Eerste “school”dag

Laura heeft genoten. Ik kwam terug en ze zat in haar t-shirtje helamaal volgekladderd met verf.
Ze wilde geen verfschort aan dus hadden ze haar trui maar uit gedaan . Ik zal zo nog even een fot maken. Ze zit nu een Dribbelfilmpje te kijken. Ze had me niet gemist maar was wel blij dat ik er weer was. Kreeg zelfs een knuffel .
Ik vraag mij altijd af hoe dat nou allemaal moet met andere ouders. Ik zou de neiging hebben om me voor te stellen, maar men keurt je amper een blik waardig. Ik weet dan ook nooit zo goed wat ik dan moet doen. Heb het nu maar op zijn beloop gelaten en tegen sommigen maar een paar losse opmerkingen gemaakt. Maar dan krijg ik toch wel altijd wat last van mijn voormalige verlegenheid hoor. Wat is nou normaal? Laura zit wel bij een paar bekenden in de groep. Bij Noor haar overbuurmeisje en bij ons achterbuurjongetje Nick. Die herkende ik uiteindelijk aan zijn opa.
Laura heeft trouwens ook er genoten van het leidjeszingen in de kring. Ze ging meteen meedoen met “landen” van het vliegtuig (van de stoel springen) en kikkers nadoen. Leuk hoor. Ik hoop dat het de volgende keer ook weer zo goed gaat. We hebben nu krokusvakantie en dan mag ze dinsdag de 28e weer.
Zondag gaan we naar Madurodam. Daar is een tentoonstelling van ijssculpturen. Lijkt me wel heel leuk. Sabine is daar 4 aar geleden ooit eens geweest, maar zal het nu nog wel leuker vinden.
EDIT
En zotrof ik haar net aan.

Ze wilde daarna niet gaan slapen ligt nu in mijn bed met alle verf er nog op want ik mag haar niet schoonmaken. Nou ja ook leuk voor papa als ie straks thuis komt

9 gedachten over “Eerste “school”dag

 1. Haha, wat een portretje is het ook he?! Dat ze geen schort aan wilde 😀 😀 Was zeker geen mooie 😉 Fijn dat het zo goed ging. En dat met die ouders, hier gaat dat ook zo 😕 En kun je nog herinneren dat ik vertelde dat de leidsters me vroegen wat ik de ouders ging vertellen? (alsof ik me moet verontschuldigen voor Mika zn handicap 😕 ) Alleen 2 japanse ouders gaven me een hand, ik verstond ze verder niet, maar verder knikken anderen me gewoon gedag hoor en ik ze vriendelijk gedag terug 😀 Ze kijken wel heel erg sommigen, maar zodra ik (vriendelijk terugkijk kijken ze gauw naar hun eigen kind, hahaha Er was gister wel xc3xa9xc3xa9n moeder die me zowaar hielp en aanbood om Jensje even voor me vast te houden zodat ik Mika zijn jas kon aandoen 😀

 2. Wat raar is dat ging dat ook zo toen met Nikita? Ik kan me wel voorstellen dat je op een basisschool aan de ouders gaat vertellen wat er precies aan de hand is zodat als hun eigen kind vragen gaat stellen dat ze het dan kunnen uitleggen, maar op zo’n speelzaal ?! lijkt me dat die kinderen dat toch nog niet snappen. 😕

 3. En had je het moeilijk met jongste spruit’s eerste schooldag? lekker eigenwijs ding, ik zou ook geen schortje aandoen hoor.

  Het t-shirt moet je niet uitwassen hoor, maar als monument bewaren. Stel dat ze later bekend kunstenaar wordt, dan is dat tshirtje straks een hoop waard!

 4. @ Abby, mijn kussen is nog normaal gelukkig 😀
  @Jacky- Dan kan ik haar hele kledingkast wel gaan bewaren en ons behang en de stoelen en tafels en de houten vloer 😀 😉

 5. Met Nikita ging het allemaal hartstikke leuk. Ouders die gelijk met me gingen kletsen en er was vaak een koffieochtend dat ouders even bleven om koffie te drinken en dan praatte je wat met elkaar. En wb dat uitleggen dat hadden de leidsters bedacht want die dachten dat er ouders zoude zijn die er moeite mee zouden hebben omdat hun kind dan minder aandacht zou krijgen 😕 🙁 En de kinderen idd accepteren Mika gewoon zoals hij is.

 6. Ja hoor wat is dat voor een invalshoek. Belachelijk. Ik weet niet of ik dan nog heen gegaan was. Maar ja belangrijkste is wel dat het voor mika leuk is natuurlijk.

 7. Fijn dat het zo goed ging! De psz van Bridget … ik mocht een keer kennismaken in mei en in sept. kon ze heen (misverstandje over leeftijd). Niks niet 1x blijven. Direkt uitzwaaien en wegwezen.. die blik in haar ogen toen ik wegging… 🙁 maar toen ik terugkwam, was ze alle ellende vergeten! 😀 Dat zijn ook peuters!
  En als ik het verf-verhaal zo lees, wonen jullie later in een museum? 😉 Groot talent (en een hele grote, stoere peuter!) want echte talenten schilderen zonder schort, toch? 😉
  Andere ouders… doet men hier niks mee.. moeten zelf maar zien wat ze doen… Raar he?

 8. @Dinie, dat is nou net wat ik in mn achterhoofd hou, Mika vindt het leuk. En van een andere psz in de buurt hadden we al een afwijzing en dat wil ik ook niet graag nog een keertje meemaken 😕

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.