Nieuwe tv

Vandaag haalt Edwin hem op: onze nieuwe televisie. Nee, voor ons geen plasma of lcd. Niet dat we ze niet mooi vinden, maar gewoon omdat die van ons in de kast staat. En het schijnt nog steeds dat de beeldkwaliteit van een gewone beeldbuis beter is dan voorgenoemde schermen.
Nog moeilijk hoor om een geschikte tv te vinden. Er is niet zo heel veel keus. De enige vereisten die wij hadden was dat hij 100 Hz moest zijn en een groot beeld. We zitten namelijk vrij ver van de kast af. Bijna alle teevees waren breedbeeld en dat wilden we niet. Dan had je breder maar lager beeld. Maar we hebben hem gevonden. Eentje die in de kast past (net aan) en ook 100 Hz.
Na 18 jaren(!) trouwe dienst hebben we ons oudje naar Media Markt gebracht om hem om te ruilen voor een nieuw exemplaar. De derde afstandsbediening is er inmiddels doorheen dus we waren het zat. Tevens konden hier “maar” 30 kanalen in terwijl er maar liefst 34 aanwezig zijn van de Casema. Gut wat zullen we veel naar die extra kanalen gaan kijken (not) maar goed. Het werd nu wel tijd voor iets nieuws, toch. Zelfs ons buurjongetje vroeg laatst:”goh dat is zeker wel een hxc3xa9le oude televisie?”. Oeps! Foto volgt Edwin zal zo wel komen.

Binnenkorts zal ook mijn trouwe stereoinstallatie het wel opgeven. Deze is reeds 19 jaren in mijn leven. HEt was mijn allereerste cdspeler gekocht van mijn zelfverdiende centjes. En hij doet het nog prima. Van mij mag hij nog even blijven want de meiden (zelfs Laura) zet hem zelf aan en kiest cd-tjes uit en doet zse erin. Dat zou ik met een nieuwe niet zo graag doen .
Daarom hebben wij trouwens ook nog steeds het bankstel wat we toen voor een paar jaar kochten tot we iets moois hadden gevonden. Kostte slechts 1600 gulden (2 en 3zits) en kregen nog twee mountainbikes op de koop toe. Ze zitten echt onder de vlekken en ziet er echt niet uit, maar ik wacht even tot Laura stopt met overal expres op te gaan tekenen als ik mijn hielen licht.
M.a.w. Bij ons thuis hebben we echte antieke ouwe troep en dat in ons mooie nieuwe huis. Zou me bijna gaan schamen .

8 gedachten over “Nieuwe tv

  1. Ja ja, zo zeur ik ook al jaren om een nieuwe bank, maar ook wij zeggen, eerst moeten ze maar eens gaan zitten op de bank i.p.v springen, en ach die oudjes zitten vaak ‘t lekkerst. En met die wilde party straks bij jullie is ‘t maar goed dat je je oude bankie nog hebt! Erg leuk kaartje overigens, ware metamorfoces! Fijne avond nog! šŸ˜€

  2. Ja ja, zo zeur ik ook al jaren om een nieuwe bank, maar ook wij zeggen, eerst moeten ze maar eens gaan zitten op de bank i.p.v springen, en ach die oudjes zitten vaak ‘t lekkerst. En met die wilde party straks bij jullie is ‘t maar goed dat je je oude bankie nog hebt! Erg leuk kaartje overigens, ware metamorfoces! Fijne avond nog! šŸ˜€

  3. Wij hebben hem laatst ook laten maken en nog geen nieuwe gekocht. Wij willen ook geen breedbeeld maar wel xc3xa9xc3xa9n met het geluid aan de voorkant. Bij de tv die we nu hebben zit dat aan de zijkant šŸ˜• Dan moet je hem soms heel hard zetten om te kunnen verstaan šŸ˜• Bij jullie zit het zo te zien ook aan de voorkant šŸ˜€

  4. Wij hebben hem laatst ook laten maken en nog geen nieuwe gekocht. Wij willen ook geen breedbeeld maar wel xc3xa9xc3xa9n met het geluid aan de voorkant. Bij de tv die we nu hebben zit dat aan de zijkant šŸ˜• Dan moet je hem soms heel hard zetten om te kunnen verstaan šŸ˜• Bij jullie zit het zo te zien ook aan de voorkant šŸ˜€

  5. Hahaha ik heb dat ook. Is om bijna sentimenteel van te worden ghehehe. Ik heb m’n oude midi-set ook nog. Of heet dat anders? Met dubbele cassettedeck *giechelt*. Mogen m’n kids niet aankomen. Is van mij šŸ˜› Ah nee, hij staat op zolder, daar komen ze amper šŸ˜‰

    De eerste bank was volgekwijld door de baby’s. Deze bank is kapotgebeten door het konijn en zou vervangen moeten worden maar hij zit nog goed en die bankstellen van nu zijn allemaal zo breeeeeeed. Past niet in de kamer met de doorloop šŸ˜‰ Goeie smoes he? šŸ˜‰

  6. Hahaha ik heb dat ook. Is om bijna sentimenteel van te worden ghehehe. Ik heb m’n oude midi-set ook nog. Of heet dat anders? Met dubbele cassettedeck *giechelt*. Mogen m’n kids niet aankomen. Is van mij šŸ˜› Ah nee, hij staat op zolder, daar komen ze amper šŸ˜‰

    De eerste bank was volgekwijld door de baby’s. Deze bank is kapotgebeten door het konijn en zou vervangen moeten worden maar hij zit nog goed en die bankstellen van nu zijn allemaal zo breeeeeeed. Past niet in de kamer met de doorloop šŸ˜‰ Goeie smoes he? šŸ˜‰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.