Hulpmiddelensoap

Het is weer eens tijd voor een verhaaltje over de "hulpmiddelen" van Sabine. Op xc3xa9xc3xa9n of andere manier verloopt alles nooit op de normale manier bij ons. Achteraf vaak om te lachen maar op het moment zelf word je er stapelgek van.
In augustus is mijn fiets gestolen, mxc3xa9t de adapter waarin de aanhangstang van de rolstoel bevestigd moet worden. Geen probleem verder want we mochten een nieuwe bestellen van de gemeente. Even in het kort, de eerste keer kwam de bestelling blijkbaar niet door, de tweede keer was het een hele verkeerde (totaal) constructie, de derde keer waren de spullen zoek en een paar weken geleden werd er, ondanks het zelf bellen van de monteur naar de firma, weer een verkeerd artikel geleverd. Toen besloot ik zelf maar een mailtje met foto (gelukkig had ik die nog)  te sturen naar de Fa. Veldink. Toen was het binnen een week(!) geregeld en bij ons binnen. Uiteindelijk dus ruim 5 maanden na de bestelling daarvan. Dit alles heeft ons heel wat ergernis en telefoontjes (met lange wachttijden) gekost naar Welzorg, maar ach, dan heb je ook wel wat!

Jaarlijks laten we onze lift onderhouden en dat was nu nodig want hij "sloeg" als hij boven aankwam. 23-1 is er een monteur geweest die daar niets aan kon veranderen en die zou overleg plegen. Nooit meer wat gehoord, maar dinsdag gingen ineens de liftdeuren niet meer open boven, wel als we nog een keer heen en weer gingen bleek achteraf toen ik de rolstoel de trap al had afgetild. Maar goed we hadden gebeld en zouden teruggebeld worden. Niets meer gehoord, weer gerbeld, weer hetzelfde verhaal. Wat blijkt nu: de firma Axiom is failliet sinds 24-1. Hebben wij weer. Nu moeten we dus een andere firma zoeken die het onderhoud voor ons gaat regelen. Ach ja, we hebben toch niks beters te doen.
Maar ook een leuk vooruitzicht: morgen komt de nieuwe rolstoel van Sabine! De oude valt van ellende bijna uit elkaar ook al is hij nog maar ruim 3 jaar oud. Het is nooit een prettige rolstoel geweest, slingerende wielen en een echte rammelkast. Ik heb hoge verwachtingen van de nieuwe rolstoel (wel weer een Kiddo), de aanvraag en alles wat geregeld is en de manier waarop door MRS is gewoon top! Nu nog even door Emcart de handbike-aankoppel-adapter laten overzetten . Helaas moest dit allemaal weer via Welzorg maar ze hebben zowaar gisteren gebeld dat ze een mailtje hebben gestuurd naar Emcart en nu nog even afwachten wanneer dit gaat gebeuren allemaal. Als het goed is komt binnenkort ook de driewielfiets van van Raam (zonder hulpmotor nog even) en dan zijn we helemaal weer even klaar. (hoop ik dan maar)

Laatst heb ik alle oude spalken weggegooid, is allemaal op maat dus naar de derde wereld is ook geen optie dus weg maar. Het ging me toch wel een beetje aan het hart, die lieve eerste kleine spalkjes. Wat een verschil met die van nu, terwijl ze nog steeds minivoetjes heeft, Sabine (maatje 27-28, Laura haalt haar volgend jaar in denk ik)klik voor groter

5 gedachten over “Hulpmiddelensoap

 1. Ooooh, ik word er gewoon moedeloos van als ik dat zo lees en weet wat wij nog moeten gaan regelen/aanvragen :S Is toch te gek voor woorden dat je het zelf binnen 1 week regelt met een foto!
  Ik had het laatst met een nieuw stootkussentje voor Mika’s rollie, bellen bellen bellen, van kastje naar de muur, pas toen ik liet blijken dat ik boos werd, werd ie opgestuurd.
  Wat een spalkjes heeft Sabine al gehad zeg, wow! Mika krijgt volgende week zn 2e paar pas.
  Ben benieuwd naar haar nieuwe rolstoel!

 2. Ooooh, ik word er gewoon moedeloos van als ik dat zo lees en weet wat wij nog moeten gaan regelen/aanvragen :S Is toch te gek voor woorden dat je het zelf binnen 1 week regelt met een foto!
  Ik had het laatst met een nieuw stootkussentje voor Mika’s rollie, bellen bellen bellen, van kastje naar de muur, pas toen ik liet blijken dat ik boos werd, werd ie opgestuurd.
  Wat een spalkjes heeft Sabine al gehad zeg, wow! Mika krijgt volgende week zn 2e paar pas.
  Ben benieuwd naar haar nieuwe rolstoel!

 3. Geachte heer en mevrouw,

  Ik las uw weblog en begreep dat u op zoek moet naar een andere liftenfirma voor het onderhouden van uw lift. Soms gaat dat moeilijk, al zijn er genoeg liftenbedrijven, maar soms komen ze gewoon naar je toe.
  Indien u nog op zoek bent naar een onderhoudsfirma voor uw lift kunt u contact met ons opnemen. Op onze website staan onze contactgegevens.

  Met vriendelijke groet,

  B. van Ommen
  Liftenfabriek Baarn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.