De nieuwe reci

Op Sabine’s weblog is er ook xc3xa9xc3xa9n en ander te lezen, maar hier mag het natuurlijk niet op ontbreken. Gisteren hebben we de reciprocator van Sabine aangepast en laten aanpassen en uiteindelik ook meegekregen. Wat een zwaar kreng. Hij is van twee keer zo dik materiaal als die oude dus dat weegt wel een kilootje meer dacht ik zo. Ze is er blij mee al moest ze erg wennen met lopen met die grote maat schoenen erover heen. Ik moet npg eentje van een maat of 2 kleiner kopen want deze was 5 maten groter dan die ze over de oude reci aan had. Even voor de duidelijkheid. Haar eigen voetlengte is ongeveer van maat 26, dan moet ze over de reci en spalken maat 30 aan op het moment. IK had maat 35 gekocht omdat het de vorige keer zo’n groot verschil was, van maat 25 naar maat 30. Maar ze zijn nu wel erg ruim en groot. En nu maar oefenen en testen.

5 gedachten over “De nieuwe reci

 1. He? had je nou schoenen 9 maten groter gekocht dan? (26->35)terwijl het dus 4 maten groter moest zijn, of zit ik er weer helemaal naast? hahaha Maar apart om te zien dat de spalkjes van Sabine weer hxc3xa9xc3xa9l anders zijn dan van Mika, die juist de steun meer van achteren nodig heeft. Lastig hoor dat die nieuwe dan ook meteen weer van die nog grotere schoenen met zich mee brengen :S Vonden ze daar maar eens wat anders op uit!

 2. @ Abby– Nee ik was niet zo duidelijk denk ik. Ze heeft voetlengte 26 maar met spalk eraan is dat al gauw 2 maten groter, doe daar een reci(de beugels) overheen en er komen zo weer een paar maten bij, niet de lengte maar voor de breedte/hoogte moet je al een grotere maat nemen. Met de oude reci was dat maat 30, nu had ik maat 35 gekocht omdat de vorige keer de (reci)maat van 25 naar 30 ging. Maar ze groeit minder hard dan destijds natuurlijk en die voeten helemaal. Laura heeft al bijna langere voeten dan Sabine, ik geef haar nog een jaartje.

 3. Tjonge, wat een installatie is dat. Kan ze daar uiteindelijk los mee lopen? Dat zou wel prachtig zijn! Werkt het via een zenuwsensor op haar rug? Of is het puur evenwicht waardoor een been naar voren gaat? Wat een mannenvragen weer hxc3xa9?
  Groetjes en succes Sabine!
  Adolf.

 4. @ Adolf- dus dxc3¡t zijn nou echte mannenvragen ;).
  Ze moet altijd lopen met een hulpmiddel, of een rollator of krukken. HEt mechanisme werkt idd op een soort evenwicht. Zodra zij haar ene been belast wordt de andere ontgrendeld en kan deze naar voren. HEt is zo’n stellage omdat ze haar heupen niet zelf actief kan strekken en dat heb je nou net nodig om rechtop te blijven. EN zo’n zenuwsensor-ding daar heb ik mnijn hoop op gevestigd. JE brengt me op een idee! Ik ga weer eens op die site van de “robot” kijken.

 5. Het is een heel ding maar ze kan er al goed mee lopen…lastig met de maat van haar schoenen zeg…haar spalken zien er ook mooi uit….Loopt ze vaak met haar reci?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.