niet mobiel zonder…

mijn mobiele wagenpark

Tja…ik werd net gebeld door de Veronicagids (nou ja, niet de gids zelf natuurlijk). Omdat zij 30 jaar bestaan mogen ze de leden (en we denken er nou net over om ahet op te zeggen omdat je via internet ook wel kan zien wat er op de tv komt) een zxc3xa9xc3xa9r speciale aanbieding doen. Er werd mij (gratis!) een mobiele telefooon aangeboden t.w.v. xe2x82xac390,- (ik durf er zelfs niet eens aan te denken om die vast te houden) en dan kreeg ik een maandelijks beltegoed van xe2x82xac25,- voor slechts de prijs van xe2x82xac12,50. Nou was de dame in kwestie stomverbaasd dat ik nog geen xe2x82xac10,- per maand mobiel verbelde. Ik zou niet weten waarom ik nou met mijn mobieltje zou moeten gaan bellen. Ten eerste heb ik er een bloedhekel aan om ten overstaan van andere mensen, op straat of in de trein of nog erger in de winkel, een niet noodzakelijk gesprek te voeren met mijn vriend(innen). Ten eerste zit je dan niet lekker rustig en kan iedereen "meegenieten" en ten tweede is het een stuk kostbaarder dan gewoon via je normale telefoon. Als je die niet hebt is het natuurlijk een ander verhaal.

Mijn mobieltje heb ik eigenlijk alleen om bereikbaar te zijn als ik niet thuis ben voor het geval er iets met Sabine op school zou zijn. En het is natuurlijk ook erg makkelijk om hem altijd bij je te hebben zodat je altijd kan bellen als je wat later komt of wat dan ook. En SMSen is soms ook erg makkelijk maar om nou de hele dag  smsjes te sturen en te ontvangen lijkt me vreselijk vermoeiend. Geef mij maar e-mail.

Maar echt kleppen (en geloof me: ik kan er wat van) via mijn gsm doe ik eigenlijk nooit. Ik vind dat ding ook helemaal niet prettig kletsen. En ik laat die dingen altijd vallen. Of hij glijdt uit mijn borstzakje in de wc als ik Laura haar broek ophijs. Echt dat zou nog veel vaker gebeuren naarmate mijn gsm duurder zou zijn.

Bel en klets jij wel veel met je mobiel?

8 gedachten over “niet mobiel zonder…

 1. Hoi Dinie,

  Mijn man en ik hebben allebei een mobieltje maar wij hebben dan ook geen vaste telefoonaansluiting meer….

  Ook ik bel niet veel hoor iedere maand houd ik weer belminuten over dus ik denk dat ik mijn abbonementje maar omzet in een wat goedkopere….maar bij deze kreeg ik toen een gratis carkit incl installatie (haha handig he ik heb geen rijbewijs en fiets veel maar manlief heeft dezelfde mobiel maar had nog geen carkit in de bus van de baas en nu dus wel…..

 2. Oh maak je borst maar nat hoor…we werden platgebeld door call-centers die iets mochten aanbieden door Veronica. Ook dat aanbod van die telefoons hebben we gehad. mxc3xa9n ik heb gelachen! Ik vroeg namelijk wat voor addertje er onder het gras zat. Neuh niks zei ze. Maar tijdens het babbelen bleek een abo bij een andere provider vxc3xa9xc3xa9l voordeliger. Marc luisterde mee en opeens waren zij aan het babbelen over andere aanbiedingen en kwam het meisje er achter dat zij een te duur abootje had hahahaha. Dat gesprek liep helemaal de verkeerde kant op ghehehe.

  Maar goed…om even op je vraag terug te komen; ik bel zelden. Ik heb een mobieltje en die heb ik bij me wanneer ik verder dan een paar kilometer uit de buurt van mijn dames ben om iets te gaan halen/doen. Als ik pech onderweg heb kan ik school bellen. Verder vergeet ik regelmatig de accu op te laden dus ik geloof dat je wel snapt hoe onmisbaar dat ding voor mij is πŸ˜‰ Ghehehe

 3. Ik gebruik hem eigenlijk het meest als wekker.:D Ik heb hem wel altijd bij me voor noodgevalletjes, vooral valletjes en lekke banden. Op vakantie bel ik xc3xa9xc3xa9n keer naar huis om te zeggen dat we heeldhuids zijn aangekomen, en dat is nog moeilijk ook, want orange blijkt niet zo’n goed bereik te hebben in het zuiden van het land. Die dingen worden ook steeds kleiner, en kan ik bijna niet meer vasthouden, geef mij die koelkasten van vroeger maar, lekker grote toetsen. Een gsm waar een gsm voor bedoeld is, om te bellen in nood.

