New YorkUSA 1992Vakantie

New York 1992 Dag 2

Zondag 20 september

8.00 uur

Dat was me het dagje wel gisteren. We hebben nog nooit zoveel in 1 dag gezien.
Nadat we met onze arme opgezwollen voetjes naar het gebouw van de VN en de Chrysler Building en de Empire State Building zijn gelopen vonden we met de hulp van een New Yorkse pamfletten-uitdeler een metrostation. Wat is het daar beneden heet zeg!!!
We begrepen niet veel van het US Subwaysystem, maar de NY-ers en Amerikanen zijn erg behulpzaam.
We kregen op het station een kaart van Manhattan, die wat uitgebreider was dan die van ons. Daarbij ook nog een compliment dat we zo vreselijk goed Engels spraken. Eenmaal in de metro was het lekker koel. (IJskoud als je er te lang in zat).
Bij het World Trade Center zijn we uitgestapt. Dat was even zoeken maar de uitgang. Toen we eindelijk naar buiten stapten, viel Edwin zijn mond lichtelijk open, want we stapten zo uit een van de Twin Towers. Really High these buildings.
Ja, die zijn echt hoog. Toen we uit de toren kwamen stonden we op een plein (waar het ontzettend waait) zonder dat we wisten dat we uit één van de Twin Towers kwamen. Middenin het financiële gedeelte van NY.
We wilden nog naar Chinatown en Little Italy dus zijn we vanaf de Twin Towers achter de chinezen aan gelopen. Wat is het daar druk in Chinatown. Het lijkt echt of er 4 keer zoveel mensen aanwezig zijn.  Hier zijn ook echt kleine winkeltjes die je verder in NY niet vindt (zoals een viswinkel, groentewinkel, enz.).
Daarna zijn we nog naar Little Italy gegaan. Het schijnt dat ze daar elke gelegenheid aangrijpen om een feest te maken. Zo nu dus ook. Overal eettentjes en  spelletjes. Verschrikkelijk druk.
Het was net braderie in Castricum maar dan i.p.v. het verkopen van spullen, het verkopen van eten of spelletjes.
We hebben daar lekker wat gegeten en zijn toen op Union Square met de metro weer naar het hotel gegaan.
O ja, we zijn nog in het reuzenrad in Little Italy geweest. Zo’n oud roestig ding en de bakken die eraan hangen waren half verrot. Je keek zo door de bodem. Halverwege moest een werknemer een bak vastdraaien. Het rad stopte dus en hij ging sleutelen. Vreemd?!
Onderweg nog wat gedronken bij Time café. Dat was de eerste keer dat we echt met een glimlach bediend werden.
Gisteravond zijn we nog naar Times square gegaan, bekend om de gigantische lichtreclames. ’s Nachts lijkt alles indrukwekkender. Daarna zijn we doorgezakt in Hooligans (Engelse voetbalvandalen) en toen lopend naar het hotel.
Het is dus nu 8:40 uur en we gaan maar weer eens op pad. Ik begin honger te krijgen. Dinie heeft alles uitgestippeld waar we nog naar toe moeten.
Het zonnetje schijnt dus wat wil je nog meer. Lets go!!!
Het is nu 13:20 uur en we zitten op de pont van New York naar Staten Island. En nu weer terug.
We zijn vanmorgen na een stevig ontbijt naar Bloomingdale’s geweest. Die was dicht.
Toen naar 5th avenue, General Motors building en naar The Leve House. Toen hebben we een metro gepakt naar het World Trade Center. We zijn naar boven gegaan. Op WTC Tower 2 is namelijk een visitor’s etage voor het uitzicht op etage 107. In toren 1 is een restaurant op de 107e. Wat een verschrikkelijk uitzicht heb je daar. De buitenetage was niet open vanwege de wind o.i.d.
Eindelijk weer beneden aangekomen zijn we naar Battery Park gegaan. Daar staat zelfs een Netherlands Memorial.  In Battery Park gaan er diverse Ferry’s naar Liberty en Ellis Island. Omdat dat verschrikkelijk druk was (en duur) hebben we het niet gedaan. Deze Ferry (Staten Island) kost $0,50 per persoon. Dat is heel wat anders dan de $8,- Per Persoon om op Liberty Island te komen. We gaan straks naar de havens en de Brooklyn Bridge en dan naar de helikopter.

Vetgedrukt= Dinie
Normaal= Edwin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.