Ons toppertje

Gisteravond hebben we een oudergesprekje gehad op Heliomare over Sabine. Ze doet het goed al is het algemene groepsniveau (van de hele klas) lager dan regulier. Wat ik trouwens al wist en wat helemaal niet vreemd is gezien de frequentie van therapiexc3xabn die vele kinderen hebben tussen en tijdens de bedrijven door. Maar goed Sabine draait lekker al is ze wel wat onzeker over haar eigen kunnen. Niets wat wij niet wisten of vermoeden eigenlijk. Het valt ook best mee met haar concentratievermogen bleek. Weer een opsteker. We hebben het ook even gehad over de mogelijkheid tot regulier in de toekomst en ze zeiden dat als er xc3xa9xc3xa9n in de klas daarvoor geschikt zou kunnen zijn dat dat Sabine is. Zowel sociaal gezien als cognitief zou het in de ogen van de juf een mogelijkheid zijn. Maar, net zoals wij vinden, nu nog niet. Ze moet eerst iets meer zelfvertrouwen hebben in haar eigen kunnen. Als richtlijn gaf ze aan dat als we het doen zou het goed zijn om vanaf eind groep 5 hier in te stromen bij begin groep 5 regulier. Maar goed dat zien we tegen die tijd wel. Als ze zelf niet wil of om wat voor reden dan ook mag ze natuurlijk altijd op Heliomare blijven. Maar de optie is er wel.
Dan denk ik nog wel een aan de prognose tijdens de eerste dagen van haar prille bestaan. Meisje, je hebt ze allemaal een poepie laten ruiken. En eerlijk, ik had vanaf het begin wel een goed gevoel over de verstandelijke vermogens van Sabine. Pffff wel een opluchting hoor.

6 gedachten over “Ons toppertje

 1. Wat gek, ik zie nu pas dit logje :S
  Maar fijn is dat toch he, om die bevestiging te krijgen van wat je zelf eigenlijk allang wist! Toch een gerust gevoel dat ze het in ieder geval kan en dat de weg open is mocht ze het zelf willen straks naar regulier! πŸ™‚ Met recht een toppertje!

 2. Ik heb het hele verhaal gelezen van Sabine…(gelukkig sliep Nicky want het was me toch wel een heel stuk…)

  Toen ik las over de uren op de uitslaapkamer.. de uitslag van de testen en je tweede zwangerschap en de daarbij komende gevoelens moest ik toch ff slikken…….heel erg herkenbaar…

 3. @Abby- ik had er ook wel heel veel achter elkaar geschreven hoor.
  @Peetjes- Ja dat soort dingen kun je je ook pas echt voorstellen als je het zelf hebt meegemaakt. Zulke heftige gevoelens en emoties….Maar het was idd wel een heel verhaal ik mag hem wel weer eens aanvullen.

 4. Dag lieve Dinie..

  Wat een bijzondere kinderen hebben wij he.. ik ben zo blij om te lezen dat je meisje hett zo ontzettend goed doet.
  Geniet maar lekker van “het stinkende poepie ”

  Bij ons is er ook veel gaande prive.. (maar dat had je vast wel gelezen op de mailinglist.. hoop je gauw eens te spreken of weer te zien *wink*

  Liefs Mandy

 5. Hai Mandy- Tijd niet gehoord, ik had jou even niet gezien maar ik ben niet zo actief op de lijst de laatste tijd. Ik ga gauw even bijlezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ons toppertje

Gisteravond hebben we een oudergesprekje gehad op Heliomare over Sabine. Ze doet het goed al is het algemene groepsniveau (van de hele klas) lager dan regulier. Wat ik trouwens al wist en wat helemaal niet vreemd is gezien de frequentie van therapiexc3xabn die vele kinderen hebben tussen en tijdens de bedrijven door. Maar goed Sabine draait lekker al is ze wel wat onzeker over haar eigen kunnen. Niets wat wij niet wisten of vermoeden eigenlijk. Het valt ook best mee met haar concentratievermogen bleek. Weer een opsteker. We hebben het ook even gehad over de mogelijkheid tot regulier in de toekomst en ze zeiden dat als er xc3xa9xc3xa9n in de klas daarvoor geschikt zou kunnen zijn dat dat Sabine is. Zowel sociaal gezien als cognitief zou het in de ogen van de juf een mogelijkheid zijn. Maar, net zoals wij vinden, nu nog niet. Ze moet eerst iets meer zelfvertrouwen hebben in haar eigen kunnen. Als richtlijn gaf ze aan dat als we het doen zou het goed zijn om vanaf eind groep 5 hier in te stromen bij begin groep 5 regulier. Maar goed dat zien we tegen die tijd wel. Als ze zelf niet wil of om wat voor reden dan ook mag ze natuurlijk altijd op Heliomare blijven. Maar de optie is er wel.
Dan denk ik nog wel een aan de prognose tijdens de eerste dagen van haar prille bestaan. Meisje, je hebt ze allemaal een poepie laten ruiken. En eerlijk, ik had vanaf het begin wel een goed gevoel over de verstandelijke vermogens van Sabine. Pffff wel een opluchting hoor.

6 gedachten over “Ons toppertje

 1. Wat gek, ik zie nu pas dit logje :S
  Maar fijn is dat toch he, om die bevestiging te krijgen van wat je zelf eigenlijk allang wist! Toch een gerust gevoel dat ze het in ieder geval kan en dat de weg open is mocht ze het zelf willen straks naar regulier! πŸ™‚ Met recht een toppertje!

 2. Ik heb het hele verhaal gelezen van Sabine…(gelukkig sliep Nicky want het was me toch wel een heel stuk…)

  Toen ik las over de uren op de uitslaapkamer.. de uitslag van de testen en je tweede zwangerschap en de daarbij komende gevoelens moest ik toch ff slikken…….heel erg herkenbaar…

 3. @Abby- ik had er ook wel heel veel achter elkaar geschreven hoor.
  @Peetjes- Ja dat soort dingen kun je je ook pas echt voorstellen als je het zelf hebt meegemaakt. Zulke heftige gevoelens en emoties….Maar het was idd wel een heel verhaal ik mag hem wel weer eens aanvullen.

 4. Dag lieve Dinie..

  Wat een bijzondere kinderen hebben wij he.. ik ben zo blij om te lezen dat je meisje hett zo ontzettend goed doet.
  Geniet maar lekker van “het stinkende poepie ”

  Bij ons is er ook veel gaande prive.. (maar dat had je vast wel gelezen op de mailinglist.. hoop je gauw eens te spreken of weer te zien *wink*

  Liefs Mandy

 5. Hai Mandy- Tijd niet gehoord, ik had jou even niet gezien maar ik ben niet zo actief op de lijst de laatste tijd. Ik ga gauw even bijlezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.