WTC 1992

...Eigenlijk is dit een persoonlijk weblog, maar dit heeft ons toch ook persoonlijk erg geraakt.

In september 1992 (nee niet de 11e maar ws de 20e) stonden wij er nog bovenop.
...310 meter hoog; wat een hoogte en wat was het uitzicht prachtig. Het waaide te hard om naar buiten te mogen maar van achter glas was het ook prachtig.
Ik zie nog de mond van Edwin openvallen toen we uit het metrostation vandaan ...kwamen, regelrecht uit xc3xa9xc3xa9n van de twin towers. Edwin heeft nog op dat plein gelxc3xa9gen om te filmen.

Nooit zal het er meer zo uitzien. Ik weet nog dat ik op mijn werk was en daar nog dacht dat het een grap was. Nou wat een grap. Ik weet nog dat wij met open mond en afgrijzen dagenlang naar het nieuws keken. Het grijpt iedereen aan, maar ik denk als je er zelf ooit geweest bent dat het dan nog een ander gevoel geeft.

Op deze dag denk je toch weer aan al die mensen en nabestaanden. Alweer vijf jaar geleden, ongelofelijk, alsof het gisteren was.

Wij gingen trouwens de 14e op vakantie naar Torremolinos... en in het vliegtuig toonden ze beelden van de ramp. Nou gelukkig heb ik geen vliegangst maar ik denk dat er wel een aantal mensen waren die daar niet zo blij mee waren.

Op schiphol was de controle heel erg scherp. Sabine had nog geen rolstoel destijds en haar buggy werd nog net niet gedemonteerd. We waren eerder gekomen om met haar naar buiten te gaan om vliegtuigen te kijken maar dat was dus xc3xa9cht potdicht.

Heel indrukwekkend ook allemaal. Een jaar later was dat een stukje monder maar toen werd de rolstoel van Sabine ook nog "gefouilleerd". Daarna hebben we niet meer gevlogen eigenlijk.

Hoe is het nu op de vliegvelden?

3 gedachten over “WTC 1992

  1. Ik vind het ook nog steeds wat hoor, al ben ik er nooit geweest. Voor ons was 9-11 al beladen, vanwege het zoontje van mijn broer.. Het is een rare dag. Ik had er toch ooit ook op willen staan, zal dan wel het empire worden ;)En hoe het nu is met de beveiligingen, geen idee, alleen dan wat ik op het nieuws zie..

  2. Ik ken nog iemand die er ook geweest is en de towers ook van binnen gezien heeft. Zoals hij er over vertelde! Ik geloof inderdaad dat jullie er dan nxc3xb3g een ander gevoel bij hebben.

    Bah zeg, dat vind ik ook niet zo netjes dat ze die beelden lieten zien in het vliegtuig! Als je bang bent om te vliegen zijn dat toch dingen die je niet bepaald wilt zien 🙁

  3. Ik ben nog nooit in Amerika geweest mar vergeet die dag nooit meer, dus als je er persoonlijke herinneringen hebt liggen is het nog weer anders en intemser denk ik….hoe het met vliegtuigen en alles zit kan ik je niet vertellen, ik heb nog nooit gevlogenmaar dat ze toen de beelden van de ramp lieten zien vind ik wel erg vreemd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.