Vanmorgen deed ie ‘t nog…

…mijn pc-tje. Ineens begon hij allemaal lege internetpagina’s te openen en daarna kreeg ik meldingen dat er bestanden (hal.dll en waren beschadigd en dat ik een chkdsk moest uitvoeren. Ik heb de pc maar uitgezet, maar ben er daarna dus niet meer in gekomen (zit nu weer op zolder achter de "oude pc". Ben dus de hele middag en avond bezig met het redden van mijn vakantiefoto’s. Ik kan hem wel weer aan de praat krijgen sneller denk ik maar dan bestaat het risico dat de map mijn documenten verdwijnt en dat wil ik koste wat het kost vermijden. Ik zit dus al de halve dag doscommando’s uit te proberen die ik op de diverse forums lees. Niks werkt, mijn hele boot.ini is naar de Kl*te….ik word hier vast wel weer wijzer van mar kan er echt niet gelukkig van worden. Zo zonde van mijn tijd. Nu ben ik als laatste strohalm Knoppix aan het downloaden. Een besturingssysteem van Linux dat uitvoerbaar is vanaf cd-rom. Ik hoop dat ik daarmee op de harddisk kan komen en dat ik dan alles kan back-uppen en dat ik dan gewoon xp opnieuw installeer. Pffff zeg. Ik mailde vanmorgen nog iemand dat ik misschien wel kon helpen met haar gecrashte pc. Zou het digitaal besmettelijk zijn? Mmmm ga toch eens vragen. Misschien een heel verraderlijke virus?

Ben wel blij dat we in het gelukkige bezit zijn van twee pc’s want anders zat er niks anders op dan hem naar een computerzaak te brengen.

3 gedachten over “Vanmorgen deed ie ‘t nog…

 1. Er zijn nogal wat gevaarlijke paaarden losgebroken, die komen binnen in e-mailcards, Nooit openen, tenzij je weet dat het echt van de persoon afkomstig is.
  Had je geen herstelpunt kunnen maken in XP. Zodra ik een probleem heb is dat altijd mijn redding. Je kunt, indien je nog geld over hebt van de vakantie, even een externe schijf kopen, en daar je afbeeldingen opzetten. Later kan je het gewoon weer terugzetten.Wel balen hxc3xa8, wat fijn dat er nog een “oude pc” op zolder staat. Succes!

 2. jemig meid, wat is dat verschrikkelijk balen. Die externe schijven zijn tegenwoordig niet zo duur meer xc2xb189 euro voor 320 GB. Ik hoop dat je de pc nog kunt redden.
  Ben overigens altijd door Linux geintrigeerd geweest, maar heb het nog nooit kunnen installeren. Ben nu wel blij met mijn Mek, ik zou helemaal paranoide worden (werd ik al) van al die rondvliegende paarden en virussen.

  Ik duim met zowel duim als tenen voor je, dat het goed komt.

  Kan je logs niet missen! Anders moeten we maar een inzamelingsaktie houden voor je 😉

  Geef de Pukkiemukkie’s een nieuwe Pc

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.