VU bezoekje

Vandaag. Ben ik zo snot en snotverkouden als het maar kan. Het zat er natuurlijk al aan te komen met die slechte nachten. Ik hoest me te pletter en ben volgens mij 10 kilo snot lichter.;) Vandaag had Sabine een snipperdag van school om weer een naar het VU te gaan. Deze keer moest ze een blaas-/nierenecho en ter controle naar de uro/nefroloog. Daar moeten we urine van 24 uur inleveren om nog steeds haar eiwitgehalte in de gaten te houden. Ook testen ze standaard op bacterixc3xabn en infecties in de urine. Ze is nu al weer 2 jaar infectievrij doorgekomen, terwijl ze daarvoor om de haverklap een blaasontsteking had. Ik hoop dat het nog steeds zo is. Alles ging prima met haar. Ze was inmiddels 1 meter 13 (volgens mij is die methode niet helemaal jofel een schrift tegen haar hoofd en dan over haar lichaam heen tot aan haar tenen. Ik had haar tenen maar even haaks geduwd want anders had ze zo een voetlengte langer gemeten. Maar goed ik heb niet veel vertrouwen in deze meetwijze. Ik denk dat ze ongeveer 1.15 m. is. Maar dat gaan we binnenkort bij de trap met de reci aan maar weer meten. Ze was 24 kilo. En dat was ook prima. Bloeddruk gemeten was ook goed. Volgend jaar mogen we weer terug komen voor nog eens zo’n ritueel. Edwin was ‘s middags met Jos nog een keer in de bus gaan rijden waar we vrijdag al een testritje in gemaakt hadden en heeft een deal gesloten. We hebben dus binnenkort een bus in plaats van een Kangoo. En nog zoiets raars. Mijn invalidenparkeerkaart is verdwenen. Zondagnacht heeft de hele nacht mijn auto opengestaan (slik), maar ik had al gezien dat er niks gestolen was. Telefoon (uit het jaar 0) zat nog in de karkit en ook de cd-speler zat nog keurig op zijn plek. Vandaag miste ik ineens de kaart. Het moet toch niet gekker worden. Ik hoop dat hij ergens nog opduikt dat ik plotseling een ingeving krijg dat ik hem uit de auto heb gehaald om een of andere reden (ik vrees echt van niet). Anders moet ik te biecht bij de gemeente. Ik hoop dat we nog een andere kunnen krijgen. Ik heb geen idee hoe dat gaat.

4 gedachten over “VU bezoekje

  1. Gelukkig dat alles weer goed was. Het is toch te gek voor woorden dat iemand je invalidenkaart meeneemt in plaats van je telefoon of cd-speler. Wat hebben ze daar nou aan, te schofterig voor woorden. Ik hoop dat je inderdaad een nieuwe krijgt. Wat een schattige foto van Laura in dat bad. Knuf van Anita en haar kanjertjes 😀

  2. Ik heb idd al vaker gehoord dat invalidenkaarten vaak gestolen worden, echt sch**terig vind ik dat 🙁
    Fijn dat het met Sabine zo goed gaat 😀

  3. Bij Gerralda meten ze haar lengte altijd als volgt: ze moet haar armen zijwaartsstrekken en dat meten ze van het topje van haar vingers aan de ene kant tot het topje van haar vingers aan de andere kant. en dat klopt aardig. Misschien een idee om dat bij sabine ook te doen.

  4. Ja dat doen ze ook bij Sabine hoor, maar dan geldt het meer voor vergelijk tussen de werkelijke lengte en de verwachte lengte.
    Haar echte lengte was 1.13 (ik vermoed zelf 1.15) en de “spanwijdte” was 1.19. Scheelt dus toch wel aardig wat cm-tjes. Wat ik van de arts begreep zat dit bij “spina’s” vaak heel veel verschil in. Sabine is vrij lang. Gerralda is ook niet klein voor haar leeftijd zo te zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.