Uitslag scan en de rest

Vorige week woensdag werd ik ‘s middags gebeld met de uitslag. De scan liet niets afwijkends zien! Gelukkig maar verraste me niet, 6 jaar geleden was er ook geen afwijking. De urine die we gesplits in dag en nacht hadden opgevangen gaf ook geen nieuwe uitgangspunten. Er zat evenveel eiwit in de nachturine als overdag. Maar goed, nu weten we nog niet waar dat eiwitlek vandaan komt. Goed nieuws is wel dat ze nog nooit eiwit in haar bloed heeft gehad en dat is gunstig. Dat schijnt aaan te geven dat het lichaam genoeg eiwitten heeft. De arts zag ook geen reden om een nierbiopt te doen als een aparte ingreep. Toen ik vertelde van ons toekomstige besluit voor urinestoma gaf hij aan dat dan ook wel meteen een nierbiopt gedaan zou kunnen worden, dan hoeft ze niet apart daarvoor opgenomen te worden. Ook al zal deze operatie pas na ruim een jaar plaatsvinden vermoed ik.

De urine die Edwin en ik hebben ingeleverd gaf ook geen afwijkingen, geen erfelijke kwestie waarschijnlijk.
Ze krijgt nu wel een "broertje" van de enalapril erbij: Cozaar. Zo hopen ze de eiwitten terug te dringen. Ik ben benieuwd. Zo gaat ze wel ineens naar een flink medicijngebruik.

Dus niets wijzer geworden, maar wel goed nieuws.

2 gedachten over “Uitslag scan en de rest

  1. Fijn dat er goed nieuws is, al had je het wel verwacht het is altijd fijn te horen dat het goed is, ik hoop dat de nieuwe medicijnen hun werk goed zullen doen al is het natuurlijk niet leuk dat ze nu de nodige medicijnen heeft

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.