 4. Wij hebben het tot tweemaal toe gepresteerd om op het nippertje erachter te komen dat ons beltegoed, inclusief nummer, bevroren was en dat we dus heeeel snel moesten opwaarderen. Anders konden we het ding wel in de prullenbak mikken. Ja je moet eens in het half jaar bellen of zo en dat deden we dus niet. Het beltegoed dat erop stond liep maar op. Nu zijn we net terug van vakantie en toen heb ik wel geregeld gebeld. Je zult zien dat je hem wel erg mist, of nodig denkt te hebben op het moment dat je er geen meer hebt.
  Ik heb trouwens dezelfde ervaring als Peggy. Die Orange heeft een belabberd bereik. Lang geleden hadden ze eens een reclamespotje over iemand die vanuit een hijskraan aan het bellen was, zoooooo’n goed bereik, overal! Wij waren in die tijd op vakantie in de Veluwe. Bereik: 0,0. Ik heb ze toen een brief gestuurd met daarin de opmerking dat die hijskraan vast niet in Hoenderloo stond.
  En dat type koelkast vind ik ook veel makkelijker maar die zijn niet meer verkrijgbaar.

 5. Gaat je geen **** aan! hahahaha Maaruh, met een tienerdochter bel/sms je al een stuk meer πŸ˜‰ En nou hebben Andrxc3xa9 en ik een heel handig abonnement samen dat we onderling gratis bellen, dus ja, wij bellen regelmatig om van alles te overleggen πŸ™‚
  Maar had jij niet pas al een nieuw mobiel? (smsje wat ik laatst kreeg ;))

 6. @Miranda- Ja dan moet je wel mobiel bellen hahaha. En zelfs dan nog minuten over. Dan ben je niet zo lang van stof ;).
  @Emmelinda- ik word sowieso gek van al die stomme telefoontjes van wat dan ook tijdens etenstijd. Ik neem dan ook nooit op als het een verborgen nummer is. En jouw mobielgebruik en dat van mij komen wel redelijk overeen denk ik zo.
  @Peggy- Ja dat heb ik ook gedaan als extra wekker, maar hij ligt dan beneden in mijn tas te “loeien” en dan moet ik snel naar beneden rennen om hem uit te zetten (hoewel hij na een tijd wel vanzelf uitgaat).
  Ik vind het wel prettig dat ze niet zo groot zijn ivm meenemen maar om te bellen als je motoriek niet meewerkt lijkt mij ook een crime zeg. Zijn er helemaal niet meer van die koelkasten? Ik had er tot vorige jaar nog 1 ik gaf hem mee met de kangoo incl. carkit, als ik dat geweten had had je mijn koelkastje mogen hebben, want hij deed het nog prima. Je kon er alleen niet mee sms-en. Wat balen van dat bereik. Ik had eerst KPN nu Vodafone en zelfs in het buitenland gaat dat goed. Maar in ons eigen buurtje mega slechtbereik. Aan de andere kant ook wel weer goed want dan zitten we iig niet midden in de straling.
  Ik heb trouwens nu een abo gekocht (vh altijd prepaid) bij Zeeman (!) via Debitel op het netwerk van Vodafone. VOor xe2x82xac2,95 per maand heb ik 75 belminuten per maand. En die krijg ik echt niet op. Heb alleen geen idee of dat ook in het buitenland werkt. Maar dan heb ik altijd nog mijn SIMkaartje van die prepaid.
  @Kim- heb je nog een reactie van ze gehad op die brief? En op zich lekker dat je je GSM niet nodig hebt maar wel vervelend dat je dan alles weer moet “ontdooien” , belachelijk eigenlijk. Ze zeggen nu dat je beltegoed altijd geldig blijft maar ik zag tot voor kort overal nog een geldigheidsdatum op staan.
  @Abby- Oeps, ben ik te nieuwsgierig geworden???
  En ik kan me voorstellen dat je als mama van een tiener (bijna twintiger) dochter een beetje meedoet met har trends ;). Maar goed dat zal dan bij ons ook wel gaan komen. Sabine krijgt ook over een tijdje (weet nog niet wanneer) een gsm-etje. Dan kan ze wat vrijer haar gangetje gaan en dan kan ze toch in geval van nood bellen.
  En dat overleggen is wel handig idd. Heeft hij geen telefoon “van de zaak”?

 7. @Dinie, neehoor anders geef ik toch gewoon geen antwoord πŸ˜‰ En het is niet om mee te doen met een “trend” maar om vooral altijd gebeld te kunnen worden als ze weer eens later komt en dan vooral ook de “ik kom wat later” smsjes natuurlijk πŸ˜‰
  En het xc3xads een foon van de zaak maar met een ingewikkelde constructie qua abonnement πŸ˜›

 8. Nee hoor,ik gebruik mijn mobiel alleen maar als het nodig is en om bereikbaar te zijn. Ik heb er ook een hekel aan om op straat en in de winkels te bellen.

  Groetjes Ria

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.