Schminkoefening

Nog een nieuwtje dat al weer 2 weken oud is.

Hannie en ik hebben ons ingeschreven bij de Kamervan Koophandel. We zijn nu officieel ondernemers, in een VOFje. De webshop gaat wel pas echt van start rond midden augustus, maar we zijn erg druk bezig geweest met de voorbereidingen. Komt toch nog een hoop bij kijken.
Het invullen van de prognoses voor de belasting was lastig, geen idee wat we over een jaar aan klanten cq omzet zullen hebben.
Het zoeken van een leverancier van blanco rompertjes/slabbetjes/shirtjes/badjasjes die goedkoper zijn dan bij de Hema is nog steeds niet gelukt. Maar ik ben druk bezig geweest met de site, de .nl naam is in aanvraag (hier de link naar de

"oefensite"), geen idee waarom het zolang duurt. Het heeft ook bijna 2 weken geduurd voordat de zakelijke rekening beschikbaar was. Dan mag ik nog ff aan de slag met de software voor de webshop, want daar ben ik nog niet al te erg in thuis, maar dat komt wel goed al kost dat weer zeexc3xabn van tijd.
Maar goed we hebben dus een webwinkeltje waarin we gepersonaliseerde (kraam)cadeautjes gaan aanbieden, geboorteborden verhuren die we zelf gaan maken en geboorteschilderijtjes, speenkettingen, en alles wat maar mogelijk is. Ik ben ook druk bezig om foto’s te zoeken van dingen die ik in de loop der jaren heb gemaakt. Helaas heb ik van vele creaties niet eens een foto gemaakt.
Ik ga me ook wagen aan buikschilderen; de zgn. Bellypaint. Ik heb een aardige ervaring met schminken (zelfmade;)) maar heb slechts 1 x in mijn leven een zwangere buik beschilderd (in twee vormen, jongen en meisje), maar het zou geen probleem moeten zijn. Nu heb ik wel op diverse sites geweldige creaties gezieen en dat moet ik nog maar eens zien waar te maken. Twijfel nog even om een totaalcursus grimeren te gaan volgen. Maar de basistechniek heeft geen geheimen meer voor me, dus of het nut heeft???
Vorige week maar weer even een oefeningetje gedaan op de meiden. Sabine ging naar de verjaardag van haar vriendje en ik heb zelfs een "liefdestattoo" op haar arm gemaakt. Ze was helemaal happy.

Laura wilde graag de dolfijnen zoals Sabine die ooit eens had.

5 gedachten over “Schminkoefening

  1. die dolfijnen vind ik erg geslaagd op die achtergrondkleuren en dan is het nog maar een meisjesgezicht, ik denk dat het op een almaar zwellende babybuik sensationeel zou staan.
    ik weet niet of ik mij ervoor zou lenen, misschien wel als ik in de zomer uitgerekend zou zijn en shirtjes met blote buikjes zou dragen, zwangere vrouwen vinden het tegenwoordig toch al heel leuk om met hun buikje op te vallen, dus ik denk wel dat dat een gat in de markt is, net zoals die persoonlijke cadeautjes, je weet soms gewoon niet wat je als cadeautje moet meenemen op kraambezoek en dan is een origineel en persoonlijk iets wel erg leuk om te geven en dat mag dan ook best wat kosten;-)

    interessant trouwens wat je beschrijft over het opzetten van een bedrijfje…ik ga dat even goed volgen wat je daar allemaal over schrijft, komt me misschien nog eens van pas;-))

  2. Supergaaf !!!

    Misschien ook nog een ideetje van mijn kant , Houten letters voor op de slaapkamerdeur…

    Dat vind ik een leuk kraamkadootje…De naam van de kleine….Helaas is er hier in Enschede maar 1 winkel die ze verkoopt en vaak zijn de meest voorkomende letters uitverkocht, niet een leuke kleur en alleen met clownkoppie’s…..En ze moeten de letters bestellen vanuit Italie en wachten tot de meeste letters op zijn want ze kunnenm alleen bestellen in hele alfabet….Erg iri/..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.