Ouwe koeien (1)…. en een paar kalfjes…

Ten eerste heb ik van onze “nieuwe” aankleedtafel (logje van eind april) voor in de badkamer eindelijk een foto gemaakt. Ze hadden in eerste instantie het kussen weer meegenomen omdat de kleur niet goed was Of we dan maar even 300(!) euroortjes wilden neertellen voor een met de hand gemaakte hoes. Nou voor dat geld kan ik er zelf ook wel een heel mooi hoesje voor “breien”.
Het stoorde mij toch al niet zo dat hij donkerblauw was en niet zwart want mooi is zo’n ding nou eenmaal toch niet. Vooral Edwin vond het een bezwaar.

Links in opgeklapte “toestand” Rechts in gebruik.
Ik moet zeggen het is ideaal dat ik haar nu in de badkamer kan spoelen en katheteriseren.
Ook hebben we een toevallige ontdekking gedaan. We spoelden Sabine altijd met een elektrische pomp.
Per ongeluk had ik hem aan laten staan en konden we de volgende dag niet spoelen. Als reserve hebben we al vanaf het begin een handspoelzak liggen maar nooit gebruikt (ondanks alle goede voornemens). Nu moesten we dus wel. Ik had al eens van iemand gehoord dat deze het veel beter vond om met de handspoelzak te spoelen dan met de pomp maar ja; eigenwijs als ik ben. Ik dacht dat dat voor Sabine niet opging omdat het water al vaak zo moeilijk naar binnenloopt met de pomp dat het met de handset nog minder makkelijk zou gaan. Dom, dom, dom! Ten eerste spoelt het veel makkelijker naar binnen en ten tweede hebben we veel minder “waterballet”. En een heel groot voordeel is de ruimte die het apparaat inneemt in de koffer (op vakantie of uit logeren) is weer vrij voor leukere dingen) want de handset ging ook altijd al mee. Nadeel is dat je wel altijd een haakje nodig hebt om hem op te handen want hij moet hoger hangen anders werkt het niet. En nog een nadeeltje in de pomp zit een automatische temperatuurmeter. Nu hebben we thuis en thermostatische kraan maar dat is niet overal zo natuurlijk. Nou ja op gevoel werkt vaak ook wel zo goed. Zoals ik er nu over denk wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen.

2 gedachten over “Ouwe koeien (1)…. en een paar kalfjes…

  1. En het haakje probleem is ook opgelost. Gewoon bij Blokker (of soort gelijke zaak) die ouderwetse plastieke zuignapjes halen. Ze plakken zo goed als overal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.