Perikeltjes

Maandag was Naomie de hele dag bij ons. Hannie en Bas (haar mama en papa) zijn op wintersport en Naomie logeert bij opa en oma. De meiden zijn dol op elkaar maar je wordt op den duur wel horendol. Ze gunnen elkaar namelijk ook elkaars speelgoed niet. En wat de xc3xa9xc3xa9n wil, moet natuurlijk de ander ook hoognodig hebben. Maar we hebben gezellig geschilderd (wat een zooitje, maar wel een prachtig resultaat), poppenkast gespeeld en bellen geblazen.
Gistermorgen was Laura weer naar de Peuterspeelzaal. Ze begint het steeds leuker te vinden ook al heeft ze wel eens "haar dag niet". Ze heeft sinds de kerstvakantie ook niet een keer meer een ongelukje gehad. Ze gaat zelf plassen, maar ook poepen en dat is nog niet zo’n succes. Dan veegt ze haar billen niet af.
Ik kreeg in de tussentijd nog onverwacht een oude collega op de koffie. (was gezellig Wes)
Gisteravond lekker met zijn allen gezwommen. Bijna mocht Laura weer niet mee want ze had met een half uitgezspoelde kwast (we zijn druk met een verrassing bezig voor papa) op de koelkastdeur en op onze (witte) stoel geverfd. En ze weet dondersgoed dat dxc3ยกt niet mag. Vorige week dinsdag zijn we niet meegegaan met zwemmen omdat mevrouw weigerde haar stiften op te ruimen. En vrijdag vlak voordaty we bij mijn neef zijn nieuwe huis gingen bewonderen heeft ze de keuken (voor de zoveelste keer) volgestrooid met gestampte muisje. Alleen deze keer het hele pak. Dus dat koop ik nu niet meer en het is haar lievelingsbeleg.
Laura en Naomie blazen bellen

Was het maar vast zover

7 gedachten over “Perikeltjes

 1. Ohhh gezellie, zo’n boefje in huis. Pffff ๐Ÿ˜‰ Maareh…weet je wat ik hier gedaan had voor dat billen afvegen?

  Mies zat uren op de wc (is nog zo, samen met een stapel boekkies) en daar ging ik natuurlijk net op wachten. Daarom had ik op de buis van wasbak een fietsbel gemonteerd. Wanneer ze klaar was mocht ze pas bellen.Dan kwam ik even helpen met vegen. Dat heeft altijd geweldig gewerkt. Misschien iets voor jou? ๐Ÿ˜‰

 2. Hoi Dinie,

  wat zul jij je handen vol hebben aan zo’n ondernemende dochter zeg!
  ik zit er wel stiekem een beetje om te gniffelen (tja is altijd leuk als een andermans kind kattekwaad uit haalt he?)

  ik vind de manier waaropje er mee omgaat wel heel goed…

  ps weer leuke foto’s!

 3. Lekker zeg voor Hannie en Bas even lekker met zijn 2-tjes weg! Al zullen ze de kleine meid wel missen ๐Ÿ˜‰
  Op zich wel goed van Laura dat ze nu alles op de wc doet! Maar wat een boef, die muisjes en dan een heel pak! Waaah, wat zal dat een bende hebben gegeven!
  Gezellig zo’n onverwacht bezoekje, heb jij vaker last van he ;)hahaha
  (al zal het niet van deze kant af komen want de Velsertunnel is dicht he?!)

 4. @ Emmelinda-Hahaha ik denk niet dat ik die bel vanaf de school kan horen, maar het is wel een idee. Laura roept mij gewoon als ze klaar is en dat duurt gelukkig niet zo lang als bij Mies. Het “standaard moppenverhaal” lijkt het wel (met de krant op de wc). Ik kan me indenken dat je daar niet op hebt gewacht.
  @ Miranda- Ja idd mijn handen vol en nu gebeurt het soms dat ik niet eens mijn lachen hoef in te houden omdat ik het xc3xa9cht goed zat ben, maar oh oh wat heb ik een moeite gehad met dit smurfje om mijn gezicht in de plooi te houden. En om andermans kinderen is het leuk gniffelen hxc3xa8! ๐Ÿ˜‰ En ik merk dat ik met Laura gewoon hxc3xa9xc3xa9l consequent moet zijn en helaas is dxc3ยกt nou niet een talent van mij.

 5. @Abby- Nee de Wijkertunnel zat gisteren (en misschien vandaag ook nog wel hoor ) dicht vanwege die brand. Al liggen ze wel naast elkaar. En grappig: die collega van mij komt ook uit die buurt van jullie.

 6. Vervelen doe je je niet he, met zo’n dochter! Ze houdt je lekker bezig tenminste. Maar ze is wel creatief, dat heeft ze zeker van haar mama. Bedankt voor de tip, ik denk altijd dat alleen vrienden en bekenden de log lezen maar dat is natuurlijk niet zo. Ik haal het er direct af.
  Tot morgen! Ik kom met de auto, die ik achterlaat bij mijn ouders. Bel je nog wel om af te spreken.

 7. Laura weet wel wat ze moet doen om je bezig te houden zeg…een heel pak gestampte muisjes oef… dat geeft een bende….maar ik denk dat je dat consequent zijn vast wel leert….Laura helpt je wel ;-))
  Wat zijn het weer een leuke foto’s..voor we het weten is het echt helemaal voorjaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.