Bah….

…het schiet niet op met ons arme kleine grietje. Ze heeft de diarree nu grotendeels achter de rug. Daar ben ik wel heel blij om want ze ging steeds minder drinken. Maar nu gaat ze dus spugen. En ze wil nu liever helemaal niks meer eten en drinken. Eindelijk had ze dan net weer dorst, komt het er met grote golven weer uit. Ze wil erg graag televisie kijken in ons bed. Met het gevolg dat mijn dekbed nu in de was zit, met de restanten van de fles pap die ik vanmorgen har “uitgeprobeerd” en het volgende dekbed ligt alweer te wachten met de restanten van een pakje sap. En ik was dolblij dat ze om drinken vroeg. Arme kind, zo misselijk ook nog. We zijn ook nog aan het emmeren geweest net paracetamol. Die zetpil is al vanaf dag 1 een drama. Ze krijst echt de helke tent bij elkaar en daarna gaat ze nog een tijdje door. Ik heb het nog een paar keer geprobeerd met fijngestampte tabletjes. Dat werkt wel als ze iets zou willen eten. Maar goed ze wilde al bijna niks eten en wat ze dan wel wilde daar proefde ze de bittere paracetamolsmaak doorheen. Gisteren dacht ik het wiel uitgevonden te hebben. Ik hoorde dat er vloeibare paracetamol bestond. En ja het was er, met bananensmaak nog wel. Ik heb even voorgeproefd (hele vieze bittere nasmaak) maar goed door de chocomel (want dat wilde ze heel graag drinken) En het ging er goed in hoor, maar helaas kwam het 5 minuten later er met de zelfde noodgaang weer uit . Weer Edwin zijn bed .
Gistermiddag snel nog maar even kippensoep gescoord bij de supermarkt want ondertussen is Edwin ook hefig aan de “dunne”. En zo ook maar ouderwetse sinasprilletjes gekocht. Althans dat dacht ik. Helaas is de heerlijk sinaasappelsmaak die ik me herinnerde gewijzigd in pepermuntsmaak. Nu lust Laura erg graag pepermunt maar dat pilletje had toch zo’n smerig bittere nasmaak dat ik er geen volgende meer in krijg. Ik baal wel want ze slaapt ook niet heel veel. ‘s Middags een hazeslapje van hooguit een uurtje en gelukkig slaapt ze ‘s nachts wel redelijk.
Ik heb vanmorgen nog geprobeerd met een zetpilletje maar daar heeft ze als ze er aan denkt al trauma’s van .Dus maar zo gelaten. Ik heb wel net even de dokter gebeld. Want ik maak me wel zorgen over dat ze te weinig vocht binnenkrijgt. Daar ben ik sowieso erg bang voor want mijn broertje is dat hij 7 maamden was aan uitdroging overleden. Kleine foute inschatting van de huisarts . maar goed als er dus niet gedronken gaat worden krijg ik de kriebels.
Hij belt me tussen de middag terug. Ik moet om half 1 alweer op weg naar Heliomare om Sabine op te halen voor rolstoeldansen. De assistente (en tevens zijn vrouw) zou de dokter vragen om om een uur of 12 al te bellen. Ik hoop dat het lukt. Maar ik vrees dat hij er ook weinig mee kan. Hooguit aan een infuus leggen maar dat zal wel in uiterste noodzaak gebeuren. Tja en een zetpilletje tegen misselijkheid. Ik maak daar geen vrienden mee. Maar ik krijg hem er wel in hoor. . Ik ben gisteren dus maar “ingevallen” voor Edwin met het zwemmen. Door alle commotie was ik (en Edwin ook) vergeten dat Sabine weer mocht oefenen met kleren aan. Gelukkig niet gedaan, want Sabine had ook haar dag niet. Hoewel ze zich nooit ziek voelt heeft ze toch ook nog een beetje last want ze eet nog steeds haar brood niet op tussen de middag. Vanmorgen heeft ze voor het eerst ‘s morgens haar broodje weer op. En ondertussen is moeders hier er zelf ook niet al te best aan toe, maar ach…ik heb nog geen diaree en ik hoef (nog) niet te spugen

(en ze kruipt net bij me op schoot, piept….en slaapt . Ze ligt nu lekker in mijn bed onder een fleecedekentje (tja de dekbedden zijn op) te slapen

17 gedachten over “Bah….

 1. Wat een drama, ik kan me voorstellen dat je doodsbang bent dat ze uitdroogd. Volgens mij wordt dat over het algemeen vaak onderschat. Ik hoop dat de huisarts er raad mee weet.

