Van alles wat

Het weekendje wel…

Zo, we weten er altijd weer wat van te maken. En dat terwijl de drukke tijden nog moeten komen.

Vrijdag was ik op stap met Joke naar Utrecht (dat verhaal kun je lezen op onze log) Een zeer enerverend dagje/avondje, maar erg gezellig natuurlijk .

Zaterdag had ik de meiden omgetoverd in twee Pietjes. Ik had dinsdag al twee Pietenpakken gekocht bij Intertoys (9,95 per stuk daar ga ik echt niet zelf voor aan de slag). Helaas waren de baretten wel erg klein (maatje Naomie zoals je al zag). Laura wilde in tegenstelling tot dinsdag heel graag Pietje zijn, compleet met schmink, al had ik heel wat minder verf gebruikt dan bij Sabine.
Alles zat onder dus achteraf was is erg blij dat ik dat besluit had genomen.
Op de fiets(Sabine dan) togen we naar oma Alie. Onderweg stalen ze weer de show. Sabine als een groot maar stralende zwarte Piet en Laura was zo koddig. Helaas weigerde ze om voor de foto samen met Sabine te zitten, maar het is me toch aardig gelukt als je weet hoe ze tegenstribbelde (meer foto’s)
Zaterdagavond mochten de meiden weer eens logeren bij opa en oma. Pa en moe gingen kijken hoe (de wereldberoemde actrice/vriendin en ex-buuf) Lida het erafbracht in hun nieuwe toneelstuk.
De meiden werden zwart als roet afgeleverd op de Ganzerik en namen ook nog een cadeautje mee.
Ik had een fotoboekje gemaakt van onze Preston Palace vakantie via www.hema.nl. En dat is heel aardig gelukt. Het is dubbelzijdig bedrukt; er zitten wel wat witte randjes en er is wat van sommige foto’s afgesneden, maar over het algemeen genomen is het prima. Voor herhaling vatbaar.
Het toneelstuk was leuk. Erg grappig zelfs. Tot onze verrassing speelde “Otto Opperdrol”
ook nog een rol in hetzelfde toneelstuk. Daar kwam die man me dus zo bekend van voor! Weer een raadsel opgelost.
We hebben vrij lang nagezeten en waren om kwart over 1 weer thuis.
Vanmorgen hebben we heerlijk uitgeslapen tot wel 11 uur. Wat een weelde!
Vandaag rustig aan gedaan. Sabine is niet helemaal lekker. Ze is snotterig, slapjes en ze is bijna haar stem kwijt van het hoesten. Als ze morgen nog steeds zo bibberig en duf is houd ik haar een dagje thuis. Heel bijzonder hoor want Sabine is eigenlijk nooit ziek. Wel verkoudheidjes en dergelijk maar nooit belabberd daarvan eigenlijk. Ik hoop dat ze na een nachtje slapen weer wat beter is. Ze ligt (voor het eerst sinds haar babytijd) met een kruik in bed.
Evengoed heeft ze vanmiddag nog ruim een uur in haar reci de reuzenkleurplaat staan kleuren samen met papa. Deze had ik donderdag op aan-elkaar-geplakte-A4-tjes op de muur getekend.

Zo en dan zal ik volgende week het volgende weekend inleiden want dat is helemaal niet meer normaal!

12 gedachten over “Het weekendje wel…

 1. Goeie stimulans voor Sabine die mooie kleurplaat aan de muur πŸ˜€ Hopelijk slaapt ze vannacht lekker en voelt ze zich morgen beter. Uitslapen tot 11 uur!! kan me dat niet herinneren πŸ˜• Gezellig dat jullie samen weer een avondje uit zijn geweest πŸ˜€ Toevallig zag ik ook pietenpakjes bij de kadoshop hier, ik denk dat ik die toch ook maar ga halen, die meiden van jou zien er ook zo leuk uit!

