Uitslag MRI

Vrijdag kregen we de uitslag van de MRI. Eerlijk gezegd had ik er niets uit verwacht, maar helaas konden er drie dingen de oorzaak zijn van haar soms optredende hoofdpijn. De meest waarschijnlijke was dat ze een voorhoofdsholte- en bijholteonsteking heeft. Daar ga ik zo de antibiotica voor ophalen. De tweede is dat de drain nog maar met een klein tipje in de ventrikels (hersenholtes) ligt en daardoor haar ventrikels iets vergroot zijn, maar dat hoefde niet verontrustend te zijn. Ze heeft dan ook geen andere verschijnselen van draindisfunctie. En de derde is dat er kleine cystes zitten op de kleine hersenen die, al sinds haar geboorte, in haar achterhoofdgat gezakt zijn (de Chiari malformatie) en deze zouden ervoor gezorgd kunnen hebben dat de uitstroom van hersenvocht wat geblokkeerd is.Ik schrok daar wel een beetje van, maar op zich is dit blijkbaar ook niet heel verontrustend volgens de neuroloog. We gaan nu dus de ontsteking behandelen en als ze daarna weer last gaat krijgen van hoofdpijn moeten we dus naar de neurochirurg om te kijken wat we verder gaan doen. Het gekke is dat ze de laatste weken geen hoofdpijn meer heeft gehad. Allemaal een beetje gek natuurlijk. Was dus weer een beetje confuus vrijdag. Ik ga nog wel even bellen met de nefroloog of dit eventueel een effect zou kunnen hebben gehad op de eiwitconcentratie in haar urine, want ze had dan wel geen urineweg- of blaasontsteking, maar dus wel een ontsteking elders. Ik hoop het maar.

4 gedachten over “Uitslag MRI

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.