Oude liefdes

Nou ben ik bepaald niet trouw aan het loggen deze dagen maar dat komt ook natuurlijk omdat ik niet achter de nieuwst pc zit. Wel een voordeel is dat hierop Kazaa Lite zit. Normaal gesproken haal ik hier de laatste kidshits vandaan om op een cdtje voor Sabine te branden. Maar nu, in het kader van de weblog Alzolang, ben ik oude herinneringen aan het ophalen met muziek uit de jaren 80. Het valt mezelf nu wel op dat ik wel heel vaak op veel verschillende jongens verliefd was. Hoewel wat heet verliefd, heel heftig was het niet. Wel heel leuk om daar weer eens over na te denken als je die liedjes hoort. Oh dat doet me daar en daar an denke an die en die. Vroeger wist ik zelfs nog wat ik bij een bepaalde gelegenheid aan had(!) mar gelukkig gaan dat soort details nu verloren (vervuiling van mijn ” harde schijf” ).
Maar het is wel verdomd leuk om oude dagboeken door te lezen. Ik moet af en toe hardop lachen wat voor dom en naief wicht ik eigenlijk was toen ik 16 was. Ik moet nog beginnen aan de envelop met briefjes die Joke en ik onde rde wiskunde les aan elkaar schreven, hahaha. DAt was heerlijk onzinnig en lachwekkend. Het heeft me wel de kop gekost op 4 vwo, want de basis van wiskunde was voorgoed verpest, ondanks dat ik er daarvoor heel goed in was . Maar ja ik had vanaf mijn 15 een paar jaar lang even de interesse in leren verloren. Hoewel ik makkelijk leer heb ik me er nooit toe kunnen zetten om te blokken. Dat kon/kan ik echt niet. Ik moet iets lezen en doen en dan blijft het hangen en snap ik het, maar zoals sommigen kunnen “stampen”. Ik kan het niet hoor!
Maar van die wiskunde vind ik nog steeds jammer en dat alleen maar door een lereaar die totaal geen orde in een klas kon houden die toch redelijk gemotiveerd was . Sukkel.
Ik heb die man ook nog eens nagetekend onder de les, ben benieuwd of dat er ook nog tussen zit .
Maar goed ik dwaal hopeloos af.
Die muziek weer te horen is erg leuk. Het valt me ook op dat ik het zelfs leuk vind om de leidjes te horen waar in toendertijd en hekel aan had. Er hangt toch een herinnering aan aan leuke tijden en dat maakt dat het toch leuk is.
Joke en ik gingen heel veel met elkaar om in de tijd dat de SKA het hoogtepunt was
Madness, Specials, Selecter, heerlijk. Maar de meeste herinneringen komen toch naar boven met bepaalde liedjes van Elvis Presley. Wij namen altijd een cassetterecorder mee naar het strand, waarop veel elvisliedjes (“Return to sender, Don’t be cruel, Follow that dream, I got Lucky, Jailhouse Rock….)opgenomen waren, maar ook “Kim Wilde, Shaking Stevens, Fun Boy Three, Adam and the Ants……. en nog veel meer.
Maar als downloadend ging ik nog veel verder de historie in (ook dankzij een site met top 100 lijsten uit alle jaren ). En zo had ik een weerhoren met een van mijn eerste liefdes, Little Jimmy Osmond. Zo klein als ik was (7 of 8?) ik was hoteldebotel. Die grote knul (11?) met zijn lange haren, in mijn herinnering was het ook nogal en dikkerdje (en dat was ik ook wel).
Hoor hier mijn favoriete liedje destijds. Ik had ook nog eens een jaar of 15 geleden het singeltje op de kop getikt voor in onze toenmalige jukebox.
Ik ga eens kijken of er huidige foto’s zijn van mijn “oude liefde”
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe hij is opgedroogd, hahaha.
……
Nou zeg er is zelfs een hele site van hem, ze treden ook nog wel eens op als ik dat zo snel bekijk.
En ach ik had niet een echt slechte smaak op mijn 7e, hahaha.

Een gedachte over “Oude liefdes

  1. Haha, bij het lezen van al die titels komen al die liedjes bij mij ook weer omhoog 😀
    Wat dat leren betreft trouwens, dat is volgens mij ook wat er nu met Nikita dus gebeurt, ze kan het makkelijk maar is gewoon te druk met ander dingen en heeft geen zin om te gaan zitten leren 🙁 Maar met jou is het gelukkig ook allemaal goed gekomen dus er is nog hoop 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.