Oranje Boven

Oranje dat kan je, ook met kinderen. Sabine ging vandaag in vol or(a)n(j)aat naar school. Waren we toch al van plan maar ook op verzoek van de school.
Vanmorgen vroeg heb ik haar nog snel geschminkt.
Ze was al helemaal in de stemming.

Omdat haar oog er niet lekker uitzag vanmorgen kwam ik haar onverwacht van school halen vanmiddag omdat ze anders niet op tijd bij de huisarts kon zijn. Het was geweldig (bijna) iedereen was oranje uitgedost. En allemaal uitgelaten.

Om 16.10 hadden we de afspraak met de grote vriend van Sabine, onze huisarts. Helaas/gelukkig neemt hij alle tijd voor al zijn patienten dus het loopt altijd flink uit aanhet eind van de middag. Om kwart over 5 zijn we naar de apotheek gesjeesd voor de zalfjes. Hij dacht aan een koorstuitslag (herpes simplex 1) en voor de zekerheid ook bacteriedodende creme (fucidin leo). Gauw even pizza’s scoren (geen tijd meer om te koken) . We waren maar net op tijd voor de wedstrijd. De eerste 2 doelpunten heb ik gemist. Ik was net weg om pizza’s te snijden en uit te delen allebei de keren. Gelukkig herhalen ze altijd veel. HEt is eigenlijk niks om met die meiden voetbal te kijken. Laura was de hele dag al op haar "best" en dus tijdens de voetbal nog een graadje erger. Ze heeft al haar meest lawaaiige speelgoed uiit de kast getrokken.. Sabine is altijd wild-enthousiast, maar houdt haar aandacht ook niet lang bij waar het allemaal om draait. Ze rijdt door de weeks dagelijks langs het huis van Rafaël van de Vaart en vraagt om de vijf minuten of hij er bij is. Eindelijk kwam hij dan het veld op, zegt ze blij verrast:"Hee, hij speelt ook voor Nederland". Hahaha. En echt om de haverklap "waar is van de Vaart, ik zie nummer 10 niet…." of  "Wat is voetbal toch leuk hè, mama, als van de Vaart erbij is (zucht erbij)." En ga zo maar door. Het meest grappige is eigenlijk nog wel dat ze begon te juichen toen Ivoorkust scoorde. Edwin heeft niet echt in alle rust kunnen genieten van de wedstrijd. Ik lig er nooit zo heel erg wakker van als ik maar niet alles mis.

Maar goed we hebben gewonnen. Olé, olé…..

4 gedachten over “Oranje Boven

  1. Leuke muts,vervelend oog! Geinig dat de school oranjedag viert en dat iedereen geschminkt is. Gaan ze dit bij iedere wedstrijd van Nederland doen? Je moet Sabine nog wel even uitleggen dat ze niet moet juichen bij een tegendoelpunt, want dat vond Edwin vast niet zo geslaagd. Hij heeft het zwaar, man alleen.

  2. Leuke muts,vervelend oog! Geinig dat de school oranjedag viert en dat iedereen geschminkt is. Gaan ze dit bij iedere wedstrijd van Nederland doen? Je moet Sabine nog wel even uitleggen dat ze niet moet juichen bij een tegendoelpunt, want dat vond Edwin vast niet zo geslaagd. Hij heeft het zwaar, man alleen.

  3. Hahaha, nou die Sabine heeft wel oog voor voetbal(lers)! Het was een spannende wedstrijd he? Hopelijk gaat het plekje onder haar oog snel weer over! Prettig weekend allemaal!

  4. Hahaha, nou die Sabine heeft wel oog voor voetbal(lers)! Het was een spannende wedstrijd he? Hopelijk gaat het plekje onder haar oog snel weer over! Prettig weekend allemaal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.