Lopen met de reci….

Vanmorgen hebben we Sabine weer eens naar buiten kunnen krijgen in de reci. Ze is niet zo dol op haar looptherapie de laatste tijd en ze wilde eigenlijk nooit naar buiten. En dan weet ze nog niet eens dat we hebben besproken om haar lopen met de reci (als de nieuwe er is) wat functioneler te maken. Zodat het lopen niet alleen therapeutisch gebeurt maar ook met buiten spelen en lopen in de klas/school. En dan vanzelf natuurlijk thuis ook meer. Dat betekent dan wel dat ze hem de hele dag aan zal hebben en het ook een hoop werk meer met zich meebrengt voor de assistenten op school. Ik ben heel benieuwd want dat is erg goed voor haar groei en natuurlijk de spieren en de conditie. Eerst maar eens zien of het echt gaat lukken dat Sabine zichzelf los en vastklikt met haar nieuwe reciprocator. Ik hoop eigenlijk dat we hem deze week kunnen ophalen. Nu is ze vrij en dan weer een week school en dan weer vakantie mar dan zijn we wel weg. En ik vind het een beetje zonde om haar in die ene week school weer een dag te laten missen. Ik bel dinsdag maar even op denk ik. HEt zal ook wachten zijn op een nieuwe of een aanpassing van deze rolstoel want ik ben bang dat deze een stuk breder is (ook het kliksysteem is anders) en dat dat dus niet gaat lukken in de huidige rolstoel. Gelukkig past de oude reci nog en hier dan hopelijk de laatste beelden in de oude reci/reciep/reciprocator/loopbeugels. Ook Edwin wordt meteen in beeld gebracht met zijn krukken. En Laura laat even zien aan welke paal ze zo dronken is geworden. Haar wang is nog ietsje blauwer geworden, de bult op haar hoofd zie je zo goed als niet meer, maar de lip is nog stuk. De dikte viel me vanmorgen erg mee.

8 gedachten over “Lopen met de reci….

 1. Oooh ..wat knap van Sabine zeg en van je mannetje ook.. !!! Dat wilt wel zeggen dat ze allebei,maar met name Sabine, hele sterke arm spieren heeft is het niet ?
  Nou geniet lekker van je vakantie weekje.. en tot gauw

  Liefs its me Tieneke

 2. Je hebt het maar druk met al je te verzorgen huisgenootjes ;)Zou idd mooi zijn als ze hem nu snel zou krijgen!

 3. hoi

  hoop dan maar dat ze hem deze week heeft. En ze niet teveel in verzet gaat als ze hem vaker moet gaan gebruiken !

  Laura in het laatste stukje op de fiets, die bozigheid want ze komt niet vooruit,dat heb ik ook steeds met thyrza ! Hihi..

  He, hoop dat Edwin weer gauw goed op de been is .

  Geniet nog even van het mooie weer met zijn alles.
  groeten Lous

 4. Sabine loopt er prima in!
  Klasse hoor!
  Dus alleen Laura beweegt zich min of meer gewoon voor (als je palen raken gewoon wilt noemen tenminste). En jij natuurlijk.

  Groetjes, Adolf.

 5. Supergaaf dat zulke dingen bestaan!!!!!!
  En dat ze zo “zelfstandig” zich zelf kunnen redden …Nu nog zorgen dat Sabine er ook lol in krijgt en vaker naar buiten wil….

 6. @ Tieneke- Ze heeft wel redelijk sterke armen maar dit systeem houdt haar heupen gestrekt en zodra ze xc3xa9xc3xa9n been belast komt de andere heupscharnier los en kan het ene been naar voren zwaaien. Het grootste probleem bij Sabine dat ze niet kan staan lopen is dat ze haar heupen niet actief kan strekken. En dat doet dit systeem dus. En er is vanuitgegaan dat ze alleen puur therapeutisch zou kunnen lopen maar ze is aardig handig geworden da laatste tijd. Nu met dat nieuwe systeem is het makkelijker om zelf los en vast te klikken en als dat goed gaat kan het misschien ook functioneler. Ik ben erg nieuwsgierig of dat ook daadwerkelijk allemaal gaat lukken.
  @ Abby- Ik hoop het ook maar vrees dat dat niet zal gaan lukken. Ik ga morgen weer eens bellen.
  @ Lous- Oh Laura komt heel goed vooruit hoor, maar die bozigheid komt soms naar voren als er eigenlijk niks aan de hand is. Het is me er eentje!;)
  @ Adolf- Apart hxc3xa8 als je zoiets voor het eerst ziet. Ik wist iig niet wat ik zag destijds (ze heeft er xc3xa9xc3xa9n sinds bijna 6 jaar)
  @ Linda- Ik hoop met je mee en wat een klanjertje is het hxc3xa8 (ook al mokt ze als ze hem aan moet)
  @ Peetjes- Ik hoop dat ze ook eens gaan oefenen met eiffeltjes (vierpootkrukken) al is dat wel een stuk instabieler en enger, maar binnenshuis laveer je een stuk makkelijker door het huis heen.

 7. Dit brengt me wel even terug in de tijd. Bij mij waren er nog niet van die prachtige reci’s, maar moest je een gips broek meeslepen. Mijn “loopwagen” zag er ook heel wat zwaarder uit, moest ook wel met het gewicht wat het moest houden. Gelukkig is dit allemaal veranderd. Wat doe je als Sabine ineens besluit dat ze geen rokjes meer wil dragen? Kan de reci dan ook nog vastklikken met een lange broek? Krijgt ze geen drukplekken als ze hem de hele dag draagt?
  De ervaringsdeskundige van heel lang geleden stelt al deze vragen. Ze is wel geweldig hoor!
  Ik ben blij dat de verwondingen van Sandra aan de betere wang lip zijn. 😉
  Erwin moet wel doorbijten, want hij kan tov je dochters niet zielig doen. Ik hoop dat ook hij snel weer op de been is en kan rennen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.