  Ik wens je oprecht veel sterkte met je ziekenboeg. Wat een nare griep!

 2. Wat een drama, ik kan me voorstellen dat je doodsbang bent dat ze uitdroogd. Volgens mij wordt dat over het algemeen vaak onderschat. Ik hoop dat de huisarts er raad mee weet.

  Ik wens je oprecht veel sterkte met je ziekenboeg. Wat een nare griep!

 3. Het lijkt ons verhaal wel alleen dan zou je “mika” moeten invullen op de plekken waar “laura” staat 🙁 De huisarts gaf mij het advies steeds 1 of 2 slokjes water te geven en dan 15 min wachten en dan weer. Dat werkte uiteindelijk bij Mika, dan kwamen die golven er niet uit. Ik heb Domperidom zetpilletjes voor Mika gekregen (op recept)die zorgen dat de maag rustig wordt, die werkten eerst ook niet maar na de 2e zetpil gelukkig wel. Misschien is dat ook wat voor Laura? Dus jullie gaan wel rlstldansen?

 4. Het lijkt ons verhaal wel alleen dan zou je “mika” moeten invullen op de plekken waar “laura” staat 🙁 De huisarts gaf mij het advies steeds 1 of 2 slokjes water te geven en dan 15 min wachten en dan weer. Dat werkte uiteindelijk bij Mika, dan kwamen die golven er niet uit. Ik heb Domperidom zetpilletjes voor Mika gekregen (op recept)die zorgen dat de maag rustig wordt, die werkten eerst ook niet maar na de 2e zetpil gelukkig wel. Misschien is dat ook wat voor Laura? Dus jullie gaan wel rlstldansen?

 5. heel veel beterschap gewenst aan die kant en ik kan me voorstellen dat je best bang bent voor uitdroging als ik bovenstaand logje lees
  ik hoop dat je het zelf niet verder te pakken krijgt….ps ik zal duimen dat d edokter snel belt

 6. heel veel beterschap gewenst aan die kant en ik kan me voorstellen dat je best bang bent voor uitdroging als ik bovenstaand logje lees
  ik hoop dat je het zelf niet verder te pakken krijgt….ps ik zal duimen dat d edokter snel belt

 7. Arme steemannetjes, wat een ellende allemaal. Hoop dat het allemaal meevalt en gauw weer goedkomt. Veel sterkte! 🙁

 8. Arme steemannetjes, wat een ellende allemaal. Hoop dat het allemaal meevalt en gauw weer goedkomt. Veel sterkte! 🙁

 9. Belachelijk eigenlijk dat ze die pillen en poedertjes zo’n walgelijke nasmaak geven. Is dat om te pesten? Het is al geen lolletje om het in het keeltje van je kind te krijgen en als er dan zo’n gore nasmaak aan zit hoef je de tweede dag niet meer ermee aan te komen. Pffff

  Ik hoop echt van harte dat je snel van de ziekenboeg afbent. Wat een ellende toch iedere keer!

  Dikke knufff en veel beterschap!

 10. Belachelijk eigenlijk dat ze die pillen en poedertjes zo’n walgelijke nasmaak geven. Is dat om te pesten? Het is al geen lolletje om het in het keeltje van je kind te krijgen en als er dan zo’n gore nasmaak aan zit hoef je de tweede dag niet meer ermee aan te komen. Pffff

  Ik hoop echt van harte dat je snel van de ziekenboeg afbent. Wat een ellende toch iedere keer!

  Dikke knufff en veel beterschap!

 11. Wat ligt ze er zielig bij, arme kind, arme paps en mams. Ik hoop dat ze nu het vocht binnen houdt, deze griep is wel hxc3xa9xc3xa9l vervelend zeg. Allemaal sterkte en omhels je beeldscherm, dan voel je dat ik je ee knuffel geef. Ik heb wel ee monddoekje voor, wil niet ook de griep krijgen.

 12. Wat ligt ze er zielig bij, arme kind, arme paps en mams. Ik hoop dat ze nu het vocht binnen houdt, deze griep is wel hxc3xa9xc3xa9l vervelend zeg. Allemaal sterkte en omhels je beeldscherm, dan voel je dat ik je ee knuffel geef. Ik heb wel ee monddoekje voor, wil niet ook de griep krijgen.

 13. Nou jullie krijgen wel de volle laag zeg, arme Laura! Je zou het liefst met haar van plaats willen ruilen zodat zij weer beter is. Kan me voorstellen dat je zelf zo langzamerhand doordraait? Sterkte en beterschap voor Laura!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.