Sabine gesetteld in kamer 36

klik voor groter

Vanmorgen heb ik alles ingepakt voor Sabine. Zelf was ze toch nog naar school vanmorgen, want het was "Juffendag" en dat wilde ze toch echt niet missen. Ik heb haar om half 1 opgepikt en nog even afscheid genomen.

Ruim op tijd waren we op de afdeling en al vlug zaten we "in de molen".
Ze kreeg een eenpersoonskamer, wat wel zo prettig is voor morgen, want het zal een pittig pijnlijke nasleep worden. Arme griet.
Ze werd bijna meteen weer geprikt voor bloed en alle standaardvragen ontbraken natuurlijk ook niet.;) Verschil deze keer was dat Sabine bijna alle vragen zelf heeft beantwoord!
Meevaller was wel dat de Dr. v.d. Horst vertelde dat de katheter (van na de operatie) er na een week of drie uit mogen. Ik had 6 weken in mijn hoofd.
Ze halen een deel van een pees uit haar buik om de "sling", of "zwanehals" zoals Edwin het noemt, te maken om de  natuurlijke uitgang van de blaas zo goed als "waterdicht" te maken (wat een aanhalingstekens:P). Daardoor kan ze wat last krijgen van een strakke buik, vond ze niet zo’n ramp;), en eventueel een tijdelijke bult, da’s nou weer jammer! Ze zijn in totaal wel zo’n vijf en een half uur zoet. De nierpunctie doen ze als eerste, dat duurt zo’n half uur. Dan komt het grote "snijwerk" dat duurt vier uur en dan moet je er nog een uur bijtellen voor de voor- en nabehandeling. Dus dat wordt lang wachten. Toch wel erg spannend allemaal nu. Ze zegt nog steeds dat ze zenuwachtig is, maar ze is steeds helemaal verdiept in haar nieuwe DS en de tv. Dus het zit niet heel hoog bij haar gelukkig. Ze nam stralend afscheid en ze gaat er nog over nadenken wie er bij het inslapen mag zijn morgenochtend. Ik zit in elk geval weer om half 7 in de auto. Ze wordt rond een uur of 9 klaargemaakt voor de OK, voor haar worden nog 2 baby’tjes geopereerd en dan is de rest van de dag voor haar. Pfffff. Ze moet, ondanks dat ik haar net heb gedarmspoeld, morgenochtend weer gespoeld worden. Ze moet het liefst zo leeg mogelijk zijn, omdat de darmen na de operatie ook pas laat weer goed op gang zullen komen. Ze mocht alleen nog maar vloeibaar eten vanavond. De soep vond ze niet zo lekker want ze liet de helft staan en de slagroomvla heeft ze ook niet opgegeten. Houdt ze ook niet zo van. Allleen de appelmoes ging op.
Laura logeert nu bij opa en oma en ik heb haar nog net even een kusje kunnen geven. Wat een leegte hier in huis.

3 gedachten over “Sabine gesetteld in kamer 36

  1. Hoi lieverds,

    Ik wens jullie heel veel sterkte morgen en geen Sabine een hele dikke kus van ons en ik zal morgen zeker aan haar denken.
    Wat spannend allemaal, kan me voorstellen dat je je zit op te vreten.
    Ik laat snel weer iets van me horen.

    groetjes Natascha en Alex, Jill en Donell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.