Grijs gedraaid

Er zijn maar twee singletjes die ik echt letterlijk grijs gedraaid heb. Exc3xa9n daarvan is deze:

Paradise by the Dashboardlight

Dit is trouwens geen foto van mijn eigen singletje want dat was een effen oranje hoesje met een gat in het midden zodat je het label kon lezen. Ik had trouwens ook een verkorte versie. De honkbalscxc3xa8ne stond er niet op. Maar wel op de B-kant: You took the words right out of my mouth. Ook een erg leuk nummer. En iedereen kan dan wel beweren dat het is doodgedraaid (ik deed daar net zo hard aan mee, hij is echt grijs maar doet het nog wel) het blijft een wereldnummer.

Wat betreft herinneringen als ik dit plaatje hoor. Geen specifieke want dit zijn er zoveel, op zoveel gelegenheden dat ik dat niet meer weet. Weet wel dat ik met Hannie vroeger in onze slaapkamers hard stond te playbacken met de cassetterecorders naast ons. En op elk feestje zijn de "let me sleep in its" en de "will you love me forevers" niet van de lucht.

Luister maar

En mijn volgende grijsgedraaide singletje is de volgende.

Raad maar welke dat zal zijn.

14 gedachten over “Grijs gedraaid

 1. Whaahaaa zat ik me te verheugen op jullie versie 😛 Maar goed, deze is ook goed. Ik heb ‘m lang niet kunnen horen (nee niet vanwege plotselinge doofheid ofzo) omdat ie overal grijs gedraaid werd. Ik denk dat iedereen in de disco ook hetzelfde deed bij die plaat hahaha.

  Oei, die andere plaat vind ik moeilijk. Er zijn d’r zoveel. De eagles? Gokje hoor *zet gauw Bril van Dinie op*

 2. Nee, Emmelinda, jij dicht mij een veel te verantwoorde muziekkeuze toe. En die heb (en had ik toen helemaal) zeker niet. Ik heb wel ooit een cd van de Eagles gekregen van iemand die mij waarschijnlijk ook veel te hoog inschatte, hahaha. Heb er geen hekel aan maar ga er ook niet van uit mijn dak. Het is een echte hype geweest in mijn prille puberteit en jij was toen denk ik een jaartje of 4 jonger dus een jaartje of 9.

 3. Hahaha gelukkig dan maar, ik heb namelijk ook niet veel met de Eagles. Een paar bekende nummers vind ik wel leuk maar niet om er een cd van te hebben ofzo.

  Maar goed, eens denken. Een jaar of 9 was ik he? Ik gok op iets met Punk. Johnny rotten? The clash? The Cure (oh heerlijke muziek!!!)

 4. Punk nou nee, daar ben ik nooit zo wild van geweest, maar op wat latere leeftijd vond ik idd the Cure en the Clash, Iggy Pop en ik vond eigenlijk zoveel leuk maar ook eigenlijk heel veel niet 😉
  Maar toen ik 13 was was ik nog een heel zoet (maar gxc3xa9xc3xa9n, definitely not, ROZE ;))
  Hoewel ik Kiss en The Romantics en Cheap Trick ook erg leuk vond toen.

 5. Nee Peggy dat was toen ik 8 was. Toen ik 13 was had ik een (iets) beter smaak.
  Elk meisje was verliefd op de mannelijke helft in die tijd. (ga zelf maar even rekenen).
  Hoebahoebahoebahaphaphap…..

 6. @Abby– Jaaaaah die eerste was goed, maar wat bezielt jou bij die tweede. Ik ken niemand die in die tijd (en whenever dan ook) verliefd was op Grand. Jij?
  Ik heb nooit een plakboek gehad behalve eentje van Grease (met de nadruk op John Travolta ;)) Ik vind hem nog steeds leuk trouwens. Niet dat ik nog the hots voor hem heb hoor dat nou ook weer niet hahaha.

 7. Oh hahaha hoe is het mogelijk dat ik niet aan die plaat dacht! Die is bij zoveel mensen grijsgedraaid! Waarschijnlijk komt het omdat mijn dochters die film te gek vinden en regelmatig bekijken, dan lijkt het alsof die hype nog steeds niet over is ghehehe 😉

  Maar die bands die jij noemt vond (en vind) ik ook helemaal te gek. Al was ik later alleen maar gek op Bono en U2 hahaha (oke, oke…ook Simple Minds, The Cure etc)

 8. Hahaha, ik had een vriendinnetje die hem zo sexy vond met dat gezwier met zijn haar! En ik walgde daar juist zo van :S Maar ik hoor tegenwoordig steeds een remix van ‘tainted love’ op de radio en herinner me dan ook weer dat ik die vroeger al zo goed vond. Maar hoe heette die groep nou toch ook alweer …. (nog een beetje zwangerschapsdementie ;))

 9. @Emmelinda-ja die vond ik ook goed maar ik heb een belachelijk diverse muzieksmaak. Denkt men dat ik een “rockchick ben dan draai ik ineens keihard Andrxc3xa9 Hazes of zo. Het enige waar ik niet van hou is R&Bachtige muziek zoals Celine Dion, Whitney Houston en helemaal vreselijk R. Kelly of Luther Vandross (vooral niet samen met Mariajh Carey. En op Jazz ben ik ook niet verzot. Hield ook nooit zo erg van Disco maar (blijkt nu) was blijkbaar stoerdoenerij want ik heb er toch wel erge zoet herinneringen aan 😉

 10. @ Abby- Ja die vond ik ook geweldig. DAt was van Soft Cell, Marc…hupeldepup dat ben ik nu even kwijt ff googlen….Almond dus….Ik heb daar ook nog een singletje van.

 11. Soft Cell, ja dat was het! Kun je hem niet converteren naar een fragmentje? neehoor, ik ga ook wel ff koekelen :)Leuk onderwerp is dat toch, al die gouwe ouwetjes! Ik herinner me veel van die ouwe nrtjes opeens, maar ook die vreselijke zoals van Mr Walkie Talkie, boogiewoogiebaby! en zo kan ik er nog wel tig opnoemen hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.