De verhuizing

Sinds een goede week zijn de eerste 120 web-logs overgegaan naar het nieuwe “systeem”.
En al zit ik niet al te ruim in de tijd ervoor. I cannot wait. Ik vind het wel jammer te lezen dat de opmaak van de oude logs ook meteen omgezet worden want het gaat er nogal anders uitzien. En de oude links werke ook niet zoals het zou moeten. Maar goed. Ik heb ook niet zo’n zin om vqan twee jaren logjes te gaan printen of te pdf-en (geen idee hoe dat gaat trouwens). Maar ik heb er wel zin in om allerlei trucjes op de nieuwe stijl lost te laten. Ben vooral benieuwd of javascriptjes zullen gaan werken, maar ik vrees van niet want dat doet het namelijk op de meeste weblogaanbieders niet. En zoals men al zegt, het is geen homepage/website. Maar mijn handjes jeuken en ik hoop dan ook wat positiever uit de bus te komen met kritiek dan de voorgangers want wat ik zo lees is er (bijna) niemand gelukkig met het hele verhaal. En ik vind er toch ondanks de verandering van de layout en de andere zichtbare verschillen dat er wel heel veel meer mogelijkhedenb zijn. Maar ach…wie weet loop ik ook wel te vloeken en te tieren over een paar weken. Na de 15e gaan ze beginnen met de “overige weblogs” en dat zou zo’n twee weken moeten gaan duren. Dus in juni moet het dan wel zover wezen. Helaas ben ik vanaf de tweede een weekje weg met de familie dus dat wordt dan geduld hebben voor mij .

Vandaag ook helaas geen afbouwdagje als laatste dag van de vakantie. Een dochtertje van kennissen werd gedoopt en daarvoor waren we uitgenodigd. Ik was veel te vroeg bij de kerk dus ik zeg tegen de meiden: “we gaan nog ff een rondje om want we zijn veel te vroeg”. En nog liepene we om 5 voor half 2 de deur in en ze waren al begonnen. Wat voel ik me dan altijd rot zeg. En dan nog moesten we de verhoging op met de rolstoel van Sabine. Dus alle ogen op ons gericht, iedereen wachtten, vreselijk! Daarna nog bij hun thuis cadeautjes gebracht en een bakkie mxc3xa9t gedaan. Laura was het al gauw zat maar Sabine had twee nieuwe vriendinnetjes gemaakt en die wilde eigenlijk helemaal niet weg. Eigenlijk hadden we nog een verjaardag maar die had ik bij voorbaat al afgezegd want dat had een drama geworden met die kleien smurf. Al dat visite gedoe is aan haar nog niet besteed hoor!
We wilden nog even in de tuin zitten (ik had zelfs mijn bikini aangetrokken ) maar al gauw waaide het zo hard dat het helemaal niet meer lekker was. Jammer hoor.
De meiden lagen om kwart voor 7 al in bed en sliepen al meteen. Heerlijk. Ze waren ook bekaf van die enerverende meivakantie. Het was wel erg gezellig allemaal. Edwin belde om half 8 dat hij net de grens over was dus die zal met een half uurtje ook wel thuis zijn.

4 gedachten over “De verhuizing

  1. Ik ben ook benieuwd hoe het zal gaan worden… ben als nieuwkomer nu eigenlijk net gewend aan hoe het nu is… Maar het is nog even afwachten dus! Met de zeperd gaat alles zijn gangetje, nog geen spectaculaire vooruitgang helaas, maar ook dat is afwachten 😉

  2. Eerlijk gezegd zie ik er ook tegenop hoor 😕 Ik heb al nauwelijks tijd alles bij te houden, laat staan de hele nieuwe weblog uit vogelen 🙁 Als het te veel werk wordt heb ik al besloten dat ik maar stop en misschien alleen voor Jens zijn log door ga. Ik lees ook bij sommige dat ze moeten gaan betalen voor hoe zijn hun logje willen. Dat ben ik dus echt niet van plan, dan stort ik me wel op Mika zijn website 😉
    En wat balen is dat altijd als je dan te laat binnenkomt en je bent te laat, ik heb dan altijd de neiging om tegen die omkijkende mensen te roepen; kijk voor je! haha 😀

  3. Dat wordt weer flink “bloggen” Dinie. Ik ben blij dat ik me niet hoef bezig te houden met de opmaak, maar gewoon af en toe iets kan vertellen in ons log en die van school. ‘k vind foto’s plaatsen en de schoolsite up to date houden al een hele klus. Succes straks….heeft Edwin het leuk gehad?

  4. Met het programma HTTrack kun je een back-up van je website of weblog maken inclusief links, reacties, afbeeldingen, CSS style sheet, kortom: alles wat je wilt hebben. Op Martins favorieten.web-log.nl kun je er alles over lezen en wordt duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan.

    Ik heb deze tip ook al aan andere bloggers gegeven, en het schijnt goed te werken, zelf heb ik het programma nog niet uitgeprobeerd.

    Misschien heb jij er ook iets aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.