 2. dus ook al 2 minipietjes in huis leuke foto s hoor
  en een keer logeren is geweldig
  heel veel beterschap met sabine
  de kopfoto is top
  ps waar heb jij die mooie kleurplaat vandaan?
  ben er jaloers op

 3. “Nou Miranda aan de slag dan maar. Ik heb hem overgetekend van een “mini”kleurplaat.
  Hij is best aardig gelukt.
  ik had de kleine kleurplaat verdeeld in vakken maar 6 a4tjes was te groot dus toen heb ik het een beetje anders gedaan en evengoed kloppen de verhoudingen nog aardig.

 4. Ik vroeg mij af wat voor ding dat is rond haar middel…Ik zag hem ook al bij de mijter knutselen…Ik neem aan dat hij ervoor is zodat ze ‘beter’ kan staan…Maar zit die vast om haar heen…of zet ze die neer als ze wil staan..??..Hoe werkt zoiets..??..

 5. Ja kan me voorstellen dat je dat niet weet.
  Dat ding heet “reciprocator”. Het zijn loopbeugels met een loopmechanisme. Dat loopmechanisme zorgt ervoor dat als je het ene been “belast” (er op gaat staan dus) dat de ander heupscharniet vrijvalt en dan je been automatisch naar voren zwaait. Nu kan Sabine dat wel zelf maar ze kan haar heupen niet gestrekt houden (=bilspieren o.a) Daarom heeft ze deze nodig. En omdat het heel goed vooor de groei is staat ze er ook regelmatig in. Soms knutselen of spelen en vaak ook een film kijken. Dan staat ze vastgegespt aan een soort paal. In dit logje zie je de beugels los en hier staat ze op

 6. Zo zeg wat een geweldige dingen maken ze tegenwoordig…En dat je daardoor juist kunt lopen/staan…Heb met verbazing en grote interesse je logje zitten lezen en bekijken…De naam is een mond vol…en het viel mij op dat ze zo mooi zijn…Moet jij haar dan elke keer helpen of kan ze dit zelf om doen..??..
  Ik moest denken aan de spreidbeugel die mijn oudste dochter heeft gehad…(nu alles weer goed)…en dan zag veel mensen kijken…Zeker hoe ik haar vast hield of in het winkelwagentje zetten…Veel mensen gingen zich ermee bemoeien en begonnen…zonder te vragen…aan die beentjes te trekken om ze recht te krijgen…aaaaaaarggg…Moet je zeggen dat ik heel wat ruzie heb gehad…Lief van die mensen hoor dat ze willen helpen maar somsssssss is het toch handig om te vragen of die hulp ook echt nodig is…

 7. @bbsanna- ja het is een pracht allemaal. Je moet alleen niet denken dat het in de praktijk voor “gewoon” lopen wordt gebruikt hoor. Het is puur therapeutisch. Elke dag een paar uurtjes. Het is heel zwaar en vermoeiend. Ik moet hem aantrekken en haar heupen dan vastklikken. Volgens de therapeuten kan ze dat binnen een jaar zelf, maar daar heb ik e.g. een hard hoofd in.
  En dat kijken , tja daar wen je wel aan. Hoewel het mij opvalt als ik een keer alleen aan het winkelen ben hoe heerlijk anoniem je dan bent. Je bent ook wel een beetje beroemd in de omgeving. Ik moet altijd wel lachen als iemand (als ik alleen ben)mij vol overtuiging gedag zegt die ik echt niet ken. Maar ik zeg keurig gedag terug hoor. πŸ˜‰ Zij denken dat dat ze me echt kennen terwijl ze me eigenlijk herkennen als de moeder van dat vrolijke grietje in die rolstoel. πŸ˜€

 8. hahhahahahaha…Juist..rare mensen…
  Aha nu is het plaatje compleet…Het is niet puur alleen voor het kunnen lopen maar er zit een behoorlijk staartje aanvast…Best wel heftig dan…ook al is die mooi.. πŸ˜‰ …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.