Oh die oudjes!

klik voor groter

Tja….het zal wel aan mijn leeftijd liggen….nee daar wil ik nog niet aanmaar ik ben al een paar dagen zeer nostalgisch bezig. Ik ben weer oude negatieven aan het scannen. En reken maar dat dat een hele hoop werk is. (ben ik ff blij met de digitale fotografie). EN dit brengt een hele hoop leuke herinneringen met zich mee. Ik zie ook foto’s die ik naar mijn beleving zelfs nog nooit gezien heb van mezelf, maar ook dingen als dit: schaatsen op straat! In 1979 had het zo geijzeld dat je letterlijk kon schaatsen op straat. Zelfs mijn vader trok de stoute schaatsen aan (na tig jaar) maar dat was ook tevens de laatste keer want hij is flink op zijn **** gegaan. Maar wat een wintertje was dat. Dat is volgens mij het jaar dat ik (en velen met mij) het meest op de schaats heb gestaan. Heerlijk. En ook op de parkeerplaats, onze oude Renault 12, dat foeilelijke lichtgele ding (vond ik toen zelfs al).

Af en toe heb ik weer zo’n vlaag van heeeeel veel negatieven scannen. Nu ben ik bezig met de vierkante negatieven en die passen niet in de houder zonder knipwerk en helaas zijn ze ook iets te groot. De houder is gebouwd op 35mm fotonegatieven en voor dia’s maar helaas hebben wij heel veel van dat andere soort negatieven. Dus vaak ben ik na een paar dagen het negatiefscannen weer even zat. Nu heb ik al een aardige buffer gemaakt moet ik zeggen, maar het hangt er waarschijnlijk ook wel vanaf wat voor foto’s je tegen aan loopt.

Ik geniet (en ga weer veel te laat naar bedgelukkig mag ik morgen ietsje langer slapen)

5 gedachten over “Oh die oudjes!

  1. Whoeehaa…die smiley staat daar te gek! Lachuhhh!

    Leuk joh, die negatieven om te scannen! Oh mijn pa krijgt een beroerte wanneer ik om die negatieven vraag. Ik heb hem jarenlang uitgelachen om die hoeveelheid disxc3¡ die ie naar beneden sleepte om een dia-avond te organiseren. Ik durf niks meer over fotograferen enzo te vragen hahaha.

    Veel plezier met je hobby! Ga maar weer even heerlijk terug in de tijd!

  2. ohjaaaa, ik kan me dat goed herinneren die ijzel. Wij zijn met zijn allen naar school geschaatst (wxc3xa9xc3xa9r langs dat paleis haha, bleek op school dat we thuis hadden mogen blijven! Maar het was zxc3xb3 gezellig 🙂
    En wat een werk al dat inscannen joh, pff, knap hoor! Maar wel leuk om al die oude dingen weer te bekijken 😉

  3. Wat gaaf dat je daar de negatieven nog van hebt. Vooral van dat schaatsen op straat. Ik die altijd erg lui was met het ombinden van mijn schaatsbeschermers kon toen eindlijk naar de sloot in onze straat in amsterdag toe schaatsen. De meiden geloofden me nooit als ik ze zei dat ik ooit op straat geschaatst heb….dank dank!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.