geen gevoelige huid.
Ik heb gisteren niet eens vermeld hoe de operatie verliep. Ze hebben door nogal veel verklevingen heen moeten werken om de blinde darm te kunnen vinden. Dit komt door de slang van de drain en schijnt vaker voor te komen. De blinde darm was mooi, maar wel erg smal. Ze hebben een kleine maat katheter (CH8 voor de kenners) gebruikt. En tzt kan ze met CH10 katheteriseren. Dat valt een beetje tegen want hoe smaller het slangetje is hoe langer het plassen duurt. Het is ook gelukt, net aan, om de stomauitgang in de navel te maken. Ze krijgt 2 soorten  antibiotica om infectie van de drain te voorkomen, die ligt natuurlijk ook in de buikholte. Ze gebruikt regelmatig de knop van de pijnstiller, dipidolor, maar niet eens zo veel als wel zou mogen.
*****

Het is nu kwart voor 3 bovenstaande schreef ik om half 12: Op verzoek van Sabine gestopt met tikken want ze wilde slapen.

Vanmiddag de echo van haar nier gehad, die was prachtig! De arts, Dr. Beckers is ook langs geweest, alles ging prima, Sabine mocht drinken, kleine beetjes tegelijk xc3xa9n een ijsje eten mits de maagsonde er in bleef.
Het gaat dus goed met mijn grote meid, ze ligt alweer te slapen ze valt steeds weg tijdens de film (Grease natuurlijk;))

2 gedachten over “Dag na de operatie

  1. Het is niet niks wat ze allemaal gedaan hebben en ik kan me zo voorstellen dat ze veel pijn heeft. Gelukkig kan ze zelf beslissen wanneer ze pijn medicatie wil anders zou het zo veel zwaarder worden…..Jullie zullen wel super trots op haar zijn dat ze zich er zo dapper door heen slaat.

  2. Het is niet niks wat ze allemaal gedaan hebben en ik kan me zo voorstellen dat ze veel pijn heeft. Gelukkig kan ze zelf beslissen wanneer ze pijn medicatie wil anders zou het zo veel zwaarder worden…..Jullie zullen wel super trots op haar zijn dat ze zich er zo dapper door heen slaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.