Daar zijn we weer

Sinds vrijdagavond zijn we weer terug in Castricum.
We hebben een heerlijke maar enerverende vakantie achter de rug. Heel anders dan anders.
Zondagnacht, eigenlijk 13 juli heel vroeg, om 2 uur togen we riching Oostenrijk. De reis verliep deze keer zonder ook maar een enkele file en we zagen dit als een mooi voorteken. Om 3 uur waren we al op de camping in Oostenrijk. Een uur later ging Edwin alvast vooruit om te zwemmen terwijl ik nog wat spulletjes bijeen zocht. Toen ik bijna bij het zwemabd was kwam Laura me tegemoet lopen met de mededeling dat Papa gevallen was met Sabine en dat hij bloed had en Sabine een zere schouder. Dus ik ging terug om pleisters te halen, want dagt was nodig volgens onze kleine smurf, maar wel grote!. Gewapend met de grootste Winnie de Poeh pleisters die we hadden ging ik weer terug en daar kwam Laura weer samen met een man die me waarschuwde niet te schrikken van al het bloed. Oeps. Daar zat Edwin dn met een grote handdoek om zijn nek en hoofd en zijn borst vol met bloed. Een gat in zijn hoofd! Sabine haar bovenarm was dik en blauw. de dokter waas er gelukkig ook al en die had al geconstateerd dat het meeviel. We moesten naar de praktijk een paar straten verder om te laten hechten. Zo brachten we onze eerste vakantie-uren door bij een Oostenrijkse huisarts. Een primeur voor ons. Nog nooit in het buitenland medische hulp gehad ! We hebben daar een paar uur gezeten en toen mocht ik medicijnen gaan halen. Voor Sabine een zalfje voor de fikse blauwe plek en een drankje(naproxen) tegen de pijn. En ook de rekening moest cash betaald worden, wel later te declareren, en dat was maar lliefst 470,- eurootjes! En de rest kwam nog…
Getooid met een mooie hoofdband, Edwin dan, kwamen we terug op de camping. Edwin mocht niet drinken (1 biertje per dag) en een week niet in de zon. Hij is nog op zoek geweest naar een strooien hoed die hij op moest volgens de arts, maar het werd een oranje petje. Inmiddels waren ze de beroemdheid geworden van de camping en er werd van alle kanten geinformeerd hoe het met de patienten ging! Sabine liet "trots" aan iedereen haar blauwe arm zien en vertelde in geuren en kleuren de hele vakantie het avontuur!
Twee dagen later mocht het verband eraf en is Edwin voor de zekerheid nog maar even doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een rxc3xb6ntgenfoto en een CT-scan. Alles zag er gelukkig goed uit. Bij sabine hebben we nog wel een paar dagen gesmeerd met de Voltaren K gel, maar het drankje was ze na 1 keer klaar, dan maar een beetje meer pijn. Het was erg vies! Op de eerste dag liep Edwin ook nog bekenden uit Castricum tegen het lijf en daar hebben we ‘s avonds nog even een biertje mee gedronken bij onze tent. Zij gingen de volgende ochtend alweer weg.
Voor de kinderen was het, net als twee jaar geleden, weer erg leuk op deze camping. Ze hebben heerlijk gespeeld, geknutseld en in het treintje gezeten. Sabine heeft zelf met,de laatste paar 100 meter, een fakkeltocht meegelopen. Het weer daar was eigenlijk erg mooi begonnen. Toen Edwin in het ziekenhuis was hebben de meiden en ik, met een vakantievriendinnetje van Sabine in de tent zitten schminken, terwijl het buiten donderde, bliksemde en goot van de lucht. Uiteindelijk vielen er zelfs hele dikke hagelstenen uit de lucht. Heel apart want daarna was het weer mooi weer! De 16e gingen we weer op weg. Op naar Italixc3xab, deze keer weer zonder noemenswaardig oponthoud! En als je denkt dat daarmee de hindernissen waren afgelopen……..volgende keer meer…..

5 gedachten over “Daar zijn we weer

 1. Hxc3xa9 wat een naar begin van de vakantie zeg….het zal vast pijnlijk zijn geweest…Fijn dat de vakantie in Oostenrijk erg leuk was, de foto’s laten dat ook wel zien…ben benieuwd naar de rest van het verslag….

 2. Hxc3xa9 wat een naar begin van de vakantie zeg….het zal vast pijnlijk zijn geweest…Fijn dat de vakantie in Oostenrijk erg leuk was, de foto’s laten dat ook wel zien…ben benieuwd naar de rest van het verslag….

 3. Hoi hoi,

  Ik kom me even overal verontschuldigen,dat ik geen reactie’s enz. meer achter laat…Maar heb echt een log en reactiedip…

  Kom meestal om de week nog wel ff gluren en lees alle logjes even hoor,dus ik blijf wel op de hoogte …. Maar de puf is er ff uit…

  Druk druk druk met 2 kids en ook nog een huishouden en ‘s avonds heb ik meestal geen zin meer..

  Maar goed, ik ben jullie niet vergeten ..

  Dikke XXX Peetjes

 4. Gelukkig je blijkt toch een mens te zijn, en kunt ook moe worden.
  Ik heb uit het log niet kunnen opmaken waarom papa gevallen is, gewoon uitgegleden?
  Ik hoop dat pa en sabine zich nu weer geweldig voelen.
  Weet je dat deze logjes op hyves 2 keer komen te staan?
  Rust eens een beetje uit muts! 😉

 5. Jeeeetje!!!! Ik lees weer eens in de verkeerde volgorde!!! Zie nu pas de gevolgen van die val.. pffff En dat meteen de 1e dag al 🙁
  Wat een drama zeg, bah, wat zal ej geschrokken zijn! En dan jij met je winnie de poeh pleister! haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.