Geen echte

Vanavond ben ik alleen met Sabine gaan zwemmen. Edwin had nogal last van zijn knie dus die sloeg even over. Laura was aardig aan het muiten, volgende week is zij weer aan de beurt. Sabine heeft gezwommen als een echte zeemeermin. We hadden nog even een "achterafje" met de echte zwemjuf, die bedremmeld kwam vertellen dat er voor kinderen met een handicap tegenwoordig een apart diploma schijnt te zijn. Ze voelde zich nogal bezwaard omdat zij beloofd had dat Sabine voor haar "echte" A mocht afzwemmen. Voor het nieuwe diploma zijn de eisen wat aangepast. Er zijn een aantal basispunten waaraan voldaan dient te worden, maar verder is het wat soepeler. Daarnaast kunnen er opties aangevinkt worden waaraan ook is voldaan tijdens het afzwemmen. Zoals zij verwacht gaat Sabine op voor alle opties. Alleen voldoet ze niet aan de eisen van het echte A-diploma want dan moet je met een voetsprong van de kant af springen en dat kan niet.

Maar goed, het gaat erom dat ze een diploma heeft straks of dat nou wel of geen officieel A is. Ik lig er niet zo wakker van en Sabine nog veel minder. Die baadt zich in alle aandacht en complimentjes die ze van iedereen krijgt. Ze heeft zelfs al cadeautjes gekregen vanavond. Ik denk dat het halve zwembad leeg is want iedereen wil haar zien afzwemmen. Die griet zal wel weer vreselijk verwend worden over twee weken. En verdiend heeft ze het nu al. .

 

8 gedachten over “Geen echte

 1. Hey wat leuk voor haar! Ik wist niet dat er een speciaal zwemdiploma bestond voor kinderen met lichamelijke handicaps! Ben benieuwd wanneer Mike zover is met zwemmen; hij heeft een tijdje zwemles gehad in Den Helder, maar 1x in de 2 weken schoot niet echt op en Mike heeft nogal vaak last van een loopoor en oorontsteking. Maar wie weet!

 2. Hey wat leuk voor haar! Ik wist niet dat er een speciaal zwemdiploma bestond voor kinderen met lichamelijke handicaps! Ben benieuwd wanneer Mike zover is met zwemmen; hij heeft een tijdje zwemles gehad in Den Helder, maar 1x in de 2 weken schoot niet echt op en Mike heeft nogal vaak last van een loopoor en oorontsteking. Maar wie weet!

 3. hoi dinie,

  ik vind deprestatie sowieso al erg knap of het nu het gewone A is of aangepast het is en blijft een kanjertje die meid van jullie
  ik ben erg nieuwsgierig naard e foto s van het afzwemmen over 2 weken.
  (helaas ben ik dan op zomerkamp met de csouting)

 4. hoi dinie,

  ik vind deprestatie sowieso al erg knap of het nu het gewone A is of aangepast het is en blijft een kanjertje die meid van jullie
  ik ben erg nieuwsgierig naard e foto s van het afzwemmen over 2 weken.
  (helaas ben ik dan op zomerkamp met de csouting)

 5. tssss, geen echt diploma omdat ze niet van de kant af kan springen…zij kan iets veel stoerders, namelijk met rolstoel van de kant het water inrijden en dan zwemmen!!!!

  Voornaamste is dat ze kan zwemmen en er lol in heeft! Zo, het eerste diploma is binnen, op naar de volgende 🙂

  Sabine, Gefeliciteerd meis!

 6. @ Rob- Jammer dat het niet zo snel gaat bij Mike.
  @ Miranda- Nou je zal genoeg foto’s en filmpjes kunnen zien hoor 😉
  @ Itsmiepfiep- Hahaha ze moet nog hoor, hoewel ze het eigenlijk al op zak heeft natuurlijk. 11 juli mag ze! En ze duikt vanaf de rand waar wij haar op zetten. Ook reuze stoer 😉
  @ Ria- Vind ik ook! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.