Memphis

Maandag 28 september

12:00 uur

We komen net terug van Graceland en wij zijn blij dat we weer in het hotel zijn. We zijn namelijk een beetje appelig van gisteravond.

Gisteravond dachten we een biertje te gaan drinken in de lounge van de trein. Dat liep helemaal uit de hand. We ontmoetten 2 jongens waar we de hele avond mee hebben opgetrokken. Later toen de lounge dichtging zijn we in de diner-car verder gegaan. Het was ongelooflijk gezellig. Een van de 2 jongens zou ons morgen in New Orleans proberen uit de menigte te vissen en dan gaan we met z’n allen naar de kroeg, Pat O’Brian. We gingen pas om 2 uur slapen en om 5 uur werden we weer gewekt om in Memphis uit te stappen. Geloof het of niet, de trein was 10 minuten te vroeg op het station.

Dinie zal nog even precies vertellen wat er allemaal gebeurd is.

Het was inderdaad erg gezellig en de blikjes bier waren niet aan te slepen. In the dining car kwam ik in gesprek met een Big Mama uit Memphis dat was ook erg gezellig. Om 2 uur uiteindelijk gingen we naar onze seats terug.

De trein hobbelde alleen heel erg en ik ben wel 6x naar de wc gerend om te kotsen. Edwin ook 1x, maar daarna sliep hij meteen.

Ik ben vandaag de hele dag beroerd ervan geweest. Het ontbijt viel niet zo erg goed, dus ik heb, toen we bij Graceland waren geweest, nog een keer alles er uit gegooid en ik voel me nog afschuwelijk.

Graceland was niet zo bijzonder. Je mocht binnen niet eens filmen en op het terrein ook niet. En flitsen mocht ook niet. Al met al was het best leuk alleen duurt het allemaal lang met dat geklets erbij.

In 2,5 uur hadden we heel Graceland gehad. Het was gelukkig niet druk, dus we konden flink doorstappen. Alleen het huis zelf duurde erg lang, dat moest namelijk in groepsverband. Vooraf had ik me dit heel anders voorgesteld. Wel leuk maar niet zoals verwacht.

Nadat we weer met de taxi terug in het hotel waren (± 12 uur) moest Dinie er alles even uitgooien. We zijn toen gaan slapen omdat we allebei erg “shaky” waren. We zouden tot 2 uur slapen. Dat werd om 2 uur meteen half 3. Toen we opstonden en ons gereed maakten om de stad in te gaan ontdekten we dat de wekker nog op Eastern Time stond en niet op Central Time. Dus het was een uur eerder dan gepland dat we in het amphibi voertuig zaten.

Het amphibi voertuig was geinig. We reden eerst door de straten van Memphis. Daarna reden we zo de Mississippi-rivier in. Na het varen gingen we verder de stad in. We reden nog langs het huis van Cybill Shepherd (van Moonlighting). Ze woont er nog niet omdat ze al 2 jaar aan het bouwen zijn. Ze heeft een schitterend uitzicht op de rivier.

Na het amphibi voertuig zijn we naar Beale street gelopen. De straat is bekend om de Blues.

We hebben gegeten in het B.B. King café. Ze waren net aan het oefenen voor een TV optreden later op de avond. Het was voor een Blues-programma op TV. BB King was er zelf niet maar diverse anderen (namen zijn onbekend). Ze waren een flink tijdje aan het oefenen en daarna gingen de camera’s aan en begon het officiële gedeelte.

We zaten al een half uur te luisteren en te klappen voor de diverse sprekers toen ze zeiden dat het nog 1 uur duurde voordat men begon met spelen. Daar hebben we maar niet op gewacht.

We zijn nog even naar het standbeeld van Elvis geweest. Het schijnt dat fans elke keer de letters van de steen afhalen. Ook verdwijnen er regelmatig knopen e.d. van het bronzen beeld. Onbegrijpelijk. Het hele beeld van Elvis is trouwens bekladderd door fans met I Love You en I’ll Always Remember enz.

We waren allebei nog behoorlijk appelig dus zijn we naar het sun-roof van het hotel gegaan. Daar hebben we een half uur in de zon gelegen. De zon gaat hier in Amerika trouwens ontzettend snel onder. In dat halve uur dat we er lagen was het hele zon- en zwemgedeelte in de schaduw verdwenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.