Papenberg en zwemmen

Dat was voor mij hxc3xa9xc3xa9l lang geleden. Vroeger gingen wij er regelmatig heen samen met mijn opa. Hannie, onze neefjes en ik; de Papenberg. Voor niet Castricum-en-omgevingers: dit is een soort miniskipiste van zand. Ik heb me er zelfs nog wel eens vanaf laten rollen, al zal dat wel eenmalig zijn geweest want ik hield (en hou) helemaal niet van alle hoeken, gaten (xc3xa9n kieren ) vol met zand . Mijn meiden daarentegen zijn dol op zand. Laura zelfs nog een tikje meer dan Sabine. Als baby heeft Laura ervoor gezorgd dat het strand in Castricum weer opgespoten moest worden . Die heeft volgens mij wel kilo’s zand opgegeten. Sabine had rond de leeftijd van anderhalf een hekel aan vieze handen vooral met zand. Laura niet. Tegenwoordig gooit ze er het liefste ook nog mee. Maar dat vind ik niet goed. . ook de mooiste zandkastelen die ik samen met Sabine (of Laura) maak bespringt ze het liefste meteen weer om het met de grond gelijk te maken.Vanmorgen was het echt schitterend weer. Zo’n lekker warm lenteweertje dat ik Laura had beloofd naar het strand te gaan na school. Het gaat trouwens perfect op school. Ze zwaait me zonder problemen uit en is wel weer dolgelukkig als ik haar ophaal (Dat is mxc3xadjn mama) en zegt ook iedere keer als we terugrijden: "ik heb niet gehuild, mama". Onderweg naar het strand waaide het wel behoorlijk en Laura zette haar capuchon op en klaagde steen en been dat het koud (!) was. Ik had al snel besloten dat ik dan niet helemaal naar het strand zou gaan fietsen. Dan maar de Papenberg daar ligt ook aardig wat zand. Wat een goed plan was dat. Heerlijk, het leek wel zomer. Uit het windje vandaag was het gewoon hemdjesweer. Laura wilde in eerste instantie niet de berg op, dus hebben we voor de bunker (dat was het volgens mij vroeger) een tijdje gezeten. Toevallig zat er bovenaan een meisje uit haar klas met haar oma te spelen. Uiteindelijk heb ik haar toch naar boven weten te loodsen. Dat viel me nog best tegen. Zo beneden lijkt het redelijk vlak maar het is toch nog een aardige klim. Daar was het helemaal lekker. Naar beneden hebben we rennend en hard lachend afgelegd. Wat is dat heerlijk zeg! Ik voelde me weer helemaal kind! In het dorp hebben we een heerlijk ambachtelijk aardbeienijsje gegeten. Het was behoorlijk druk daar. Thuis hebben we nog even in de tuin gespeeld maar het waaide zo hard dat het gewoon niet meer lekker was. We zijn weer lekker met zijn allen wezen zwemmen vanavond (al dat zand weer uit die kiertjes gebleekt . Ik heb weer even gefilmd, maar helaas heb ik de topper (borstcrawl ging schijnbaar geweldig ) gemist . Sabine wordt meestal erg afgeleid als wij daar aan de kant staan te flitsen en te filmen. En het is ook niet leuk dat Laura maar droog aan de kant moet blijven staan natuurlijk. Ze mocht weer even met kleren aan oefenen. Zelfs de slag werd iets beter. Dat is eigenlijk ook haar zwakke punt. De "juf" blijft toch praten over afzwemmen eventueel nog voor de zomervakantie en dat er binnenkort iemand van het "echte zwemwerk" komt kijken of ze voldoet aan de eisen voor het a-diploma. . Ik ben heel benieuwd. FILMPJE

7 gedachten over “Papenberg en zwemmen

 1. jee wat ben ik weer trots op je sabine, wat kan jij goed zwemmen πŸ˜€ en dat met je kleren aan.
  het wordt nu toch tijd dat ik een keer bij je kom kijken! πŸ˜‰
  en wat heerlijk he zo lzura op de papenberg, de herinneringen komen echt weer boven, wat een lol hadden we daar altijd, en dan in t najaar eroverheen om bramen te pkukken, waar blijft de tijd

 2. Gek, ik zie nu pas dit logje πŸ˜• Maar wat leuk dat Laura zo gek is met zand, wat dat betreft zullen zij en Mika wel heel leuk met elkaar kunnen spelen, hij is er ook zo dol op πŸ˜€ Wat heerlijk dat je dat zo in de buurt hebt! En wat kan Sabine al goed zwemmen! Heeft zij die zwemles gewoon via Heliomare?

 3. Wat wonen jullie heerlijk, zo vlakbij het strand en de zee πŸ˜‰ Hmm zand gooien, dat is ook niet mijn favoriete sport, ben niet zo gek met zand, het gaat zo overal tussen zitten.

  Ik heb het filmpje bij Peg gezien, geweldig hoe jij zwemmen kunt, Sabine, en dat met kleren aan!!! Het hoeveelste diploma is dit???

 4. @Abby
  Nee we zwemmen bij een Invalidenzwemverenigning van Castricum.
  Daar krijgt ze les van vrijwilligers
  En wat dat zand betreft heeft hij dus Sabine ook wel bij zich, ze was altijd “het zandvrouwtje” en ze heeft haar zusje met het “virus” aangestoken want die houdt daarbij ook nog van blubber en aarde πŸ˜•

  @Miepfiep
  Dit wordt nog het allereerste hoor. πŸ˜‰ (A dus)
  En het is idd heerlijk wonen alleen waait het hier wel altijd.

 5. lieve Dinie

  Zo mooi om te zien wat dat kleine dappere meisje presteert, ze heeft mijn dag goed gemaakt!
  Mijn jongste dochtertje Josephine (4 jaar)heeft namelijk ook een handicap, ze kan beide armpjes niet strekken , ze is geboren met een zeldzaam syndroom( Antley- Bixler) een skeletafwijking.
  Allebei haar armen zitten vast in een 90 graden hoek.
  Maar ze kan werkelijk alles, dat zul je zelf ook wel weten hoe inventief ze zijn!!
  Maar ze staat ook ingeschreven voor haar zwemles (wel een bij een reguliere zwemschool?) , als mama maak je, je toch zorgen, zal dat wel goed gaan, maar na het zien van jouw meisje, voel ik me echt opgelucht!
  Echt super, bedankt!!

  Liefs Yvonne

  Je hebt trouwens een prachtige web-log, een ECHTE trotse mama web-log!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.