Geitjes, Biggetjes en andere beestjes

Vandaag hebben Laura en ik Sabine afgeleverd in haar nieuwe klas. Hoewel we ruim op tijd waren vertrokken kwamen we te laat aan. Door diverse problemen op de weg en op het laatst hadden ze ook nog een tunneltje voor de helft afgezet. Schoot lekker op dus.Grrrrr.... Dus we waren nog niet binnen of we konden ook alweer vertrekken.

Ik had al in mijn hoofd om lekker een dagje met Laura aan "de rol" te gaan omdat die eigenlijk altijd met zijn allen is en dan toch vaak moet wachten of in ieder geval niet de onverdeelde aandacht heeft tijdens een uitje. Eigenlijk wilde ik naar de speeltuin gaan. Ik had De Batavier in mijn hoofd maar welke speeltuin ik ook bekeek, om en nabij Castricum, alles was of alleen op woensdag open en in het weekend of pas na driexc3xabn. Daar schoten we dus ook niks mee op. Bij de Zorgvrij Boerderij was ook een speeltuin en zo kronkelde ik verder in mijn hoofd en kwam uiteindelijk bij de Geitjesboerderij uit. Daar is Sabine al drie keer geweest en Laura nog nooit. Dus geen hard feelings bij Sabine en Laura had ook iets spannends vandaag. En spannend was het. Eerst had ze alleen maar oog voor de speeltoestellen en af en toe merkte ze een geit op. Maar later kwam ze goed op dreef. Toen de geiten zich opdrongen werd ze een beetje bang en bij het flesjes geven werden ze ook wat hard"mond"ig en toen mocht ik het overnemen. Maar een half uur later werden de geiten bijna bang van Laura want ze omhelsde en knuffelde ze behoorlijk stevig. En ook zo leuk: er waren vier kleine biggetjes van drie dagen oud . ik werd daar door een andere moeder op geattendeerd en die klom over het hek "de bak" in. En wij dus ook. Gewxc3xa9ldig, wat was dat schattig.
Laura kwam helemaal los en liep alle stallen in en zo trapte ze ook heerlijk in een verse koeievlaai.

Als je op de strip klikt kom je altijd automatisch in de map met foto’s terecht waar ze in staan, maar dan blijf je klikken. Als je hier klikt kom je meteen in de slideshow en dan kun je achterover zitten. Vooral die biggetjes zijn zxc3xb3 schattig. Het zijn 49 foto’s, op die strip passen er maar 10.

We hebben allebei echt genoten van dit dagje met zijn tweetjes. Tijdens het boodschappen doen daarna kreeg ik wel vijf dikke knuffels mxc3xa9t kus.

Trouwens toen we van Heliomare weg reden werd Laura een beetje verdrietig. "Ik vind Sabine zo lief" zei ze verdrietig en wilde meteen terug naar de school. En toen Sabine thuis kwam was ze helemaal weer blij.

9 gedachten over “Geitjes, Biggetjes en andere beestjes

 1. Leuk he zo’n geitenboerderij, hier vlakbij zit er ook eentje, het is alleen altijd zo stervensdruk in het weekend :S Lekker dat Laura even alle aandacht van mammie alleen had, is voor haar ook weer even wennen zo zonder Sabine. Over tunneltjes gesproken, zie de broertjeslog hahaha (oke, die van jou was minder grappig…)

 2. Leuk he zo’n geitenboerderij, hier vlakbij zit er ook eentje, het is alleen altijd zo stervensdruk in het weekend :S Lekker dat Laura even alle aandacht van mammie alleen had, is voor haar ook weer even wennen zo zonder Sabine. Over tunneltjes gesproken, zie de broertjeslog hahaha (oke, die van jou was minder grappig…)

 3. Ooooh *smelt* wat is dxc3ยกt een lieve uitspraak van Laura! Die foto is ook te gek! Zou een mooie zijn om uitvergroot in de kamer te hangen. Of om goed te bewaren voor als ze tieners zijn en elkaars bloed wel kunnen drinken hahaha. Geintjuhhh.

 4. Ooooh *smelt* wat is dxc3ยกt een lieve uitspraak van Laura! Die foto is ook te gek! Zou een mooie zijn om uitvergroot in de kamer te hangen. Of om goed te bewaren voor als ze tieners zijn en elkaars bloed wel kunnen drinken hahaha. Geintjuhhh.

 5. Wat heerlijk zo’dagje wegIk heb genoten van al de foto’s zeg wat zijn ze leuk, die uitdtukkingen op Laura haar gezichtje, echt super, vooral die waar ze wijst naar de geitekeuteltjes, maar ook haar gezichtje bij het geven van de flesjes, ik heb genoten en toen al die ontzettend leuke varkensfoto’s wat waren die biggetjes nog klein en wat heb je ze mooi op de foto geze! Dat kleine roze biggetje…oooh ik smelt echt weg hier…wat zal dat leuk geweest zijn om te zien…..
  Wat een lieve uitspraak van Laura, ze heeft natuurlijk genoten van de vakantie van alle dingen die ze samen hebben gedaan en als school dan weer begint dan is het natuurlijk best even lastig en als je zoveel van je zus houd is het extra moeilijk, die foto is echt geweldig….je hebt bijzondere meiden ๐Ÿ™‚

 6. @ Abby- dit was de enige echte Ridammerhoeve in het A’damse Bos hoor. Nu ik erover nadenk we hadden wel even een bakkie geitenmelk kunnen drinken aldaar. ๐Ÿ˜‰
  Geen moment over nagedacht eigenlijk! Stom want het is toch de zelfde weg als naar rolstoeldansen.

 7. @ Emmelinda- ja die uitspraak is een mooie tegenhanger van de “klappen” en schoppen die madammeke af en toe aan haar zus uitdeelt ;). Vanmiddag toen Sabine uit de bus kwam kreeg ze ook meteen zo’n dikke knuffel, maar eenmaal binnen begonnen ze meteen te vechten om een…ja…wat…ik ben het even kwijt….zo gaat het nl altijd. Grrrr…

 8. @ Linda-Ja die smurf heeft xc3xa9cht genoten. En die varkentje wat een liefies, hxc3xa8. Ik dacht daar moet ik je even van “op de hoogte brengen”. ๐Ÿ˜‰

 9. Dat mxc3xa9xc3xa9n je niet! 2x vallen en ik was er ook ๐Ÿ™‚ hahaha, wel jammer had Jens vast ook leuk gevonden met Laura, maarja dan had Laura mama weer niet helemaal voor zichzelf gehad ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.